SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya- Elazığ Farkı!

A- A+ PAYLAŞ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)'nin Mimarlar Odası Malatya Şubesi'nin geçtiğimiz hafta Malatya'da düzenlediği "Yapılı Çevrenin Sosyal Hayatı Şekillendirmesi" konulu panele, en çok ilgi göstermesi gereken Malatya Belediyesi'nden hiç kimse katılmamıştı. TMMOB Elazığ Mimarlar Odası'nın, yine genel yöneticilerinin de katılımıyla Elazığ'da düzenlediği "Geçmişten günümüze Harput Mimarisi" adlı panelin en dikkatli ve devamlı konuğu Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu oldu.

TMMOB Genel Başkanı Bülent Tuna başta olmak üzere, odanın genel yöneticilerinin yanı sıra üst düzey mimarların katıldığı Malatya'daki toplantıya, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra 5 yardımcısından ve ilgili daire müdürlerinden hiçbirinin katılmamış olması, panel sonrası en çok konuşulan konulardan biri olmuştu.

Malatya Belediyesi'nin, yeni yönetimi geldikten sonra kadrolarında yaptığı köklü değişikliğin etkisiyle, birçok toplantı ve programda belediyenin temsil edilmemesine sık sık rastlanır oldu.

TMMOB Mimarlar Odası Elazığ Şubesi'nin Elazığ'da düzenlediği panele ise AKP Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TMMOB Genel Başkanı Bülent Tuna ile çok sayıda bilim adamı, Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Ankara Mimarlar Odası başkanları katıldı.

FOTOĞRAF: (Üstteki) Elazığ'daki toplantı, (Alttaki) Malatya'daki toplantı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız