SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Havalimanının Yolcu Kapasitesi 2,5 Milyona Çıkacak'

'Malatya Havalimanının Yolcu Kapasitesi 2,5 Milyona Çıkacak'
A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Karayolları Genel Müdürlüğümüz eliyle, depremden etkilenen illerimizde 17 farklı lokasyonda 26 milyar liralık 300 kilometrelik yolda da çalışmalarımıza devam ediyoruz, deprem konutlarının erişim yolları ve altyapı noktasında. Bugün itibarıyla 78 kilometresini bitirdik, sene sonunda 174 kilometreyi daha bitireceğiz ve çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Bakan Uraloğlu, Malatya'nın Kale ilçesi İzollu Kongre ve Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen AKP Kale 8. Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, geçen yıl 6 Şubat’ta dünyanın en büyük depremleriyle bölgenin sarsıldığını ve bundan Malatya'nın etkilendiğini hatırlattı.

Depremlerin yaklaşık 14 milyon kişiyi etkilediğini belirten Uraloğlu, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Bakan Uraloğlu, "3 gün önce de 5,9 şiddetinde bir deprem oldu, onu da biz yakından takip ettik, bu deprem vesilesiyle hepinize geçmiş olsun diyorum. Rabb'im hepimizi beterinden saklasın, bizleri korusun inşallah." dedi.

Kongrenin hayırlara vesile getirmesini dileyen Uraloğlu, AKP'nin Malatya il ve ilçe teşkilatlarında görev alan herkese emekleri için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak ve AKP'nin milletle bütünleşmesini en üst seviyeye çıkarmak için 8. Olağan Kongre sürecinin başladığını ifade eden Uraloğlu, şunları dile getirdi:

"Bu kongreler, partimizin kuruluş ilkeleriyle birlikte tazelenme ve yenilenme hedeflerini daha fazla artıran, kardeşliğini, birliğini ve beraberliğini geliştiren güzide cemiyetlerdir. Partimizin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da toplumun her kesimiyle oluşturduğu bütünlüğü devam ettirebilmek için kongrelerimiz büyük fırsattır. Hepimiz kalbimizdeki iman, vatan sevgisi ve millet inancı ile bu yola girdik. Memleket sevgisinin, millet sevgisinin bayrağını sizler dalgalandırıyorsunuz. Hiçbir menfaat beklemeden, ülkeye, vatana, millete hizmet aşkıyla çalışıyorsunuz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak ülkemizi geleceğe taşıyacak nice yatırım ve dev projeleri sizlerle birlikte hayata geçirdik ve bunların geri kalanlarını da devam ettiriyoruz."

Uraloğlu, Türkiye'de 2002 yılından bu yana ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirildiğini belirterek, yapılan çalışmalarla ilgili hatırlatmalarda bulundu.

Malatya’nın 16 ilin geçiş noktasında bölgenin ekonomik ve sosyal merkezi konumunda olması nedeniyle kentin ulaşım ağlarının gelişmesine ayrı önem verdiklerini vurgulayan Uraloğlu, son 22 yılda bu şehrin ulaşım ve haberleşme altyapısına 82 milyar 346 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan Uraloğlu, kentte yürüttükleri çalışmalara ilişkin, "Şu anda yaklaşık 35 milyar lira değerinde 11 ayrı kara yolu projesine de devam ediyoruz ama ben burada özellikle depremlerden etkilenen bölgelerdeki çalışmalarımıza değinmek istiyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Karayolları Genel Müdürlüğümüz eliyle, depremden etkilenen illerimizde 17 farklı lokasyonda 26 milyar liralık 300 kilometrelik yolda da çalışmalarımıza devam ediyoruz, deprem konutlarının erişim yolları ve altyapı noktasında. Bugün itibarıyla 78 kilometresini bitirdik, sene sonunda 174 kilometreyi daha bitireceğiz ve çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Malatya Havalimanı'nın yolcu kapasitesi 1 milyon 200 binden 2,5 milyona çıkacak

Malatya’da hava yolu ulaşımına ilişkin yolcu talebinin artması ve yolcu hizmetlerinde istenen hizmet kalitesine ulaşılabilmesine yönelik yeni terminal binası ve tamamlayıcı yapıların inşasına başladıklarını anlatan Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla Malatya Havalimanı'nın 1 milyon 200 bin olan yolcu kapasitesinin 2,5 milyona çıkacağını ifade etti.

Uraloğlu, AKP'nin vefa ve sadakat hareketi olduğunu belirterek, "Attığımız her adımda hem milletimizin desteğini yanımızda hem de bu sorumluluğu sırtımızda daha ağır bir şekilde hissettik. Onun gereğini sizin desteğinizle yapmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da gayret edeceğiz." dedi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın nereye everileceğinin henüz bilinmediğini ama savaşabilen iki tarafla görüşebilen liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hemen yanı başımızda Filistin'de bir mezalim var, bir zulüm var. En başından beri net bir duruş gösteren Cumhurbaşkanı'mız var ve orada gerçekten alabileceğimiz kadar inisiyatif alıyoruz. Oradaki bu zulmü şimdilik dilimizle durdurmaya çalışıyoruz. Allahuteala inşallah bir an önce oradaki Filistinli kardeşlerimize zafer nasip eder. Şuna emin olun değerli kardeşlerim, eğer Cumhurbaşkanı'mızın bu üstenci tutumu, net bir iradeyi ortaya koymamış olsaydı, bu savaş çok daha geniş bir coğrafyaya yayılmış olurdu ama Cumhurbaşkanı'mızın gayretiyle bütün dünyada da çok ciddi bir karşılık buldu bu savaşa olan karşıtlık. Onun için hep gayret edeceğiz. Şimdi biz mahalli seçimlerde Malatya'mızda güzel sonuçlar aldık. Ülkemizde istediğimiz sonuçları alamadık ama siyaseten ben bunu şöyle değerlendiriyorum, şimdi birazcık dizlerimizi büktük. Rakiplerimiz bu CHP ve onun zihniyetindekiler, DEM'liler zannediyorlar ki bunlar diz çöktü. Halbuki biz daha yukarıya sıçramak için vaziyet alıyoruz. Herkes de böyle bilsin bunları. Başlattığımız kongre süreci Kale'mize, Malatya'mıza, ülkemize hayırlı, uğurlu olsun. Allahuteala birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin."

Kongreye AKP Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkçi ve Abdurrahman Babacan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AKP İl Başkanı Namık Gören ile partililer katıldı.

BATTALGAZİ KONGRESİ..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yakın bir zamanda iç safları sıklaştıralımla ilgili siyaseten de yaklaşımlar var. Cumhurbaşkanı'mız ve MHP Genel Başkanı'mızın da bu anlamda girişimleri var. Gerçekten kıymetli ve biz de bunları destekleyeceğiz. Ama önce biz ne yapacağız? Teşkilatlar olarak saflarımızı sıklaştıracağız." dedi.

Bakan Uraloğlu, Malatya'daki temasları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'i ziyaret ederek bir süre görüştü.

Daha sonra Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan AKPBattalgazi 8. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Bakan Uraloğlu, Malatya'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kongre sürecinin hayırlı olmasını diledi.

Bakan Uraloğlu, AKP'nin Malatya il ve ilçe teşkilatlarında görev alanlara emekleri için teşekkür ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak ve AKP'nin milletle bütünleşmesini en üst seviyeye çıkarmak için 8. olağan kongre sürecinin başlatıldığını söyledi.

AKP’de siyasetin sadece hizmet yarışı olduğu anlatan Uraloğlu, "AK Parti, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı ile bu yüce milletin gönlüne girmiştir. 2002 yılında yapılan ilk seçimlerde milletimizin desteğiyle tek başına iktidara geldi. 23'üncü yılımızda da umudun, geleceğin ve icraatın adı olarak yolumuza Cumhur İttifakı'mızla beraber devam ediyoruz. Bu noktada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2002 yılından bu yana Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar doların üstünde yatırım gerçekleştirdiğimizi söylemek isterim. Geleceğe birçok yatırım yaptık." diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, Malatya'ya yaptıkları yatırımlardan bahsederek, son 22 yılda kentin ulaşım ve haberleşme altyapısına 82 milyar 346 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçen yıl 6 Şubat’ta insanlık tarihinin en yıkıcı afetinin yaşandığını belirten Uraloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu vesileyle bir kez daha depremlerde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Depremlerden etkilenen şehirlerimizin bir an önce toparlanması için de elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Karayolları Genel Müdürlüğümüz eliyle depremden etkilenen illerimizde 17 projemizde yaklaşık 26 milyar liralık bütün bölgede çalışmalarımızı yürütüyoruz. Konutların bağlantı yolları. Burada 300 kilometrelik yolu inşallah yapmış olacağız. Sene sonuna kadar da 200 kilometrenin üzerindeki bir bölümünü tamamlamış olacağız. Malatya İkizce'de de 3,8 milyar liralık proje bedeliyle 37,5 kilometrelik yol ağını altyapısıyla farklı seviyeli kavşaklarıyla imalatına başladık bitireceğiz. Bugün itibarıyla 35 kilometrelik kesimde çalışmalara devam ediyoruz. 13 kilometrelik kesimini ise tamamladık. Proje bünyesinde bağlantı yolunun devlet yolu ile kesiştiği ve Malatya için önemli olan OSB'ye de hizmet edecek farklı seviyeli kavşağını inşallah yakında çalışmalarına başlayarak bir an önce bitirmiş olacağız."

Bakan Uraloğlu, Malatya'nın demir yolu ağlarını geliştirdiklerini, mevcut konvansiyonel hattının bakımını yaparak yenilediklerini ifade etti.

Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğunu ifade eden Uraloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ben Allah için şuna şahidim ki Cumhurbaşkanı'mız ilk gününden beri sadece 7 Ekim'i kastetmiyorum, öncesinde de gerçekten bu Filistin konusuyla dertlenen, dünyadaki birinci sıradaki insandır desek mübalağa etmiş olmayız. Onun için bu süreçleri yakından takip ediyor ve Allah rızası için ne yapılması gerekirse onu da yapma gayreti içerisinde. Yakın bir zamanda iç safları sıklaştıralımla ilgili siyaseten de yaklaşımlar var. Cumhurbaşkanı'mız ve MHP Genel Başkanı'mızın da bu anlamda girişimleri var. Gerçekten kıymetli ve biz de bunları destekleyeceğiz. Ama önce biz ne yapacağız? Teşkilatlar olarak saflarımızı sıklaştıracağız. Önce ailemizden başlayacağız, bizim çocuğumuzdur diye her şartta bizim gibi düşünmüyor olabilir. Öncelikle onlara sahip çıkacağız. Sonra apartmanımıza sahip çıkacağız. Sonra mahallemize, akrabamıza, ilçemize, ilimize sahip çıkacağız. Şimdi burada sizin yükünüz ağır değerli kardeşlerim. Niye? Siz bu işleri hiçbir karşılık maddi, manevi beklemeden yapıyorsunuz. Elbette manevi karşılığını hep beraber biliyoruz. Onun için sizlerin gayretleri kıymetli. Unutmadan da şunu söyleyeyim, burada olan gerek hanım kardeşlerimiz olsun gerek beyefendi kardeşlerimiz olsun onların siyasette harcadıkları zaman ailelerinden biraz vazgeçtikleri zamandır. Onun için lütfen ailelerinize de bizim selamlarımızı iletin değerli kardeşlerim."

Kongreye AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AKP İl Başkanı Namık Gören ile partililer katıldı.

AA- iha

FOTOĞRAF: Kale ilçe kongresinden

FOTOĞRAF: Battalgazi İlçe kongresinden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Pırasa (18 saat önce)
    Arkadaş 1.2 milyon kapasiteden 2.5 milyona çıkarmak nasıl oluyor. Saçma sapan uçak saatleri ile 1.3 milyon yolcu bilemiyorda uçağa ek sefer mi yapacaksınız bekleme durağı mı?
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet (20 saat önce)
    Sayın editör müsaadenizle olursa ulaştırma bakanının söylediklerine yorum yapmak istemiyorum sadece bir emoji koyabilirniyim... :))))))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MÜLTECİ (21 saat önce)
    sosyal çürümenin olduğu ulkemde yuzbinlerce multeciye daha gelin dediler bu ülkenin baskani. lubnanlilari da cagiriyor. konyaya sadece suriyeliler icin dogum hastanesi aciliyor. ulkemde hastanelerde bebekler öldürülüyor. rezil yuzyil rezillllll
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Ramazan (22 saat önce)
    Bundan 150 yıl önce Abdülhamid tarafından yapılan demiryolunu düşününce günümüz teknolojisiyle hizli tren altyapısinin yapılamaması çok mantıklı değil. Sayın bakan hiç o konuya girmemiş. Bölge haliyle boşalıyor. Amaç nedir. Anlamış değilim. Bir Osmangazi köprüsünden çok daha ucuza mal olacak bir proje.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Abdullah (22 saat önce)
    Hele şu çevre yolunu bi bitirin. Sabah akşam yoğun olan şehir trafiği bi nefes alsın.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Malatya Aşığı (23 saat önce)
    Habere farklı yönlen yaklaşacağım: 22 yıllık akp iktidarında her türlü desteği veren Malatya'ya sadece 30 ay boyunca bir bakanlık verilmiştir. Trabzonlular ise 500 ay bakanlık yaptı. yine bir trabzonlu bakan Kale ilçe kongresine gelmiş. 2 cumhurbaşkanı çıkarmış, iş insanından sanatçısına kadar en başarılı insanları çıkarmış Malatya, bu kadar hakaret görecek ne yaptı acaba. sadece 30 ay bir bakanlık verilmesi bu şehre hakarettir. trabzondan çıkmış bakanların hangisi Malatyalı siyasetçilerden daha yetenekli acaba. Bu şehir artık bunun muhasebesini yapmaya başlamalı.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Senin bakanın ne yaptı??? Anca iş koşturdu. Bakan bakan olsaydı Malatya o zaman sahlanirdi..boş isler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (1 gün önce)
    Yıllar yıllar geçti biz sürekli havalimanı terminalını büyütmekle uğraşıyoruz bize modern sivil bir havaalanı gerekiyor hatta bu havaalanı Elazığ Malatya ortasında yani kaleye yapılmalı artan yolcu kapasitesi ile İzmir, Antalya, adana, trapzon gibi illere direkt uçuşlar olmalıdır, çevre yolu en sona kalan il Malatya dır, hızlı tren ne zaman Malatya Elazığ Diyarbakır ve vana gelecektir, 2 yıl oldu Malatya Gölbaşı tren hattı ne zaman açılacaktır, Elazığ Malatya arası ucuz tren seferleri başlayacakmıdır.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • New Malatya (1 gün önce)
    Sayın bakan Malatya’nın 16 ilin geçiş noktası olduğunu belirtiyor ancak yol anlamında en az yatırımı Malatya’ya yapıyorlar. Elazığda son 5-6 yılda çevre yolu, alt geçitler, üst geçitler, köprülü kavşaklar yapılırken Malatya’ya son on yılda yollara yama yapmak dışında ne bir köprü, ne bir yol nede 20 yıldır bitmeyen çevre yolu için bir yatırım yapılmamıştır. Sami er gelmeden önce tramvay sözü vererek görevi aldı ama oda boş çıktı Malatya’da laf var icraat yok
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (23 saat önce)New Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Karayolları bölge müdürlüğü Elazığ' da olduğu sürece, ki oradan da başka bir yere taşınması biraz zor görünüyor, bize yol, köprülü kavşak, vb ulaşım olanakları zor gelir, örnekleri ortada bize yapılan viyadük ile Elazığ ve diğer iller için yapılan Kömürhan köprüsü ortada, bölünmüş yol mu desem, tüneller mi desem bu gibi örnekler saymakla bitmez.
    %79
    %21
    Yanıtla