SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mal Varlığı Dondurulanlar Arasında 11 Malatyalı

0
Güncellendi - 2021-12-25 03:56:31
Mal Varlığı Dondurulanlar Arasında 11 Malatyalı
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ, PKK/KCK, dinci terör örgütleri ve sol örgütlerle bağlantılı toplam 770 kişi ve bir vakfın mal varlıklarının dondurulmasına karar verildi. Mal varlıkları dondurulan 770 kişi ve bir vakfın FETÖ, PKK, DHKPC, MKP, TKPML, DKP, Hizbullah, IŞİD, El Kaide, El Nusra, İslami Hareket Örgütü, Kudüs Ordusu ile ilişkili oldukları karara gerekçe gösterildi. 770 isim arasında Malatya bağlantılı 11 kişi bulunuyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Fettullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) kapsamında 454 kişi ve Niagara Vakfı’nın, PKK/KCK kapsamında 108 kişinin; Hizbullah, IŞİD, El Kaide, El Nusra, İslami Hareket Örgütü, Kudüs Ordusu adlı terör örgütleri kapsamında 119 kişinin, DHKPC, MKP, TKPML, DKP örgütleri kapsamında ise 89 kişinin Türkiye'de mal varlıklarının dondurulması kararlaştırıldı.

Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun uyarınca alınan karar, İçişleri Bakan Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun, mahkemelerce terör örgütü olduğuna kesin olarak karar verildikten sonra ''terörizmin finansmanı suçunu'' işlediği konusundaki makul sebeplerin varlığına dayanarak kişi, kuruluş veya organizasyonların Türkiye’deki malvarlığının dondurulmasına ve bu makul sebeplerin ortadan kalkması halinde bu kararın kaldırılması konusunda Değerlendirme Komisyonunun önerisi üzerine Hazine ve Maliye Bakanı ile İçişleri Bakanı tarafından birlikte karar verilebileceğine hükmediyor.

Bu karara Ankara Ağır Ceza Mahkemesi nezdindin itiraz hakkı bulunuyor.

LİSTEDE MALATYA BAĞLANTILI 11 İSİM

Terör örgütleriyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle mal varlığı dondurulan 770 kişi arasında, Malatya bağlantılı 11 isim de bulunuyor.

Listede yer alan Malatya bağlantılı isimler şunlar:

-Ali Semerci – Darende – FETÖ /PDY

-Bülent Keneş – Malatya- FETÖ/PDY

-Fikret Seçen – Pütürge- FETÖ/PDY

-Furkan Koşar -Malatya- FETÖ/PDY

-Mehmet Berk -Malatya- FETÖ/PDY

-Mehmet Sungur -Yeşilyurt -FETÖ/PDY

-Serkan Alpertonga -Malatya-FETÖ/PDY

-Abidin Karakoç -Doğanşehir – PKK/KCK

-Zeynep Yıldırım- Hekimhan – PKK/KCK

-Engin Uyan – Malatya -DEAŞ

-Sibel Işık – Akçadağ- MLKP

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Pırasa (2 yıl önce)
    Darbeden 5 yıl 5 ay sonra gelen müthiş karar. Acaba adlarına kayıtlı borçtan başka birşey kalmışmıdır.
    0
    0
    Yanıtla