SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Çok Güzel Bir Kütüphane Kazanıyor"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan Millet Kütüphanesinde incelemelerde bulundu. 

İnceleme gezisine Başkan Gürkan’ın yanısıra Genel Sekreter Cemal Noğay, MESTON Genel Müdürü Fahri Ulubaba, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve ilgili şube müdürleri katıldı. 

Yıktırılan Atatürk Kız Lisesi'nin yerine yapılmakta olan kütüphane inşaatı inceleme gezisi sırasında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Başkan Gürkan, “Malatya’ya kazandıracağımız Kütüphane’nin inşaatında yapılan çalışmaları yerinde inceliyoruz. Yapımı devam eden kütüphanemiz Malatya’ya yakışır, yaraşır bir fiziki yapı ve fiziki kapasiteye sahip. Çocukların, gençlerin ve üniversitede doktora tezi hazırlayanlar için hazırlanan alanların olduğu geniş kapasiteli ve kafeteryalarıyla Malatya’ya yakışır yaraşır bir kütüphane olacak. 

Bilindiği gibi Malatya’nın bir kütüphanesi yoktu. Malatya Büyükşehir ama kütüphanesi olmayan bir büyükşehirdi. Belediye olarak özellikle burada kütüphanenin yapılması noktasında gerekli çalışmaları yaptık. Çünkü bir şehri ortaya çıkaran o şehrin kütüphanesidir, o ilin kültür merkezleridir. Bu alanın kütüphane olması noktasında gerek Gençlik ve Spor Bakanlığımız gerek Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz ortak protokol muhaceresi içerisinde Bakanlıklarımızdan almış olduğumuz kaynaklar ile Büyükşehir Belediyemizin kaynaklarıyla birlikte bu alana devasa, güzel Malatya’ya yakışan ve bölgenin en güzel kütüphanesini yapıyoruz. Kütüphanemizin Malatya’mıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kütüphanenin yapımında emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve ilgili müellif firmaya teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Saim Yılmazer (2 yıl önce)
    Bitirilip hizmete açılmasını dört gözle bekliyoruz. Emeği geçenlere teşekkürler.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Erdoğan (2 yıl önce)
    Güzün dökülen yaprağını Kışın yağan karını temizleyemeyen yazın yürüdüğünde lak luk ses çıkaran kaldırımlarını yenileyemeyen her yaz sudan kaynaklı vatandaşları hastanelere dökülen bolca açılışlarda boy gösterip güzel cümleler kuran ama ardı boş olan Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan hizmetlerinizin devamını dilerim.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 yıl önce)
    Başkanım bazı kelimeleri yanlış kullanıyorsunuz. Müellif, elif harfinden türemiştir. Yazan demektir. Bunun yerine Türkçe yapan firma denebilirdi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Yeşil kuşak yapılacak denilip buradaki lise yıkıldı;ama tekrar kütüphane binası yapılıyor..Elbette Malatya'nın kütüphane ihtiyacı vardı,yeri de büyükşehir belediyesinin yanı olarak belirlenmişti!!!
    %80
    %20
    Yanıtla