SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Diğer İllerin Gerisinde, Verilen Sözün 10’da Biri Tutulmamış”

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Burada umudum biraz kırık. Depremden sonra 650 bin konut söz verdiler, Malatya’ya 103 bin konut sözü verdiler ama 7 bin 881 konut teslim ettiler. Malatya’da yüzde 7,5 konut verdiler, diğer illerin gerisinde, verilen sözün 10’da biri tutulmamış” dedi.

Malatya ziyareti kapsamında Doğanşehir ilçesini ziyaret eden Özel, burada vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP lideri Özel, Doğanşehir’de yaptığı konuşmada, “6 Şubat depremi akşamında Doğanşehir’deydim. Buraya çok inandığımız, güvendiğimiz birisi Ulaş Karasu’ya buranın sorumluluğunu verdik. Köy köy gezdi, sorunları hızla tespit etti ve CHP’li belediye başkanları ellerinden geldiğince büyük bir gayretle Doğanşehir’e sahip çıkmaya çalıştılar” dedi.

“Deprem denildiğinde Malatya denildiğinde Türkiye tek bir isim akla geliyor” diyen Özel, şunları söyledi:

“Malatya’ya ilk 60 bin somut ekmeği getiren ve Türkiye’yi seferber eden, gönülleri fetheden, son seçimde Malatya’da bırakın CHP’lileri 5 parti yüzde 23 oy aldığımız yerde tek başına yüzde 38 oy alan Veli Ağbaba’yı kutluyorum, alkışlıyorum. Veli Ağbaba hakkında tek şey söyleyeyim; milletten aldığı oyun hakkını veren kim derseniz Veli Ağbaba’ya bakın, Veli Ağbaba odur. “Maaş alayım, Ankara’da oturayım” dediği meclis kapanınca memleketine koşturan kayısı, tütünün sorunu, Malatya’daki, sorunları Türkiye’ye duyurdu. Malatya demek Veli Ağbaba demek.”

“EVLER TESLİM EDİLENE KADAR KİRA YARDIMI DEVAM ETMELİDİR”

Özel, konuşmasında şunları ifade etti:

“İktidar muhalefet ayrımının ortadan kalkması lazım. Doğanşehir Belediyesi’nin imkânlarıyla Doğanşehir ayağa kalkmaz ama Türkiye Cumhuriyetinin imkânlarıyla Malatya, Doğanşehir ayağa kalkar. Siyaset, taraf olma işidir. Gelin Doğanşehir’i hep birlikte ayağa kaldıralım. Burada umudum biraz kırık. Depremden sonra 650 bin konut söz verdiler, Malatya’ya 103 bin konut sözü verdiler ama 7 bin 881 konut teslim ettiler. Malatya’da yüzde 7,5 konut verdiler, diğer illerin gerisinde, verilen sözün 10’da biri tutulmamış. CHP olarak iktidara diyoruz ki; kira yardımı bu ay bitiyor, konutlar bitmediyse kira yardımı bitemez. “Para yok” diyorlar ama kaynak var. Evler teslim edilene kadar kira yardımı devam etmek zorundadır.”

“HAKKINIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ”

Depremzedelerin belirsizlikler nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Özel, “Belirsizlik, rezerv alan, az hasarlı bina sorunu var. Orta hasarlı bina yıkılacak dediler; kapılar, mutfağı, eşyalar söküldü satıldı. Şimdi yıkılmayacağını söylüyorlar. Belirsizlik büyük sıkıntılar yarattı. Bu iktidarın yaptıkları son derece hazırlıksız, yetersiz ve üzüntü verici işlerdi. İl il, ilçe ilçe takip ediyorum. Verilen sözleri unutturmalarına izin vermeyeceğiz, hakkınızı sonuna kadar arayacağız. Hem deprem hem 10 bin lira maaş alan emekliler, hem temmuz ayına kadar eridi açlık sınırının altında kalan asgari ücrete temmuz ayında enflasyon zammı, Rize’de 17 lira fiyat verilen çayın 25 lira olması, buğdayın 15 lira olması, kayısı geçen sene 100 liraydı ama markette 175 liraya satılıyordu bugün markette 370 lira, her şey iki kat artış ama üreticiye yüzde 40 veriyorlar. Gübreye mi, mazota mı, işçiliğe mi yetecek. Hem emekli hem emekçinin hem de çiftçi için tek bir ses “Geçinemiyoruz” diyorlar. Benim işim sesinizi duyurmak. 30 Haziran’da Kocaeli’nde hep birlikte ‘Geçinemiyoruz Mitingi’ yapacağız. Sizin sesinizi Türkiye’ye duyuracağız” diye konuştu.

Özel, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Vergide adalet istiyoruz. Biz gelirsek çok kazanan çok, az kazanan az, hiç kazanmayan hiç vergi vermeyecek. Devlet kimse sahip çıkması gerekiyorsa ona sahip çıkacak. Bu iktidarı kuracağız. Şimdi çıkmış Mehmet Şimşek yeni yeni vergiler. Bugün milletin barınma sorunu var. “Adalet” dedikçe sizlere kemer sıktırmaya, sizin sırtınıza binmeye devam ediyorlar. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

Özel, kayısı ve tütün para etsin, milletin yüzü gülsün diye Cumhuriyet Halk Partisi olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

“TÜTÜNÜN EN BÜYÜK DÜŞMANI BÜYÜK ŞİRKETLER”

Tütün üreticilerin yaşadıkları sorunlara da değinen Özel, “Tütünün düşmanı büyük şirketler. Bu hükûmet karşısına çok uluslu tutun kartellerini almaya korkuyor. Doğanşehir, Adıyaman ve Besni’lileri karşısına almaktan korkmuyor. Sizi ezmeye çalışıyor ama ezdirmeyiz. Karıncanın kardeşi CHP’dir. Tutun üreticine hapis getirenlere, ekmeğini kazanan tütün üreticisine hapis ve ağır ceza parasıyla tehdit edenlere yazık olsun, onların yanında olanlara Ağbaba ve Tutdere’lere de helal olsun. Daha önce geldiler birlikte direndiler. Tütün üreticisine kötülük yapan, onu hor ve küçük gören şunu bilsin daha önce milletvekillerimiz gelip sahip çıktı yine çıkar. Tütün üreticisinin ihtiyacı olursa Özgür Özel gelir onlarla birlikte haklarını arar” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYENİN 50 MİLYON BORCU VAR”

Özel, Doğanşehir Belediyesi’nin 50 milyon TL borcunun olduğunu kaydederek, “Bir başka derdimiz bu ülkenin en önemli sorunu işsizlik. Belediyeyi kazandık. Hepinizin işsiz, yoksul evlatları var ama belediyeler maalesef büyük borçlar altında. Geçici hizmet binasıyla çalışan 38 bin nüfuslu Doğanşehir’in 50 milyon borcu var. Belediyeler eskisi gibi değil, yetkilerini ellerinden alıp, borçlandırdılar. Kötü yönettiler ve perişan halde kaldılar. Doğanşehir Belediyesi’nin arkasındayım” dedi.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Emrah44 (3 ay önce)
    2 konu üstüne gidin. MULTECİLER VE EKONOMİ.. Halkın şuan başka gündemi yok... Erken seçim isteyin
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya hakani (3 ay önce)
    Artık bırakın be kardeşim şu AKP'yi. Ülkeyi ne hale getirdi be yeter be yeter.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Remzi (3 ay önce)
    Herzaman çantada keklik şehir oldugu için önemsenmiyor neden yatırım yapılsın ceketini asan kazanıyor
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Melih (3 ay önce)
    Onu bunu bilmem ama belediye seçimlerini diğer dönemde chp alır
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Onda bir mi (3 ay önce)
    22 yıldır neredeyse verilen sözlerin yüzde 1 i bile tutulmadı Malatya'da. Ona rağmen bizler memnunuz. Davulumuz da tokmağımız da her an hazır. Yine seçim olsa yine vereceğiz oyumuzu. Senin gibi birisine verip te ülkeyi düzlüğe mi çıkaralım. Bak işine Özgür bey. Umut verme bize çünkü inanırız ama inanmamız için camide umut vermen gerekli.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • 22 yıldan önce verilen ve tutulan bir söz var mı hatırlatırmısın lütfen.... sanki önce hersey harikaydı
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Konu o mu ki hatırlatayım. Ayrıca eskiden mevcut hale göre 1000 kat daha iyiydik her alanda. İktidarı savunacaksınız diye akıldan yoksun açıklamalar mı yapalım. Mesela A Haber gibi dolar 3 TL den 8 TL ye çıktı ama piyasada hala 3 TL olarak hissediliyor mu diyelim.. Eskiden bazı eksiklerimiz vardı tabiki ama hiçbir zaman şimdiki kadar geriye düşmemiştik.Özellikle de ahlak konusunda.. Artık hırsızlığa kızmıyoruz, devleti soyana kızmıyoruz çalıyor ama çalışıyor diyecek kadar seviye ve ahlak yerlerde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • En basiti geçen seneki seçimde mülakat kalkacak dedi unuttu sözünü en basiti. Binlerce sayarım sana... Ama sen görmek istemiyorsan kendimi yordugum ile kalırım. Sen ampule devam et müthiş aydınlanma yaşiyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ver rahibi al rahibi. Bu ten bu bedende oldukca bunu vermeyiz dedi 3 gün sonra verdi :). Sisi sisi dedi Binali mi sisi mi hangisine oy vereceksiniz dedi gitti 1 sene sonra sisi ile dost oldu :). Her seçim doğalgaz petrol bulduk yalanı buldukça :) dogalgaz fiyatına zam yaptılar :). NAS VARRRR NAAAAS sana bana ne oluyoooooo dediiii ve yüzyılın faiz rekorunu kırdı. Bu geziciler varya bu geziciler camilere ayakkabilarla girdiler içki içtiler görüntüler elimde cuma yayinlatacagim dedi üstünden 300 cuma geçti yayın mayın yok. Oranın imamı ben öyle bir şey görmedim dedi adamı başka yere sürdüler.... Saay saaay bitmez ama sen a haberi aç boşver.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Özgür efendi (3 ay önce)
    Özgür efendi şu akp nin oyununa gelmeyin Akp genel başkanı . Tayipl beyle gorusecegin hiçbir konu yok. Erken seçim isteyin iktidara gelin ve ülkeyi düzlüğe çıkarın. MULTECİLERİ DERHAL KİMLİGİNE BAKMAKSİZİN SURİYELİSİ,AFRİKALİSİ,PAKİSTANLİSİ,OZBEĞİ,KİRGİZİ DERHAL SINIR DIŞI EDİN.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ramazan (3 ay önce)
    Bu şehre verilen sözler tutulmuyor. En son ASELSAN örneği. Adam bir tabela çaktı ve gitti. ASELSAN Malatya'ya yatırım yapmayacak
    %80
    %20
    Yanıtla