SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya Bağlantılı Sivas- İstanbul YHT Seferleri Başladı

Malatya Bağlantılı Sivas- İstanbul YHT Seferleri Başladı
A- A+ PAYLAŞ

4 Mayıs Cumartesi günü ilk seferini yapacak olan Sivas- İstanbul Yüksek Hızlı Treninin (YHT), günde bir seferi de Malatya bağlantılı olarak gerçekleştirilecek.

MALATYA- SİVAS 4 SAAT, SİVAS- İSTANBUL 7 SAAT 8 DAKİKA..
Karşılıklı yapılacak Sivas- İstanbul YHT seferinin ilkinin, 4 Mayıs Cumartesi günü 13.00'deki hareketle başlayacağı belirtilirken, bu treni kullanmak isteyen Malatya yolcularının, hergün saat 08.00'de Malatya Garı'ndan Sivas'a hareket edecek normal trenle taşınacağı, 13.00'deki Sivas- İstanbul YHT seferiyle yolculuklarını sürdürebilecekleri belirtildi.

Malatya- Sivas tren ücretinin indirimsiz 80 TL, Sivas- İstanbul YHT ücretinin indirimsiz 905 TL olduğu, çeşitli yaş gruplarına ayrıca indirim uygulandığı öğrenildi.

BAKANIN AÇIKLAMALARI..
Sivas ve Ankara'dan Yüksek Hızlı Trenler ile seyahat eden yolculardan gelen aktarmasız Sivas-İstanbul sefer talepleri doğrultusunda çalışmaların tamamlandığının müjdesini veren Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Sivas’tan 4 Mayıs saat 13.00’da hareket edecek Yüksek Hızlı Trenimiz ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul’a devam edecek.

483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılarak işletilecek ekspres trenlerimiz İstanbul'dan da 08.40'ta hareket edecek, Sivas'a 15.58'de varacak, Sivas'tan 13.00'da hareket edecek ve İstanbul'a 20.08'de ulaşacaktır." diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, İstanbul-Sivas seferinin 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferinin ise 7 saat 8 dakika süreceğini belirterek, "Ekspres Yüksek Hızlı Trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik'te duracak. İlerleyen günlerde yolcu taleplerini dinleyeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak işletme planı değişiklikleri yapacağız." şeklinde konuştu.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Mlx (1 hafta önce)
    Malatya'nın hali ortada.pirince giderken evdeki bulgurdan olmayak aman haa. Biz hızlı tren hayali kurarken,kara tren geri gelmeye...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mustafa Çabuk (1 hafta önce)
    Sıvas,a 15.58 de gelecek Malatya yolcuları saat 13.00 kalkan trene nasıl binecekler.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Zaten ben hızlı tren yalanına inanmamış oy da vermemiştim, kimi enayi yerine koydularsa o düşünsün. Burdan İstanbula da uçakla giderim zaten treni memlekete hizmet için istemiştim.
    %4
    %96
    Yanıtla
  • Deli (1 hafta önce)
    Eğer amaç hizmet ise ülkenin menfaatleri söz konusu ise Van'dan başlayıp İstanbul ve İzmir' e İstanbul Antalya'ya kadar yapılmalı.yok amaç siyasi ise helede alınan karar şahsi ise Sivas da olur Eskişehir de fark etmez.. yeterki oy gelsin diyorsanız, böyle aktarmalı günü kurtarmalı işlere devam nasıl olsa inanan kesim var fazlası ile.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Erdoğan (1 hafta önce)
    Hızlı Tren Hattı Kayseri Malatya güzergahından olmalı gerisi hikaye; Güzergah belli Mimar Sinan kayseri merkez çıkışlı Tomarza Pınarbaşı Gürün Darende Malatya Merkez ondan sonrası zaten güzergah hazır taaa Tatvana kadar Devletin günün şartlarında bunu yapabilecek gücü var
    %50
    %50
    Yanıtla
  • yıldırım (1 hafta önce)
    hani küçük çocuğu kandırmak için eline lilipop şeker verirler ya malatyayıda hızlı tren diye böyle kandırıyorlar... eyyyyy öznur çalık bundan üç dört sene önce hızlı tren malatyaya hayırlı olsun demiştin sizin allahınıza gurban kandırmaya devam
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mlx (1 hafta önce)
    Malatya oy vermeye devam,belki hızlı tren gelir... Yeni çevre yolunun geldiği gibi..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Unutmam mümkünmü 10 yıl hızlı tren 2023 yılında malatyada diye bizi avuttular şahsen ben avutulduğumuzu biliyordum ama çevreme bile anlatamıyordum.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa (1 hafta önce)
    Zamanın şartlarında sivas malatya baglantısı yapılmış bizler bundan bile şikayetciyken malatyadan sivasa normal sivastan istanbula hızlı tren ile gidin diyorlar malatyalılarla dalga geçiyorlar malatyaya hizmetse amacınız o hızlı treni kayseriden direk malatya ya bağlarsınız gerisi hikaye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Devlet Demiryolları (1 hafta önce)
    Bugün ilk seferine binen yolculardan biriyim. Saat sabah 08.00'de kalkan tren zor bela saat 13.00'de Sivas'a yetişti. Normalde Sivasa ulaşma saati 11.40 şeklinde.. Bölgesel tren yol boyu bir sürü arızaya uğradı. İstanbula giden Yht'yle iletişime geçtiler ki bizi beklesin. Sivasta iner inmez bir acele İstanbul hızlı trenine yetişmeye çalıştık. Rezillik diz boyu...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ariva44 (1 hafta önce)
    Ne gerek var rezil olmaya Malatya istanbul uçak bileti 750 liradan basliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • K.Dayı (1 hafta önce)
    Bırakın bu hikayeleri.Malatya hiçbişeyde yok.olmazda çünkü sahip yok.herşey geçmiş olsun burda bley olmazzz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yolcu (1 hafta önce)
    Hayırlı olsun inşallah es selamün aleyküm
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Malatya- sivas 5 saat o da tehir olmaz ise... Sivas/ istanbul 7 saat yht ile.. 7+5=12 saat.. zaten otobus 15 saatte gidiyor.. ne gerek var top çevirmeye... binmeye gerek yok.. istediğim saatte giderim malatya otogarina istediğim otobüse biner direk giderim.. zamanimi da kendime göre ayarlarim.. bu kadar basit.. Malatya 650 bin merkez nufuslu şehir.. taşıma ile bu iş olmaz.. bakın sivastakiler 350 bin nufusla bize yetmiyor zaten diyor.. kısaca bir an önce yht Malatya başlanmalı uzatılması ve bağlanmalı... ( dipnot : yht Malatya hemen yapılmaya başlanmalı dedim sakın adı hızlı tren, hızlandırılmış tren, banliyö tren gibi tren ler yaparak 100 ile giden tren hatları yapıp halkı kandırmaya çalışmayın... )
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Haluk (1 hafta önce)
    Doğuda ki bir çok şehri,Sivas hızlı treni ile Ankara ve İstanbul'a taşımak istiyorsunuz ama hızlı tren sefer sayıları Sivas'a bile yetmiyorken,Diyarbakır,Elazığ,Malatya,Tokat ve Erzincan da eklenince nasıl yetecek,acilen hem Ankara,hem de İstanbul seferleri günde '8'er sefere çıkartılmalı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Malatya’ya özel kontenjan ayrılmalıdır. Ya da sadece Malatya’dan gelenlere Ankara İstanbula tren ayrılmalıdır. Sivas’ta satışlarla tren zaten doluyor. Malatya’ya ayrılan hızlı trende boş yer kalırsa yol güzergahında ki şehirlere biletler satışa sunulmalıdır.
    %14
    %86
    Yanıtla