SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya, Film Festivaliyle Sinemaya Doydu"

0
Güncellendi - 2021-12-21 13:54:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 10-14 Aralık'taki 10. Malatya Uluslararası Film Festivali'yle sanat açısından dolu dolu 5 gün geçirildiğini söyledi.

Gürkan, AA muhabirine, bu yıl UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne alınan Arslantepe Höyüğü'nden dolayı temasını "Arslantepe" olarak belirledikleri 10. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin Malatya'nın sanat ve sanatçıya bakış açısının en güzel göstergelerinden biri olduğunu belirtti.

10 Aralık'ta başlayan ve 14 Aralık'a kadar 5 gün devam eden film festivalinde Malatyalıların dolu dolu bir festival yaşadığını vurgulayan Gürkan, şunları kaydetti:

"Gerek sinemalarda ücretsiz film gösterimleri, gerek ilçelerdeki gezici sinemalarda film gösterimleri, gerek gelen sanatçılarla söyleşi, panel ve konferans şeklindeki değerlendirmeler, gerekse Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımızın düzenlediği sergiler gibi aktüel etkinliklerle Malatya açısından, sanat açısından dolu dolu bir zaman süreciydi, halkın çok yoğun ilgisini gördük. Konferans salonlarına, kültür merkezinin içine, dışına ve çevresine sığmayan bir teveccüh vardı. Bu anlamda da Malatya insanının ne kadar sanat ve sanatçıya düşkün olduğunun göstergesiydi. Tabi orada biz şimdiye kadar film festivallerinde yapılmayan, özellikle belgesel dalında bir kategori icra etmemiz ve o anlamda yeni bir etki yarattı. Özellikle komedi noktasında bundan sonraki etkinliklerde de kategori belirlenmesi noktasında genel anlamda komite nezdinde benimsendi. Ve diğer taraftan da en önemli olan film festivalleri konseptinin standart klasik bir yapımın ötesinde tematik değerlerle yapılması noktasında da verdiğimiz önerinin Kültür ve Turizm Bakanlığımız nezdinde ve komite ile sanat dünyası nezdinde karşılık bulması çok önemliydi. Özellikle film festivalinin yapıldığı yerde tabi ki uzun metraj, kısa metraj veyahut da diğer alanlardaki ödüller önemli ama daha önemlisi bu şehrin sanat ve kültürünün geliştirilmesi anlamında o şehre ait, o şehrin temasını işleyen uzun ve kısa metrajlı ve belgesel filmlerin çekilmesi noktasında bir kategori olması noktasını ifade ettik."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mehmet Ali (2 yıl önce)
    Evin önünde bozulan yolu 10 mt asfalt yaptırmak için 2 yıldır uğraşıyorum kimse doğru dürüst yardımcı olmuyor neymiş film festivaliymiş sen aldığın vergileri vatandaş için harcayacan iki üç sanatçıya milyunları vermeyecen sonra da Fırata geçerken bir kuzunun ayağı incise Ömer den sorarlar misalini verceksiniz sizi oralara getirenler indirmesini de bilir başkan bey sôzün sonu Gururlanma padişahım senden büyük ALLAH var
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (2 yıl önce)
    Yok bakanlıktan dedin, yok filan genel Müdürlükten dedin, yok valilikten dedin sonuçta hepsi bu devletin kasasından çıktı. Sen de toplamda 12 Milyon TL yi gönül rahatlığı ile otele araca, yemeğe keyfe, geziye harcadın. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sinemacı dediklerin doydu Malatya değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sözün bittiği yer (2 yıl önce)
    Memleket işsizlikten kırılıyor, sokak köpekler vatandaşa saldırıyo, ekonomi çökmüş bizim Selahattin bey tehteravalli ile gidiyor çeşmeye .Yahu kaça mal oldu. Ne kadar paramız gitti. Ve en kötüsü hiç kimsede sinemaya gitmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Gariban ÇALIŞAN (2 yıl önce)
    Şu sıkıntılı dönemde en gerekli şeydi :) Reklam yapmak yerine, O kadar para harcayacağınıza ... -Bu yıl için Vatandaşlara Ekmek 1 tl yapsanız. Malatya'dan bu yıl Su bedeli almasanız daha da doyardık diye düşünüyorum . Birde zırt-pırt kaldırım yenileme saçma sapan ziyaret ve harcamalar yerine vatandaşı düşünseniz. Aaaaa özür kendimi İsveçte zannettim...
    0
    0
    Yanıtla