SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya Eski Milletvekili Delikaya Vefat Etti

Malatya Eski Milletvekili Delikaya Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın CHP'li eski milletvekillerinden Mehmet Delikaya, Ankara'da vefat etti.

3 dönem Malatya Milletvekilliği görevinde bulunan ve 'dürüst, ilkeli' siyasetin en önemli simalarından biri olan Delikaya'nın cenazesinin, 25 Nisan Pazartesi günü kılınacak cenaze namazından sonra Ankara Cebeci Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

MEHMET DELİKAYA
1924 Yılında Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde doğan Mehmet Delikaya İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup, Doğanşehirde çiftçilik yapmasının yanı sıra Malatya Hâkim Namzetliği, Tercan Hâkim Muavinliği, Tekman Hâkimliği, Serbest Avukatlık yaptıktan sonra CHP Malatya Milletvekili seçildi. CHP’den 11., 12. Ve 13.Dönemde Milletvekili seçilen Mehmet Delikaya 1 Kasım 1968 tarihinde Milletvekilliğinden istifa ederek Türk siyaset tarihine istifa eden Milletvekili olarak geçmiştir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Malatya İnönü Üniversitesinin kurulması için 1975 Yılında Kanun teklifi vererek Üniversitenin kuruluşunda çaba gösteren Mehmet Delikaya, bir süredir tedavi gördüğü Ankara’da vefat etti. Cenazenin Ankara’da Pazartesi günü düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Tuncay Demirci (2 yıl önce)
    Değerli büyüğümüz, kıymetli hemşehrimiz ruhun şad, mekanın cennet olsun.Allah rahmet eylesin inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Celal Erdem (2 yıl önce)
    50 -60 yaş aşağısı Malatya siyasi tarihinde önemli yeri olan başta Hamit Fendoğlu,Alirza Gökçe ,Ahmet ve Turan Fırat Nureddin Akyurt ve bugün Ankara'da hakkın rahmetine kavuşan Mehmet Delikaya'yı pek tanıyıp bilmezler.Bugün Malatya'da siyasete soyunanların yukarda isimleri zikredilen rahmetlilerin hayat hikayelerini iyi öğrenmeleri gerekir Değişik alanlarda Malatya'ya hepsinin çok büyük hizmetleri olmuştur.Allah hepsine de gani gani rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (2 yıl önce)
    Seksenli yıllarda kendisini Doğanşehir de besicilik-çiftçilik yaptığı dönemde tanıma imkanım oldu. Alçak gönüllü ve mütevazi bir insandı. Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali Dulkadir (2 yıl önce)
    Değerli büyüğümüz, hemşehrimiz, önceki dönemlerde milletvekilimiz, memleketimize birçok hizmetleri olan Sayın Mehmet Delikaya'nın vefatını henüz öğrendim, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine, yakınlarına, arkadaşlarına ve hemşehrilerime başsağlığı diliyorum. Ali Dulkadir
    %100
    %0
    Yanıtla