SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya 'Global Gastro Ekonomi Zirvesi'nde..

0
Güncellendi - 2019-03-17 05:38:44
Malatya 'Global Gastro Ekonomi Zirvesi'nde..
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği tarafından ve gastronomi alanında hizmet veren birçok uluslararası şirketlerin sponsor olduğu Global Gastro Ekonomi Zirvesi 1 İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapıldı.

Gastronomide uzman 2000’e yakın konuğun katılımının olduğu, 21 özel sunum, 3 ayrı oturum, 9 panel, 13 Uluslararası konuşmacı olmak üzere toplam da 54 konuşmacı’nın yer aldığı  zirveye Malatya da davet edildi.

Malatya Valisi Aydın Baruş'un talimatı ile İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç'ın koordinesinde Malatya Valiliği’nin resmi sponsor olarak katıldığı zirvede Anadolu Lezzetleri’nin yer aldığı bölüm de Malatya, Gaziantep, Adana, Kastamonu İlleri yemek kültürlerini tanıtan stantlar açarak sunumlarda bulundu.

Malatya Valiliği standında sunulan yöresel fırın yemekleri Hacıbaba Sinan Et Lokantası’ndan Zeki Saygı ve ekibi ile  Malatya Profesyonel Aşcılar ve Pastacılar Dernek Başkanı Şef Cumali Çetinkaya tarafından, yöresel köftelerimiz ise Yemek Köşesi Ev Yemekleri Sahibi Nihal Gülaçar tarafından hazırlandı, Malatya Yemekleri sunumunda yer alan ve diğer illere göre oldukça zengin menüde; Geleli Kebabı,  Kayısılı Bademli Pilav,  Fırında Bulgur Pilavı, Haşlama İçli köfte, Ispanaklı içli köfte, Kiraz Yaprağından Ekşili Köfte, Tereyağlı Kayısı Tatlısı, Malatya Kurabiyesi (Kayısı Çekirdeği Unlu), Yöresel ekmeklerimiz yufka ekmeği, mayalı sac ekmeği, (ekşileme) Arapgir Mor Reyhan Şerbeti yer alarak katılımcılara ikram edildi.

Malatya standında ayrıca "Kayısı Ye Zirvede Kal" sloganlı ve içerisinde kayısının faydaları ve gün kurusu ve sarı kayısının  yer aldığı kutucuklar, Valilikce 4 yabancı dilde hazırlanan ve içerisinde tarihi ve doğal güzellikleri, özellikle Aslantepe Ören Yeri ve gastronomi kültürünün yer aldığı Çizgilerle Malatya Kitapçığı dağıtımı yapıldı. Ayrıca zirveye katılan yerli ve yabancı basın mensuplarına, Gurme yazarlara Türkçe ve İngilizce hazırlanan Malatya Yemek Kültürü Kitabı  Kayısı ve Tanıtım Materyallerinden oluşan   sunumlarda bulunuldu.

Ayrıca Hacıba Sinan Et Lokantası tarafından  Malatya yemekleri, Yemek Köşesi Ev Yemekleri tarafından ise diğer bulgur köftelerinden oluşan yöresel yemeklerin bakır siniler ve yöresel kaplarda görsel sunumu yapıldı.

Uzun kuyrukların oluştuğu Malatya Standında menü zenginliği ve lezzetler konuklar tarafından beğeniyle karşılandı. Aslen Darendeli olan Çukurova Turistik  Otelciler Birliği Başkanı, TURYİD Yönetim Kurulu ve Mutfak Dostları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Tayyar Zaimoğlu’nun Malatya standına özel ilgi gösterdiği etkinlik Malatya Yemek Kültürünün tanıtımına olumlu bir katkı sundu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • M.Kadıoğlu (5 yıl önce)
    Bu konuda Malatya nın hak ettiği yere gelebilmesi ve tanıtımı için çok önemli bir organizasyon, katılımı gerçekleştirenler ve sunumu yapanlara sonsuz teşekkürler ellerine sağlık.
    0
    0
    Yanıtla