SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Esnafının Bir Talebi Daha Hayata Geçti"

0
Güncellendi - 2016-12-10 02:57:57
A- A+ PAYLAŞ

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnafa 1 yıl ödemesiz 3 yıl vadeli 50 bin TL kredi verilecek olmasından dolayı Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür ederek, “1 yıl ödemesiz 3 yıl vadeli 50 bin TL faizsiz kredi uygulamasını 2008 yılından beri MESOB olarak hükümetlerimize sunmuş olduğumuz talep dosyalarımızda bulunuyordu. Malatya esnafının bir çözüm talebi daha hayata geçmiş oldu.” dedi.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Hükümetin yeni uygulamaya koyacağı ekonomik paket için Başbakan Binali Yıldırım’a ve bakanlara teşekkür ettiğini bildirerek, “Son aylarda piyasalarda ciddi bir sıkıntı yaşanmaya başladı. Esnaf ve sanatkarımızın teşvik edilmesi ve desteklenmesi gelinen rekabet şartları nedeniyle büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle AK Parti hükümetlerimizden 2008 yılından beri sunmuş olduğumuz sorun ve talep dosyalarımızda ‘Esnaf ve sanatkara 1 yıl geri ödemesiz 3 yıl vadeli, faizsiz en az 50 bin TL’lik destek teşviki verilmeli’ talebimizi sürekli gündeme getirdik. Aynı talebimizi son olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Şubat 2015’teki Malatya ziyaretlerinde, Şubat 2015’te 63. Hükümetimize, Aralık 2015’te Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ye sorun ve talepler dosyamızda sunmuştuk.

Malatya esnafının bu çözüm talebi Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından müjde olarak verilmiştir. Bu teşvikten yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımızın KOSGEB veri tabanına kayıtlarını yaptırmaları önem arz etmektedir. Yatırım yapmak isteyen, işletmesini büyütmek isteyen sanatkarlarımız mutlaka KOSGEB veri tabanına kayıtlarını yaptırmalıdır.  2023 hedefi için esnaf ve sanatkarımızın alt yapısını güçlendirmesi için böyle bir teşvik, can suyu olacaktır. Esnaf ve sanatkara verilecek olan destek, yeniden bu ülkenin ekonomisine ve insanına yatırım olarak geri dönecektir.  Sayın başbakanımız Binali Yıldırım’a ve hükümetimizin değerli bakanlarına esnaf ve sanatkarlara vermiş oldukları destek ve hizmetlerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi.

Keskin, ticaret sicil affının piyasaları ve toplumu önemli ölçüde rahatlatacağını ve moral desteği sağlayacağını belirterek, “Esnaf ve sanatkarımızın en büyük sıkıntılarından birisi kredi ihtiyacını karşılamak isterken, geçmişe dönük olarak önüne olumsuz olarak konan kredi kartı, çek ve senet işlemleriydi. Neredeyse kredi başvurusunda bulunan esnaflarımızın 3’te 1’i bu konuda sıkıntı yaşıyor. Çekini, senedini ve kredi kartını ödemiş, borcu yoktur, ancak geriye dönük olarak bankacılık ticaret sicilinde puanı düşürüldüğü için kredi talebi karşılanmıyordu.  Bu durum sıkıntı içinde olan esnafın daha da sıkıntı içerisine girmesine neden oluyor. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın ticaret sicil affı ile ilgili müjdesi esnaf ve sanatkarımıza önemli ölçüde moral olacaktır, piyasalara ise katkı sağlayacaktır. Ticaret sicil affının hayata geçirilmesi için çalışma yürüten Ticaret ve Gümrük Bakanımız Sayın Bülent Tüfekci’ye esnaf ve sanatkar camiası olarak  bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ümidimiz ticaret sicil affının biran önce hayata geçirilmesidir.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • murat tosun (7 yıl önce)
    evet üç beş tane yandaşına verecekler tamam oldu bitti .hikaye kardeşim hikaye
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Başkan iyi hoşta bu kredi esnafa değil açıklama şöyle Yeni ufak tefek işler yapmak isteyenlere destek vereceğiz. 15 bin KOBİ'nin faydalanmasını bekliyoruz. Bu destek çerçevesinde mevcut bilançoları esas alarak işletmelere kredi vereceğiz yani diyor ki bilançosu bozuk olanlar bu krediden yararlanamayacak.krediden yararlanmak için yeni iş yapan olacaksın. Küçük esnaf bu kredi yok başkan teşekkür boşa ediyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başkan'dan iyimi bileceksin Hasan bey Teklifi sunan o :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Atgül (7 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    KOSGEB veri tabanına kayıtlı olan her esnaf ve sanatkar KOSGEB desteklerinden yararlanabiliyor. Bilmeden konuşup bari insanları yanlış yönlendirmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman bey belli olan sen atıyorsun adam bilançosuna bakacağız diyor esnaf bilançoya göre mi defter tutuyor.eskiye değil yeni iş yapana vereceğiz diyor. Sen okumadan atmışsın Dediğin gibi ise 2,5 milyon kişi var verecekleri kredi 15 bin kişi yani binde altılık bir oran var Malatya kaç tane düşer onuda sen hesapla
    0
    0
    Yanıtla
  • YILMAZ (7 yıl önce)
    Helal olsun başkanım sen olmasan bu teklifi sunmasan hükümetin aklına gelmez yapamazlardı Sayende Türkiye esnafı faydalandı Sen çok yaşa başkanım Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Atgül (7 yıl önce)YILMAZ isimli kullanıcı yorumuna
    Dalga geçmişsin lakin denizdeki dalga yüzüne çarpmış. belki zoruna gidecek ama ÖTV'siz aracı da Şevket Keskin 10 yıldır gündeme getiriyordu. MESOB, TSO gibi kurumların yaptırım gücü yoktur, ama teklif ve öneri sunup böylesi uygulamaları başlatma potansiyelleri var. Sen işin sonuna bak. Teklifini vermişmi zamanında vermiş, bugün çıkmışmı çıkmış. Kıskanmayın sizinde olsun,.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET SİNAN (7 yıl önce)
    nasıl alacagız devlet borçlarını ödeyip kalanımı yada hipotekmi vereceğiz yada kefilmi yada eşraftakiler alacak ihtiyacı olan yoldamı kalacak yada yada
    0
    0
    Yanıtla