SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya Afet ve Barınma Sistemlerinde Merkez Olma Yolunda

0
Güncellendi - 2020-08-21 06:00:48
Malatya Afet ve Barınma Sistemlerinde Merkez Olma Yolunda
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 1989'da tamamlanan ancak hiç kullanılmayan atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası ile arazisinde Türk Kızılay tarafından 100 milyon liralık yatırımla inşa edilen Barınma Sistemleri ile Çadır ve Tekstil fabrikaları tamamlandığında afet barınma sistemleri alanında büyük güç katacak.

Türk Kızılay'ın Malatya'da inşası devam eden 37 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Barınma Sistemleri Fabrikası'nda afet barınma sistemlerinin yanı sıra okul, sosyal yaşam alanları ve sahra hastanesi gibi yapılar da imal edilecek.

Çadır ve Tekstil Fabrikası'nda ise afet çadırı ile kişisel koruyucu malzemeler üretilecek

İnşası devam eden fabrikalarda incelemede bulundan Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki fabrika inşasının eş zamanlı olarak devam ettiğini söyledi.

Fabrikaları kısa sürede tamamlamak istediklerini ifade eden Kınık, "Bunlardan bir tanesi sistem yapı üzerine, modüler yapı sistemleri, prefabrik hafif çelik sistemleri üretecek fabrikamız. Diğeri ise çadır ve tekstil üretecek olan fabrikamız. Kızılay Yatırım AŞ'nin üretim üssünde, eski Vagon Fabrikası olarak bilinen noktada fabrikalar hızla ayağa kalkıyor. Kasım ve aralık ayı gibi iki fabrikamızı devreye almayı ümit ediyoruz." diye konuştu.

- Afet barınma sistemlerinde büyük güç katacak

Kınık, tekstil ve çadır fabrikasında afet temelli çadır üretimi dışında farklı ürünlerin de imal edileceğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Kovid-19 ile gündeme gelen kişisel koruyucuların özellikle Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer Madde (KBRN) tipi özellikli koruyucuların imal edileceği bir tekstil ve çadır fabrikamız devreye girecek. Yıl sonu itibariyle burada yaklaşık 1000'e yakın kişinin istihdam edilmesini öngörüyoruz. Türkiye'nin değişik bölgelerinde bulunan çadır imalat kapasitelerimizi buraya taşıyoruz. Günlük 1000 afet çadırı üretecek kapasitemiz var."

İlk etapta Türkiye'nin afet temelli barınma sistemlerine odaklanacaklarını anlatan Kızılay, şunları söyledi:

"Yaklaşık 600 dönümlük alanda faaliyet gösteriyoruz, yatırımlarımız bu anlamda genişleyecek. Özellikle hafif beton sistemleri, yenilikçi sosyal donatı ve yaşam alanları üretimi noktasında burada bölgenin en ileri yapı sistemleri Ar-Ge merkezini kuracağız. Bu merkez yenilikçi yapı teknikleri, hızlı ve düşük maliyetli üretimle hem yapı sektörüne hizmet üretecek hem de çadırla birleşerek afet, göç temelli hızlı çözümler sunacak. Kovid-19 sürecinde hızlı sahra hastanelerinin kurulması gerekli, bunların hem kurulmasını hem de işletilmesini sağlayacak bir milli kapasiteyi ülkeye sunacağız."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Malatyahmet (4 yıl önce)
    Kızılay lojistik fabrikasi- Yeni hastane metro hattinda sona yaklasiyoruz 3 sene sonra bu binayi ve bu metro hattini da acmis olacagiz insallah. Biraz daha boyle insaat halindeyken önünde resim cekltirelim cok gormeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Kızılay Genel Başkanı Kerem KINIK ve Malatya Kızılay Şube Başkanı Ramazan SOYLU'ya teşekkür ederiz. Bu atıl yeri sisteme kazandırdıkları için.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (4 yıl önce)
    inş biran önce biterr
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli (4 yıl önce)
    İnsanoğlu sevdiklerine dua ederken "iki cihanda yüzün ak olsun" der. Sayın Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ta bu duaya mazhar olmuş. Rabbim yardımcısı olsun inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Necmettin (4 yıl önce)
    Allah yardımcın olsun rabbim utandırmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • yucel (4 yıl önce)
    emeğine yüregine saglık kerem hocam.MAlatya da bir dönem bitti artık hiç bir siyasetçi vagon onarım fabrıkasını seçim öncesi kullanamayacak. ammaa bakalım yerine ne cıkacak hadi bakalım.emeği gecen tüm insanlara teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafanalı (4 yıl önce)
    Memleket için utanç durumuydu iyi oldu emeği geçenlerde Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevat (4 yıl önce)
    Hekimhan'ın gururu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    O atıl yeri ekonomiye kazandıran kimse teşekkür ederim yılların utancindan bizleri kurtardiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Tebrik ederim sayın Kerem Kınık gerçek hemşehricilik budur
    0
    0
    Yanıtla