SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Malatya Fayı Gerilme Altında, Bu Bir Tehdit”

“Malatya Fayı Gerilme Altında, Bu Bir Tehdit”
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Prof. Dr. Osman Bektaş, Malatya Fayının gerilme altında olduğunu ve Malatya için bir tehdit olduğunu açıkladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği’nden emekli Prof. Dr. Osman Bektaş, saat 20.24’de merkez üssü Malatya’nın Akçadağ ilçesi olan 4.4 büyüklüğünde meydana gelen deprem hakkında değerlendirmede bulundu.

Prof. Dr. Bektaş, “2023 Maraş deprem çiftinden sonra 16 Şubat 2024 de gerçekleşen 4,1 artçı depreminin benzeridir. Her iki deprem Malatya Fayının gerilme altında olduğunu ve Malatya için bir tehdit unsuru olduğunu hatırlatıyor. Artçılar devam edebilir.” dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Ahmet (6 gün önce)
    Tunceli ye geziye geldik inanın buradaki insanlar çok medeni ve birbirine saygılı, Suriye den gelen mülteciler ve özellikle depremden sonra het yerden her türlü insanın gelmesi șehri garip insanların barındığı, 3.sayfa cinayet, intihar, silahlı çatıșma vb. haberlerin çogaldigi bir mekan haline getirdi. İnșallah düzelir diyecem ama Adıyaman bile çok daha umut veriyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    3 depremi görmüş binalarına 3 milyon isteyenler duydunuz mu?
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Miraç (1 hafta önce)
    Ben Malatya'da deprem olacağını düşünmüyorum artçılar devam edecektir herkes kafasına göre bilim adamı oluyo ben deprem araştırmacısıyım Malatya'nın içi rahat olsun
    %44
    %56
    Yanıtla
  • ali (1 hafta önce)
    Muştular olsun. Malatya fayinda çalışmalar 3 ay önce başladı.Çinli ve Türk akademesiyenler çalışıyor muhtemelen seneye açıklanır sonuçlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (1 hafta önce)
    Valla durmak doğru değil Malatya da.malqtya eski hali olmayacak. Onun için kazıyı bırakıp Malatya milliyetçiliğini bırakıp gitmek lazım. Tıpkı benim gibi
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Tatar (1 hafta önce)
    İnsanımız bir akillanmadi herşey iki üç katı pahalilikta memlekette
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Emre (1 hafta önce)
    Nerdeyse bütün bilim adamları malatya fayı pasif fay bir şey olmaz diyor. Biri çıkıyor böyük deprem olcak diye kendini ünlü etmeye çalışıyor. Öbürü tüm türkiyeyi sayıyor deprem olacak diye sonra ben bildim diyor. Boş işler. İşini düzgün yapan hocalarımızı bilen biliyor zaten onların lafını dinleyin. Bunların derdi ünlü olmak.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Turgay (1 hafta önce)
    Malatya fayının aktif olduğuna dair bilimsel bir çalışma yapılmayana kadar, bu tür söylemlerin doğruluğu ispatlanamaz. Sözünü ettiğimiz fay 2500 yıldır deprem üretmemiş. Devletimizin bu yönde bir çalışma yapıp Malatya ve civarındaki halkımıza aydınlatıcı bir bilgi vermesi gerekiyor. Yoksa herkes bir şeyler söyleyip milletin moralini bozmaya devam edecektir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Birşey olmaz. Biz arkadaşlarla olmayacağına dair görüş birliğine vardık. Yaşamınıza devam edin. Bu çok bilmişlere uymayın. Borcunuz var ve ödemeye imkanınız varsa ödeyin. Kırdıklarınız varsa barışın. Bakın deprem vs umurunuzda olmayacak.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Hayatında Malatya Fayını gelip çalışmamış. MTA aktif fay haritasına bakıp yorum yapıyor. İnanmayın! Malatya Fayını arazide çalışıp bilimsel yayın yapan yerbilimcilere inanın!
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Selçuk-İzmir (1 hafta önce)
    Depremi polemik ya da reyting yapanlar, sözde bilir kişi olarak yorumlayanlar. Bu çok ciddi bir konu. İnsanları da paniğe sürüklemeden doğru bilgi vermeleri gerekiyor. Ancak bizler vatandaş olarak ne yapıyorzu onu tartışan yok. Buradan soruyorum, hangimiz deprem sonrası evimizde ki mobilya ve beyaz eşyaları duvara sabitledi. Hangimizin yatağın başında deprem çantası var. Bu deprem her zaman gelecek. Bugün, yarın 10 yıl sonra yine olacak. Biz memleket olarak değil ülke olarak deprem faylarının üzerindeyiz. Ama birilerini eleştirmeden önce kendi öz eleştirimizi yapsak keşke.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Bayramınız mübarek olsun hayırlı günler dilerim es selamün aleyküm cümleten
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Paşa 44 (1 hafta önce)
    Bu millet düzelmedikçe bu felaketler bitmez. Fırsatçı, aç gözlü esnaflar, ev sahipleri, sahtekarlar, dolandırıcılar bir zahmet ders alın. 6 Şubattan ders almadığınız çok belli ama unutmayın ki hepimiz öldükten sonra yaradana hesap vereceğiz kuldan utanmıyorsanız Allah'tan korkun.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 hafta önce)
    Allahım CC Sen Koru Malatyamızı
    %64
    %36
    Yanıtla
  • yıldırım (1 hafta önce)
    osman pektaş hoca malatya düşmanı geçenlerde bu kişi 100 tane bilim insanı malatyayı incelediğimizde malatyada 7.2 deprem olması yüksek dedi iki tane meslektaşı çıkttı dediki bu adam saçmalıyor gündemden düşünce gündeme gelmesi için bunu yapıyor malatyada öyle yıkıcı deprem olması yok olmuyacak dedi ve 100 tane bilim insanı inceliyor diyor 100 kişiden 99.zu birşey demiyor bu adam diyor. allahın dediği olur kardeşim
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Naci görür pazarcık fay hattı kırılacak dediğinde kimse dinlememişti Bilim ışığında gidilse bunca cana mal olmazdı halen bilimsel açıklamalara kulak tıkayan sen gibiler 1 tokat daha yiceceksiniz belli... Allahın dediği olur ama kırmızı ışıkta arabanın önüne atlarsan kader değil intihar olur unutma bunu...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • yıldırım (1 hafta önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    boş konuşuyosun sen konuşduğunun içi boşş.. bu kişiyi diğer arkadaşları yalanladı ve buna zırvalıyor dediler adam çıkıp yalanlayanlara bir şey demedi.. bu adam 100 bilim insanı araştırdı diyor 99.zunda ses yok bunda var. naci görüre gelince bi dediği bi dediğini tutmuyor kardeşş sen naci görür ve osman ateşle yaşamaya devam et deprem olursa ben bunları dikkate almadığım için ölürüm sen bunları dinlediğin için sen kurtulursun oldumu şimdi adın gibi muradın yerine gelmiştti
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Naci görür hoca pazarcık fay hattı kırılacak demedi.Bahsettiği Deprem yaklaşık 550 yıllık periyotta bir olan K.Maraş Türkoğlu depremi idi ve Ama deprem yanı başında Pazarcık ve Elbistan da gerçekleşti.Bir şey değişmedi ama osimleri yetinde kullanmak gerekir.Yani bu bilim insanlarınca bilinen ve beklenen bir depremdi.Malatya 2020, 24 ocaktan 2024 6 şubat a kadar 3 tane 7 ve üzeri 3 deprem gördü.Yani senin ifadenle bu tokadı Malatya yedi.Naci görür ve Japon bilim insanı Yoshinori moriwaki da dahil birçok bölgeyi inceleyenler Malatyada artık 7 ve üzeri deprem beklemiyoruz dedi.Şimdi size soruyorum şimdi bu beyefendi hangi bilimin ışığında bu yorumu yapmış?hangisi doğru?Sizin ifadenizle tokat yiyeceklerde bugünden aşağı yukarı belli mesela Bingöl karlı ovanın yukarı çatalı yani kuzey Anadolu fay hattı,Marmara.bölgesi .buralarda er yada geç deprem olacağı zaten biliniyor.Önemli olan onun bunun söylemesi değil bilinen bilimsel ve gerçek veriler ve bunun ışığında tabiiki tedbir almaktır.Unutulmamalı Türkiye bir deprem ülkesidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • O ne diyor : Tedbiri al, takdiri Allah'a bırak.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ah Le Malatya (1 hafta önce)yıldırım isimli kullanıcı yorumuna
    Helal olsun bu kadarını beklemiyordum. Malatya da deprem olabilir diyen adam malatya düşmanı mı oluyor sizin gözünüzde?
    %69
    %31
    Yanıtla