SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Malatya Genelinde 35 Yeni Rezerv Alanı Daha Belirlendi'

'Malatya Genelinde 35 Yeni Rezerv Alanı Daha Belirlendi'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Malatya’da tüm hak sahiplerinin konutlarının tesliminin ardından fazla konut üreterek kiracılar ve alt gelir grubundaki vatandaşlara da TOKİ konutları yapacaklarını söyledi.

AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit ve AKP İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı ile Salköprü Mahallesi’ndeki spor salonunda bölge sakinleri ile bir araya geldi. Çevre mahallelerden de çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, deprem sonrası büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da devam eden kalıcı konutlar ve işyerlerinin son durumu hakkında bilgiler verdi.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımı ile 6 binin üzerinde kalıcı konutun kura çekimi sonucunda hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Sami Er, her ay yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının hak sahiplerine teslim edilmeye devam edeceğini söyledi.

Malatya’da deprem nedeniyle hak sahibi olan tüm vatandaşlara TOKİ tarafından evlerinin teslim edileceğini söyleyen Başkan Adayı Sami Er, “Tüm teslimatlar bittikten sonra TOKİ’de görev yapan birisi olarak daha fazla konut üretilmesini sağlayarak hem kiracılar hem de alt gelir grubunda bulunan vatandaşlarımızın konut sahibi olası için çaba sarf edeceğim” dedi.

Kent genelinde 35 yeni rezerv alanı daha belirlendiğini ifade eden Er, buralar da yeni konutlarının yapılacağını söyledi. TOKİ’de görev aldığını ve bunun da Malatya’da kendisi için büyük bir artı olacağını dile getiren Er, “Allah’ın izniyle siz bize güvenirseniz ki güvenin. Hem konut inşaatı hem de çarşı inşaatının yani bütün şehrin planlanmasının her aşamasında çok rahatlıkla her yere ulaşabilecek ve idare edecek bir pozisyondayım” ifadelerine yer verdi.

31 Mart sonrası halkın teveccüh göstermesi sonucunda göreve başladıklarında Malatya’yı yeniden ayağa kaldırmak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini ifade eden Er, “Ben ve ekibim Malatya’da en son insanımızın konutuna erişince, en son esnafımızın kalıcı işyerine ulaşıncaya kadar bize durmak yok, yorulmak yok” dedi.

Malatya’dan göçü durduracaklarını ve giden göçlerinde yeniden kente dönmesi için gayret göstereceklerini de belirten Sami Er, “Herkese eşit mesafede olacağız. Herkese adil davranacağız. Hiç kimsenin adamı olmayacağız. Sadece Malatyalıların adamı olacağız” ifadelerine yer verdi.

Göreve geldiklerinde belediyeye personel alımlarında da adil olacaklarının altını çizen Er, “Bir personel alınacağı zaman kesinlikle ehliyet ve liyakate önem vereceğiz. Kamu malını en iyi şekilde koruyacak kişilerle çalışacağız. Alımlarda kura ile belirleme yapacağız. Bunu özellikle söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit’te bugün rezerv alanı olarak belirlenen bu mahallelerde halkın talep ve sorunlarını dinlemek için biraraya geldiklerini ifade ederek, “Burada rezerv alanında yeniden yapılaşma yapılırken öncelikle ben Yeşilyurt Belediyesi adayı olarak şunu belirtmek istiyorum. Buradaki vatandaşımızın hakkını sonuna kadar koruyacağız. Bunun için buradayız. Süreç devam ederken mutlaka sizlerle istişare edeceğiz. Sizin görüşleriniz alınarak bu süreçler yürütülecek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan vatandaşların merak ettikleri tüm sorulara adaylar ve yetkililer cevap verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • geveze (2 ay önce)
    Malatya göçmü veriyormuş, göç alıyor olmasın, suriyeden, afganistandan, ve sayıları hiçte küçümsenemeyecek kadar fazla, yakında parti kurup bize tekmeyi vurmazlarsa iyi
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Rezerv alana gitmek istemiyoruz. Bakın nüfusu mecburen rezerv alanına götürüyorsunuz. Merkezdeki evimizin yerine ev yapıldığında Malatya’ya yeni insanlar mi taşınacak, biz eski evimize taşınıp rezerv alanı tokileri mi çöp olacak?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mahmut (2 ay önce)
    Konak'tan Karagöz köyüne kadar olan alanlarda sağlam zeminli yerlere bakın. TOKİ yaptı zamanında, şimdi dimdik ayakta. Sami Er uzmanlarına bölgeyi.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Evim yıkılmış hiç bir eşyam kalmamış evliya çelebi gibi 1 yılda 4 değişik yerde kaldım yarın ne olacacağını bilmiyorum lütfen evimizi eski yerine emlak bank veya toki yapsın dedik dinlemediler, hazır arsamız boş dururken biz rezev alan peşindeyiz ALLAHIM sonumuzu hayreylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • öz malatya (2 ay önce)
    Veli ağbaba diyor malatya parti ye değil ADAM'a oy veriyor! akp li olarak benimde oyum AĞBABA'ya... Haydi Malatya depremde kimler vardı ona oy verelim partiye bakmadan'''
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Serkan (2 ay önce)
    Kusura bakmasınlar depremden bu yana hicbirsey yapmadılar .....depremin ilk haftası her yer yıkık dökükken yolları süpürten belediyeyi de unutmadık.... Ben oy kullanmayacam kuusra bakmasınlar
    %84
    %16
    Yanıtla
  • baba (2 ay önce)
    55 milyon dolara uzaya adam gönderdiler. Uzayı araştırıp geldi. Bundan daha büyük mutluluk mu olur. Rezerv alan , Ev mev diyerek işi ucuzlatmayın. Aya gidiyoruz artık.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • vatandaş (2 ay önce)
    Öncelikle vatandaşı bilgilendirin bu rezerv alanı neresi devlet sırrı mı kimse doğru düzgün bir şey bilmiyor bence bu dönem adayların en büyük projesi Malatya ya netlik kazandırmak olmalı sorularımız cevabını alacağımız bizi istediğimizde bilgilendiren birimlerin kurulması
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlkin oyu verecez ondan sonra açıklanacak yoksa açıklanmaz.sır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (2 ay önce)
    Başkan olmuş karar bile almış.Hele daha dur ne olacak.4 tane güçlü aday var
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Naci (2 ay önce)
    Türkiyedeki tüm belediye başkan adayları emeklilerle ilgili verdiği hatta bazılarında ise hâlâ iygulanan hüzel çalışmalar var.Sizin emeklilerle ilgili bir kelime yorumunuzu ne gördük ne de duyduk.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Haci (2 ay önce)
    Seçim yapılmamış ama belediye başkanı belli!Hemde bu kadar yaşanan olaydan sonra!Hergün yerel tv lerde bağırıp çağırıp durumu şikayet ederler ellerine seçim fırsatı geçer...peki birşey değişirmi özellikle Malatyada?Tabiiki Hayır. Bu nedenle kesin sayın Er kazanacaktır.Kendisini şimdiden tebrik ediyorum.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Noldu sen başkanı mı oldun kendi kendine karar alıyorsun
    %93
    %7
    Yanıtla
  • kadir (2 ay önce)
    'Malatya Genelinde 35 Yeni Rezerv Alanı Daha Belirlendi' diyosunuz buralar nere daha nere olduğunu söyleyin vatandaşta takip etsin.. önceki seçimlerde akp li başkan adayları inanılmaz vaadleri vardı örnek kernektten beydağına telefirik turu hatta üniversiteye kadar telefirik dediler hafif raylı sistem dediler. hızlı tren dediler. yanılmıyosam yazıhana kayak merkezi dediler dedilerde dediler bunlar olmadığı gibi en basiti koakoca malatyada ailelerin oturup çay yudumluyacağı çay bahçesi bile olmadı olmadığı gibi olanıda yıkttılar mesela valiliğin arkasındaki çay bahçesi soykan parkındaki havuzlu yeşillikler içinmde çay bahçesi kapalı çarşının üstünde çay mekanları ve havuzlar gibi yerleri yok ettiniz .. sayın sami er iktidar parti adayısınız ama projeniz ne ?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Emre (2 ay önce)
    Malatya için proje sunmaya gerek yok %70 oyu var zaten değilmi. birde Tokide çalışmış daha ne olsun %80 e çıkar oyu bu sayede.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • ahmet bayram (2 ay önce)
    Sayın Sami ER; Şu yada bu sebeple HAK SAHİPLİĞİ Başvurusunda bulunamamışlar için bir kez daha başvuru hakkı tanınmasını rica ediyoruz
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Malatyali (2 ay önce)
    Başkan yerinde dönüşüm imar mağduruyuz bakın çevrenizdeki illere teker teker temel atmaya başladı biz ne yaptık malatya olarak ustelik milletin arsası imar adı altında talan oldu önümüzü göremiyoruz 4 gözle secim sonunu bekliyoruz yada rezerv alan olmasını bekliyoruz imid ediyorumki sesi mızı duyup eskisi gibi herkes kendi yerine eski şekilde yapıla ancak malatya belediyesinde ikisini kestim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (2 ay önce)
    Birincisi bu rezerv alanları nere milleti hangi dağın başına götüreceksiniz ikinciside yahu hiçmi projen yok senin tek dediğin ben toki başkan yardımcısıydım Allah aşkına vizyonu genuş insanlar bizi yönetsin
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (2 ay önce)
    Malatya 20 yıldır denedi ve gördü sözler yerine gelmiyor. Artık Malatya CHP Veli AĞBABA yı getirecek ve seçilirse geçmiş 20 yıla yazık oldu diyecek.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 ay önce)
    Rantçi partilerden, dini bayrağı kullanan partilerden uzak durun !
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Özkan Çelik (2 ay önce)
    Bu akp nasıl bir parti. Aday belirlendikten sonra başkanmış gibi dolanmaya başlıyor, diğer kayboluyor.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • ali (2 ay önce)
    rezerv alan yasa da çökme işlemi ...rezerv alan nasıl bulmuş beyefendi maden mi bulmuş kimle görüşmüş
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Emekli (2 ay önce)
    Emekli 4 liraya ekmek alabilecekmi suda indirim mümkünmü hükumet geçinmek için yeterli zam yapmıyor siz emekliye ankara İstanbul gibi yardım yapacakmısınız zor durumda emekli.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • ahmet (2 ay önce)
    bunlar yine kazanır geçen seçimde çatır dan çıkıp koşa koşa oy verdiler şimdi konteynerden çıkıp koşa koşa akp ye oy verirler..seçimden 3 gün sonra da ; her şey pahalı paraya bir şey gelmiyor diye şikayet etmeye başlarlar..herkes ektiğini biçer
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyam (2 ay önce)
    Akp ye güvenilip oy mu verilir ya sene 2024 :)
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Sayın aday hiç mi projeniz yok sadece ben tokide çalıştım diyorsun başka birşey yok raylı sistem açıkla, işsizliğe ne önlem alacaksınız sanayi projesi açıkla, biraz ibrahim hocadan örnek alın adam 10 tane proje açıkladı siz sadece toki üzerinden yürüyorsunuz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Bu yapıcı yorumları beğenmeyen arkadaşlar takım tutar gibi parti tutanlar sanırım. Arkadaşlar kimin geldiği önemli değil gerçektende proje üretmeden malatya nasıl eski günlerine dönecek sadece ben tokiden geldim diyerek seçim kazanılamaz tamam uçacaz, şahlanamaz diyorlarda malatya zaten 20 yıldır aynı partide niye bi türlü şahlanamadık bi açıklasınlar nasıl malatyayı geliştireceklerini bizde oy verelim bu bir eleştiri değil adam belki güzel işler yapacak ama anlatması lazım ne yapacağını
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Yasin Çiftçi (2 ay önce)
    Nerelermiş bu 35 mahalle semt rezerv alan.? Ayrıca kasım 2023 de çıkan rezerv alan kanunu açık ve sarih. Milletin hakkını koruyacaklarmış pehhh. Lütfen aziz hemşehrilerimiz. GOOGLE Rezerv alan nedir. Rezerv alan ilan edilmesi nedir diye yazın. Ve gerçeklerle yüzleşin...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Geçenlerde bi çay ocağında otururken yan tarafta iki kişi konuşuyordu rezerv alan meselesini, biri diğerine dedi ki halk diliyle bunun adı istedikleri yere çökme dedi.Cok şaşırdım hayret ettim
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Adem (2 ay önce)
    Ne diyelim ne söylenebilir ki.ne çap var ne adil bir sistem.her şey bodoslama ve sallapati.doğru konut rezerv alanları yerinde dairesi isteyenler için çok güzel bir sosyal proje.ama sorun şu ki ulkkemze de hizmet hizmet için yapılmıyor ki maalesef hizmet yolsuzluklar için yapılıyor.sorun o kadar net ki ama nerde seçim reklam çalışmaların da ki gibi söylenen şerefli bir sisteme sahip olabilsek.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Malatyam (2 ay önce)
    Güzel tamamda revize alanında yeri olana TOKİ vereceksin tokiye giden vatandasın revize yeri nolcak bunu açıklayın 300 -400 bin vereceksin değerli yerini alacaksın TOKİ ye gönderceksiniz öylemi peşkeşi çekin geçmişteki milletvekileri alınan yeri aldı şimdi sıra size hadi bakalım kolay gelsin. Ya bi önce çıkında vatandaşın kafasındaki karmaşıklığı kaldırın nasıl ilerlenecek onu açıklayın revize alanı 35 olmuş 40 olmuş bundan önce sağlam gerekli açıklamaları yapımda sonra revizeyi söyleyin ufff söylecek cok sey varda daha tov ay kovağa çıkacakki bunlar başlaya tovvv yerinde dönüşümü imarların açılması vay babam vay
    %68
    %32
    Yanıtla
  • mehmet (2 ay önce)
    Rezerv alan olan yerler nereler açıklama yok.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatya malatya (2 ay önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Açıklarlarmı hiç oyu alalımda koltuğu oturalımda eh sonra bakarız artık düşüncesiyle malatyalıları kandırmaya çalışıyorlar Malatya halkı gözünü açtı artık sanki dersin çocuğun eline çikolata veriyolar
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Hasarsız az hasarlı evler var onlar ne olacak
    %95
    %5
    Yanıtla
  • halk (2 ay önce)
    işe alımlarda ehliyet ve liyakata dikkat edecez demişssiniz.Allah aşkına biz bunu 20 senedir akp den dinliyoruz bıkmadınızmı bu yalandan ben şahsım olarak hiç güvenmiyorum
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatya44 (2 ay önce)halk isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya halkı çok değişti o yüzden vaat de vermese liyatli de davranmasa sıkıntı yok %80 ile alır. Malatya gram gelisemiyor zaten.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Yahu her gelen bi ton adam alıyo yine de bu belediyelerin personel ihtiyacı bir türlü son bulmuyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Sarıcıoğlu mh si ni emlak konut yapacakmış galiba komple yıkıp yeniden ev ve işyerleri vereceklermiş çok güzel bi proje ,sanırım 3-5 senede Sami başkan Malatya’yı yenileyecek
    %17
    %83
    Yanıtla