SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Çarşı Merkezi İnşaatında Başlangıç ve Son Durum

Malatya Çarşı Merkezi İnşaatında Başlangıç ve Son Durum
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan kent merkezinin yapım süreci havadan görüntülendi.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da, kent merkezindeki iş yerlerinin büyük kısmı enkaz haline geldi.

Bakırcılar Çarşısı, Şire Pazarı, Mısır Çarşısı, Sebze Hali ve Kasap Pazarı gibi binlerce iş yerinin yıkımı sonrasında, bölgede kalıcı çarşının oluşturulması için çalışmalar başlatıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Emlak Konut iş birliğiyle hayata geçirilen "Çarşı Projesi"nin yapımı için geçen yıl temmuz ayında temel atıldı.

Temeli atılan alanlarda kurulan şantiyelerdeki çalışma ve binaların yükselme anları dronla görüntülendi.

AA

ARŞİV FOTO: Çarşı inşaatlarının başladığı dönem

FOTOĞRAFLAR: Çarşı Ocak 2025 sonu görüntüleri

GÖRSEL: Çarşı merkezinin proje maket görüntüsü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • malatyalı (1 ay önce)
    ilkokul öğrencisine çizdirip,yüksek mimar mühendis proflara onaylattılar.plansız imarsız kaçak yapılar ile büyümüş bir şehir,eski vekil ve belediye başkanlarının yaşamadığı ,bir tane dahi sözü dinlenecek siyasisi ,bürokratı olmayan ,bir memleket ankara dan karar verilerek şekillendi.bir tane vekil,belediye başkanı isyan etmedi.vatandaş desen herkes ayrı telden çalıyordu.kervan yolda dizilmek istendi.kaosu yönetemedik.malatya vasat bir şehir olarak yoluna devam edecek...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mustafa (1 ay önce)
    çarşı sadece akpınardan ibaret değil.fuzili valilik arkası niyazi mısri de var,inönü
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Arkadaşlar beni hatırladınız mı deprem sonrası burdan yazmıstım sizde eksi vermiştiniz.. Ne demiştim kısaca hatırlayalım... Deprem de yıkılan 10 şehirden en kötüsü malatya olarak.. İnşaa edılen şehirler den en kötüsü hemde... Ben kazandım arkadaşlar:)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • murat geçkil (1 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    aferin memet ama bunu malatyadaki herkes bildi :)
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kımse bilmedi.. Herkes menfaat peşinde ydi.. Hiç benim yorumu ma evet çok haklısın dıyen olmamıştı.. İleri görüşlü olmama ortak olma:)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Mimar Malatya dan değilde Silivri cezaevinden ilham almış diyeceğim ancak bakarsanız eğer Silivri cezaevi daha düzgün inşa edilmiş.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bülent (1 ay önce)
    Berbat bir çarşı SAHİPSİZ MALATYA
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Haydar (1 ay önce)
    Çarşımızı mahvettiler, beton yığınları haline geldi, proje yarışması yapılsaydı daha modern ve güzel bir çarşının yapılması mümkündü. Bu projeyi yapanlar ileride nefretle anılacaktır.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Battal (1 ay önce)
    Yavaşlama var son zamanlarda.. Merkez çarşı ve çevresinde bu hızla İnönü Caddesi dahil 3 4 yılda ancak yapılır
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Serhat Boztepeli (1 ay önce)
    Çarşı inşaatı demeyin Malatya cezaevi inşaati deyin
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Bir yaranamadılar size on tane şehir yerle bir olmuş herkese evleri yapılıyor teslim ediliyor dükkan veriliyor bu adam değilde başkası olsaydı daha çadırda kalırdın çadırda nankör olmayın.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Kimse yapılan konutları eleştirmiyor. Başka hiç bir iktidar bu kadar konutu 2 yıl içinde yapamazdı. Biz çarşıyı eleştiriyoruz. Çarşı projesinin böyle çirkin yapılmasından giden bakan Mehmet Özhaseki ile milletvekilleri sorumludur.
    %78
    %22
    Yanıtla
Reklam