SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya Havalimanında 1 Ayda 454 Uçuş

Malatya Havalimanında 1 Ayda 454 Uçuş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Havalimanından Ağustos ayında uçan yolcu sayısının 61 bin 673, yılın ilk 8 ayında uçan yolcu sayısının ise toplam 439 bin 771 olduğu açıklandı.  

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2022 yılı Ağustos ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. 

Malatya Havalimanı’nda Ağustos ayında, iç hat yolcu trafiğinin 61 bin 673, dış hat yolcu trafiği 3 bin 150 olmak üzere toplam 64 bin 823 yolcuya hizmet verildiği aktarıldı. Ağustos ayında, Malatya Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiğinin de iç hatlarda 435, dış hatlarda 19 olmak üzere toplamda 454’e ulaştığı aktarıldı. Yük trafiğinin ise Ağustos ayında toplamda 736 ton olduğu bildirildi.  

DHMİ açıklamasına göre; 2022 yılının Ocak-Ağustos döneminde 8 ayda Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiğinin 439 bin 771, uçak trafiği 3 bin 428, yük trafiği ise 4 bin 87 ton olarak gerçekleştiği kaydedildi. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Kruger44 (1 yıl önce)
    Seferler artmali ve havalimani büyütülmeli malatyaya yakışır olmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    Elazığ'ın yolcu ve sefer sayısı bizden fazla.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Akif (1 yıl önce)
    Bu mu habercilik....vatandas bu gaberi dhmi. Resmi sitesinden zaten ulasiyor.....bari bir katkida bulunup bir onceki yila gore kiysalama yapsaydiniz. Sevgiler
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Akif isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten vatandaş da işi gücü bıraktı DHMİ resmi sitesinden bu sene kaç uçak indi diye ar Sevgiler aştırma yapıyor,
    %100
    %0
    Yanıtla