SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Şikayetlere Duyarsızlık Halkı Mağdur Ediyor"

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Malatya İl Başkan Yardımcısı Şahin Sert, yaptığı açıklamada Malatya'nın çeşitli sorunlarına değinerek, " Daha müreffeh bir Malatya için biz varız. Malatya'yı hak ettiği mertebeye taşıyacak, biz de varız diyen kişilerle beraber hareket etmek istiyoruz." dedi.

Sert, açıklamasında şunları söyledi:

"Kesinlikle net ifade etmek isterim ki, amacımız kesinlikle birilerini eleştirip kuru gürültü etmek değil,  var olan problemlerin çözümünde İlgili Arkadaşlarımıza farkındalık oluşturmak ve çözüm önerileri ile birlikte gerekirse çözüme ortak olmak. Halka hizmet Hak’ka hizmet şiarı taşıyoruz ve bu şiarı taşıyan Her bireyimiz ve yöneticimizin de her daim destekçisi olduğumuzu yeniden ifade etmek istiyorum.

MALATYA DEPREME NE KADAR HAZIRLIKLI 
Malatya deprem riski olan öncelikli illerimizdendir. Daha geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız ve ciddi hasarlar oluşturan Elazığ – Malatya depremi ve daha büyük kayıpları haber veren yoğun artçı sarsıntılar hala devam etmekte, bu vesile ile o depremde vefat eden tüm vatandaşlarımıza tekraren rahmet diliyor ve tüm Hemşerilerime sabırlar diliyorum Rabbim bir daha böyle bir acıyı bizlere yaşatmasın.

Yalnız bu depremin acılarının halen sarılmadığı gün gibi ortadadır. Etrafımızda gözlemlediğimiz yıkılan yüzlerce binanın yerine halen yenilerinin yapılmadığı ve bu bina sahiplerinin mağduriyeti hala giderilmemiştir. Bina sahiplerinin yapmış olduğu başvurular ve görüşmeler sonuçsuz kalmaktadır. En kısa sürede bu mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda tüm yetkili mercilerin bir an önce harekete geçip bu vatandaşların mağduriyetleri giderilmelidir.   Kıymetli Hemşerilerim, bu arada  acilen Malatya’nın bina envanterinin çıkarılması, ne kadarı sağlam ve ne kadarının yenilenmesi  gerekiyor ise  deprem dayanaklık testlerinin yapılarak belirlenmeli ve  mümkünse yıkılıp dönüştürülmesi gerekmektedir. Muhtemel bir depremde Malatya’mızdaki yapıların yaklaşık yüzde 60 ı yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Yine başka bir problem bu yapıların geneli ana arter diye nitelediğimiz caddeler üzerinde Allah muhafaza olası bir depremde bu yapılar cadde üstlerine yıkıldığında facianın faturası kat kat daha ağır olur.

TOPLU ULAŞIM KARMAŞASI
Toplu ulaşım ihtiyaçları karşılayacak kapasitesi olan bilinçli kişilerin yetişmesine yönelik uzun soluklu eğitimler ve rehabilite çalışmaları yapılmalıdır. Otobüs Minibüs taksi vb halkımız ile birebir temas halinde olan esnaflarımız ciddi bir denetime tabi tutulmalıdır. Zaman zaman  gayri ahlaki tavır ve hareketler sergileyen halkı azarlayıp parasıyla verdiği hizmeti halka lütfediyormuşçasına halka tepeden bakan tutum sergileyen sözüm ona esnaflık ile alakası olmayan çalışan veya esnaf haberi alıyoruz bu konuda da yine ilgili idari mekanizmalarımızın ciddi bir şekilde konuyu ele almaları elzemdir.. Özel toplu taşımalar yoğun bir denetime tabi tutulmalı ve kendilerine Malatya’mızın halkının emanet edildiği ve emanete hakkı ile sahip çıkmaları farkındalığı edindirilmelidir.

Malatya’mız maalesef mevcut ekonomik krizinde etkisi ile en yüksek toplu taşıma ücretine muhatap olan şehirlerimizden biri konumunda.. Örneğin; İstanbul’da uzun mesafelerdeki güzergahlara rağmen bir öğrenci aylık abonman ücreti 109 tl ve 200 biniş hakkı var iken buna karşılık ilimizde Öğrenci aylık Abonman ücreti 165 tl olup 120 biniş hakkı tanınmaktadır. Bu aradaki neredeyse 2 katı ücret ve hak mahrumiyetinin derhal giderilmesi vatandaşlarımızın yükünün hafifletilmesi gerekmektedir. Birde Büyükşehir Belediyemizin Ulaşım ihtiyacını karşılayamaması hemen hemen her vatandaşımızın malumu, saatinde gitmeyen otobüsler, işlek olmasına rağmen 1 saat 20 dk. lık aralıklı seferler çarpık güzergâhlar ve en önemlisi yapılan şikâyetlere duyarsız kalmalar halkımızı ziyadesi ile mağdur etmektedir. Bu mağduriyetin giderilmesine yönelik gerek sefer saatleri düzenlemeleri gerekse ilave ulaşım gereçlerine takviyeler ile ivedilikle çözüme gidilmesi gerekmektedir. Trambüs Malatya’mız için can damarı niteliğinde güzel düşünülmüş ve hayırlı bir hizmettir. Ancak trafikte yavaş ve hareket kabiliyeti olmaması ve sefer sayılarının seyrek olması kent ve halk için ciddi olumsuzluk teşkil etmektedir. Sefer ve araç sayısı çoğaltılarak halkın mağduriyeti, mümkün ise raylı sistem değilse trafikten arındırılmış özel bir transit trambüs yolu ile de trafik mağduriyeti giderilmelidir.

OTO YOL EKSİKLİĞİ ve TRAFİK SORUNU
Yine bir diğer önemli Kent meselemiz yollar ve trafik sorunudur. Az öncede belirtmiştim, Malatya’mız hızlı metropolleşen ve çevre iller arasında köprü vazifesi gören bir şehirdir, trafik alt yapımızın da bu gelişmeye oranla çok geride kaldığını, günün her saati artık yaşayarak hepimiz müşahede ediyoruz. Yetersiz yollardan tutun trafik ışıkları sürelerine kadar basit çözümlere muhtaç ağır trafik krizlerimiz var. Büyük Kent Malatya’mızın hala bitirilemeyen çevreyolun, çevre illerin ulaşımının yoğunluğu Malatya içi trafiği ile birleştiğinde ve üstüne birde aşırı uzun trafik ışıkları süreleri ile ciddi tıkanmalar içinden çıkılmaz bir krize dönüşüyor. Çevre illerin birçoğunda otoban niteliği taşıyan yollar var iken Malatya bundan mahrum bırakılmamalıdır. Özlemiş olduğumuz bitmemiş değil bitmiş projelerin açılışı yapılması hem Malatya’mıza hem de hem de ilgili idarecilerimize daha çok somut değerler faydalar katacaktır.

MALATYA ÇİFTÇİSİ VE TARIM
Bir Çiftçi kenti olan Malatya’mızda Kayısı üreticilerimizin, besicilerimizin ve diğer tarım üreticilerimizin çektiği sıkıntılar hepimizce malum, tüm Türkiye’deki çiftçilerimizde olduğu gibi, yem,  tohum, gübre zirai ilaçlar fiyatları tavan yapmış durumda, alım gücü düşmüş üretim ve mahsulü satmak da artık zorlaşmış durumda. Çiftçimiz tarlasını besisini işletmeye güç yettiremediğinden bırakıp kente göç ediyor. Topraklarımız, iklimimiz, sahip olduğumuz bitkisel çeşitlilik, su potansiyelimiz ve yetişmiş insan faktörümüz en büyük güç kaynağımızdır. Tarım, orman ve hayvancılık ülkemizin kendi gücüyle ayakta durabilmesi için stratejik öneme sahip sektörlerdir. Uygulanan yanlış politikalar neticesinde geçmişte gıda üretimi alanında kendi kendine yetebilen dünyadaki yedi ülkeden birisi olan ülkemiz günümüzde kendi nüfusunu besleyemez duruma getirilmiştir. Hâlihazırda tarım ürünleri ithalatımız ihracatımızı geçmiş durumdadır.

Üreticilerimizi ve ülke tarımını çok uluslu ve küresel şirketlere bağımlı hale getiren maksatlı kotalar kaldırılmalıdır. Birim alandan daha fazla ve daha kaliteli üretim yapan çiftçilere teknik bilgi ve teknolojik destek sağlanmalıdır. Kayısı Borsasının Dünya borsaları ile entegrasyonu sağlanmalıdır. Üretici birliklerinin önündeki engellerin kaldırılması için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı, üretici birliklerinin kuruluş ve faaliyetleri kolaylaştırılarak ve desteklenmelidir. Ülke hayvancılığını besi danası ithalatına mahkûm etmek yerine damızlık üretimine yeterli destek vererek orta ve uzun vadeli hayvancılık politikaları geliştirilmelidir.

Çiftçilerimize üretim başına destekler verilerek, üretimin artması sağlanmalı ve yurt dışına bağımlılığımız bitirilmelidir.

SANAYİLEŞEN MALATYA
Malatya’mızda gün geçtikçe büyüyen bir sanayileşme söz konusu, bunu Malatya’mız adına umut verici bir gelişme olarak görüyor ve daha ileri adımlar ile desteklenmesini tavsiye ediyoruz. Başta organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi siteleri olmak üzere altyapı tesislerine ve kalifiye eleman yetiştirilmeye önem verilmelidir. Böylece üretim, istihdam ve ihracat artırılacak ve özelde Malatya’mız, genelde Türkiye’miz kendi kendine yeten ve krizlerden en az etkilenen bir yapıya gelecektir. Tabi organize Sanayi emekçilerinin de eksikleri ve beklentileri göz ardı edilmemeli hatta desteklenmelidir.

Sonuç olarak daha müreffeh bir Malatya için biz varız.

Malatya’yı hak ettiği mertebeye taşıyacak biz de varız diyen kişilerle beraber hareket etmek istiyoruz." 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız