SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya, Güçlü ve Dirençli Bir Şekilde Ayağa Kalkacak"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da tamamlanan deprem konutları ve iş yerlerini en kısa sürede teslim edeceklerini, ilin güçlü ve dirençli bir şekilde ayağa kalkacağını belirtti.

Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'da yürütülen çalışmalara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şehri eski güzelliğine ve canlılığına kavuşturmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getirerek, ildeki afet konutları, köy evleri ve Bakırcılar Çarşısı'na dikkati çekti.

Bakan Özhaseki, "Vatandaşlarımızın mutluluğu, bizim de gururumuz oldu. Malatya'da tamamladığımız konut ve iş yerlerimizi en kısa sürede teslim edeceğiz. Malatya'mız, güçlü ve dirençli bir şekilde ayağa kalkacak." ifadelerini kullandı.

Özhaseki, depremzedelerin Malatya'da yapılan çalışmalara ilişkin memnuniyetlerini dile getirdiği bir videoyu da paylaştı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Mustafa (3 ay önce)
    Bu gidişle 20 yıl da bitmez yapılan konut sayısı yıkılan konutun yüzde 5 kadar aradan bir yıl geçti halen yerinde dönüşümde bile Bir milim ilerleme yok secime kadar yaptık yapacağız diyerek oy almak
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (3 ay önce)
    Malatya bu hızla giderse 20 yıldan önce toparlanamaz ve eski haline gelemez ne de olsa sahipsiz malatya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Algı masal rüya (3 ay önce)
    Tokinin yaptığı ev sayısı Yıkılan yıktırılan ev sayısının onda biri bile değil. Bize masal anlatıyorlar, ama iyi uyutuyorlar milleti sonuç olarak!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kernekli (3 ay önce)
    Sayın bakanım yıkılan siteler müşterek tapulu olduğu için yerinde dönüşüm için %100 başvuru istiyorlar. Bunu düzeltecek misiniz?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    deprem bölgesi dışında yaşayanlar,deprem konutlarının ve iş yerlerinin akp tarafından yapılıp teslim edildiğini tüm deprem zedelerin bedavadan bu toki konutlarında oturduğunu kimsenin dışarıda kalmadığını ,bedavadan yaşadığımızı sanıyor.işte algı ve reklam budur.akp algı ve reklamda bir devrim yapmıştır.siyasete kazandırdığı en büyük niteliktir.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Hasan (3 ay önce)
    Şehrin imar planını yapın artık. Bütün tarlalar ev doldu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şehrin imar planı hazır bunu sen ben bilmiyor. Seçim geçsin açıklarlar acele etme. Şimdi açıklansa oy vermez kimse.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • aşkım_44 (3 ay önce)
    öncelikle karaciğer enstüdü müdürü sezai yılmaz hocama çok teşekkür ederim allah razı olsun nedenine gelince hem yurt içinde hem yurt dışında yüksek ücretlerle transfer teklifi gelmesine rağmen malatyamızı terk etmedi. malatya sevdalısı sayın hocamdan allah razı olsun
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Murat Geçkil (3 ay önce)
    Seçim bitene kadar iha siha togg yeni petrol bulundu doğalgazda rekor üretim savaş uçağı hiç bulunmayan element uzaya çıkan türk rekor kıran ticaret dev memur zammı rekor asgari ücret vs vs haberleri duyarız sonra gerçeklerle yüzleşen 3 harfli marketleri gezip 10 kuruş ucuza alabilir miyim diyen dedeleri anneleri görürüz. Malatyayı şöyle yapacağız böyle yapacağız derler ama ne acıdır ki ne yaptınız da ne göreceğiz derler adama helvacı bir çivi mi çaktı şimdikinden birşey beklediniz şimdiki ne yaptı da yeni gelenden birşey bekliyorsunuz. Tavsiyem paranızın kıymetini bilin harcamayın daha da kıymetli olacak para bu enflasyonla 5 lt yağ 3000 tl olur bu gidişle..demedi demeyin
    %85
    %15
    Yanıtla
  • yıldırım (3 ay önce)
    bu vekiller ve bu belediye başkanları ile ayağa kalkarmıyız buda çok zor. daha öncede malatya esnafı tek yere skıştırılıp boğunuk ve basık malatya vardı bakıyorum yine aynı düşünce hakim malatya esnafını tek yere sıkıştırmak oda bakırcılar çarşısına.. amanha şöyle yeşilliği bol havuzların bol olduğu yerler olmasın.. amanha araçların girmediği büyük meydanlar olmasın.. amanha eski soykan meydanı ve valilik arkasındaki gibi orman gibi park ve bahçeler olmasın ne gereği var bunları yapmaya yine malatya esnafını tek yere sıkıştırın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (3 ay önce)
    benim anlamadığım malatyada çarşı olarak sadece bakırcılar çarşısımı var.. sıtmapınarında yüzlerce esnaf vardı sıtmapınarı malatyanın uydu kenti gibi yerdi oranın çarşısı ne olacak... fuzuli yine aynı fuzuli ne oalacak.. kışla caddesi yine aynı ora ne olacak.. neden malatya çarşısını genişletip çarmuzu.. melekbaba.. taştepe orduzunun oralara kadar genişletip insanların nefes alacağı araçların girmediği yeşilliğin bol olduğu yerler yapmıyoprsunuz. yine eskisi gibi bütün esnafı tek yere toplayıp sıkışık ve insanların nefes almadığı bir malatya yapmaya çalışıyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • gariban (3 ay önce)
    Maşallah Maşallah ağzı olan konuşuyor bu memlekette bir küçük ülke kadar bir felaket olmuş her taraf yıkılmış insanlar ölmüş hükümet gereken yardımları ve hizmetleri yapıyor sizde halaaa öyle ileri geri konuşuyorsunuz elinizden birşey geliyor ise siz birşeyler yapaydınız sizin desteklediğiniz hükümetleri de biz çok gördük. Herkes kendi işine baksın.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Sen şakamısın. Hala neyi savunuyorsun. Şehrin Altyapısı için Adıyamanın bile altında ödenek ayrıldı bu şehre. Şehir bir yıl geçti hala yokları oynuyor. Daha yıkımı bitiremediler. Ne diyorsun, neyi savunuyorsun. Yazıklar olsun bu zihniyete...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • gariban (3 ay önce)
    Maşallah Maşallah ağzı olan konuşuyor bu memlekette bir küçük ülke kadar bir felaket olmuş her taraf yıkılmış insanlar ölmüş hükümet gereken yardımları ve hizmetleri yapıyor sizde halaaa öyle ileri geri konuşuyorsunuz elinizden birşey geliyor ise siz birşeyler yapaydınız sizin desteklediğiniz hükümetleri de biz çok gördük. Herkes kendi işine baksın.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Karnın tok sırtın sağlam otur klavye başında kahveni yudumla.Binlerce insan şehir dışında memlekete dönmeyi bekliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Antepin Nurdağı, İslahiye İlçelerine 20bin konut yapılıyor, sahipsiz Malatya'ya 5 bin konut yapılıyor takdir Malatyalıların?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Süleyman YAMAN (3 ay önce)
    Hiç birinin kendi iradesi ile hareket etme şansı yok gibi, Şu gün anahtar vereceğiz diyebilen yok hep yuvarlak laflar
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kömür tevZi (3 ay önce)
    Malatya 10 seneye sonra anca toparlanır
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Vatan daş (3 ay önce)
    Analizler yapıldı, 5/4 imza çoğunluğu sağlandı, güçlendirme projeleri hazırlandı herşey teslim edildi. Belediye orta hasarlı yapı projelerini biran önce inceleyip onay verirse inşallah başlayacak güçlendirme işleri... Aylar oldu bu iş hâlâ Malatya da çok yavaş ilerliyor.!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Otoban faresi (3 ay önce)
    Tabi tabi ne demek kaldirirsiniz gene vatandaşın gazını alma durumu resmi kurumdakiler çevre şehircilik AFAD valilik hiç birinde net bilgi yok hiçbir şey onlarda bilmiyo herkes kafasına göre takılıyor Malatya bu şekilde mi ayağa kalkacak hiç ümidim yok belki yıllar sonra
    %77
    %23
    Yanıtla
  • fatih (3 ay önce)
    Bu bakandan bir şey olmaz sadece konuşuyor. İmar ve mühendislik projeleri bakanlığın belirlediği toki ekipleri tarafından yapılıyor. ucuz, estetik yönü zayıf projeler. Avrupa ABD Kanada gibi ülkelerde bu yapılar göçmenler için yapılıyor. kendi insanımıza layık gördüğümüz bu ucube yapıların bir tek özelliği depreme dayanıklı olmasıdır. başkada bir özelliği yoktur. 3-5 yıl sonra afet evleri gibi 3 sınıf bina olarak görülecektir.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • mühendis (3 ay önce)fatih isimli kullanıcı yorumuna
    estetik mi önemli güvenlik mi? Karşılaştırma yaptığınız ülkelerin ekonomik gücü ile bizimki bir değil zaten orda da ironi yaptınız herhalde :) şu an kaç bin insan konteynerde kalırken estetik kaygı düşünülecek bir durum yok.. daha sonra olan kentsel dönüşüm projeleri de dokuya uygun inşa edilir bilginiz olsun.. bazen işi ehline vermek şart. Ya da şöyle hayır konuşmak yada susmak :)
    %43
    %57
    Yanıtla
  • hasan (3 ay önce)
    seçimlerden az önce anahtar verirler, cumhurbaşkanı geleceği zaman o verir. mayıs haziran gibide ancak taşınılır. rv bekleyenler boş yere ümitlenmeyin. anahtar verselerde ya gazı olmaz, ya suyu olmaz, ya elektriği. yazdan önce çok zor tamamlanması. tv lere çıkıp şov yapacaklar bakın evleri teslim ettik diye. hangi kanalda haber yapılıyorki? herkes zannediyorki deprem bölgelerinde sorunlar çözüldü, herşey güllük gülistanlık.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mahoni (3 ay önce)
    Suç sizde değil hala sizi savunup size inanan da adamlar 25 yıldır vaad ediyor memelketıin hali orta da
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Hep vaat hep vaat
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Huzur (3 ay önce)
    Kasım Aralık oldu sonra Ocak ayı şimdide en yakın zaman yani seçim yatırımı
    %73
    %27
    Yanıtla