SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali' Açıldı

'Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali' Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya Park AVM’de düzenlenen ‘Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’ açılışı gerçekleştirildi. 

Açılışa, Malatya Valisi Hulusi Şahin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Habip Ahmet Şahin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay ile İl Protokolü ile vatandaşlar katıldı. 

Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali 23 - 25 Aralık 2022 tarihleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak. 

Festival, kültürel ve sanatsal birikimimizin önemli örneklerinden olan ancak somut olmayan kültürel mirasa ve bu mirası icra eden meslek gruplarına yönelik toplumsal bilincin oluşturulması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Turizm İl Müdürlüğünün koordinesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor. 

Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivalinde Malatya, Afyonkarahisar, Balıkesir, Ankara, Mardin, Mersin, Karabük, Hatay, Konya ve Bursa’dan gelerek festivale katılan ve geleneksel el sanatları icra eden, her biri alanında ustalaşmış, somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı el sanatları ustaları sanatseverlerle buluştu. 

El Sanatlarının desteklenmesi amacıyla yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenen Altıneller El Sanatları Festivaliyle sanatkârların ürünlerinin tanıtım ve satışına ortam sağlanmakta ayrıca bu festivalle Kültür ve Turizm Bakanlığınca Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine ürün alımı yapılarak maddi destek sağlanıyor.

Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivaline il dışından ve Malatya'dan geleneksel el sanatları icra eden 20 sanat dalı yer alıyor.

Festival süresince; Boncuk İşi, Telkâri İşleme, Çömlek, Ahşap Kaşık, Ahşap Oyma, Ahşap Yakma, Baston Yapımı, Ebru, Sedef Kakma, Cam Üfleme, Doğal Taş Mozaik Sanatı, Çini, Tesbih Yapımı, Bıçakçılık, Damascus Çeliği, Deri İşleme, Geleneksel Giysili Bebek Yapımı, Yöresel Bez Dokuma, İğne Oyası, Bağlama Yapımı ustaları sanatlarını icra edecekler. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Hacı öztürk (2 yıl önce)
    Bu sergide emeği geçen Sayın Malatya valimiz Hulusi Şahin Bey ve Büyükşehir Belediyesi kültür ve sosyal İşleri Daire Başkanlığına Çok teşekkür ederim çok güzel ve Malatya için faydalı bir Festival oldu
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Eskiden annemlerin köyünde biçki dikiş dersinin sonucu olarak, bizim zamanda iş teknik ve tarım derslerinin sonunda böyle sergiler olurdu. 1980-90 ları Hatırlatması ile nostaljik bu çalışmayı hatırladım. Hey gidi günler hey. Hey gidi hanımlar hey gidi yiğitler.nerde Özledik
    0
    0
    Yanıtla