Malatya Eğitim Vakfı (MEV), Malatya İş Dünyası Platformu ile bir araya geldi. Prof.Dr. Mesut Parlak ve MEV yöneticileri, basın mensuplarıyla sohbet toplantısında da değerlendirme yaptılar. Parlak, bu sohbette ilginç değerlendirmelerde bulundu.
STK TEMSİLCİLERİYLE..
Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen toplantıya MEV Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, MEV Şube Başkanı Necdet Narin ile çok sayıda davetli katıldı.
MEV Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, "Bu kentin asıl sahipleri sizlersiniz. Bu birlikteliğimiz Malatya ve Türkiye için çok önemli adımlar olacaktır. Biz Malatya Eğitim Vakfı yönetimi olarak, kentimiz ile ilgili olarak bütün sorunlarını açık ve net olarak, Malatya tabiriyle hılanın altında değil de üstünde, bir takım sorunlarımızı paylaşmak istedik. Malatya Eğitim Vakfı, 1985 yılından bugüne kadar ilkelerinden ödün vermeden bugüne kadar devam etti. Yaklaşık 15 bin gence eğitim katkısı sundu.
Malatya'daki sivil toplum kuruluşları bu kent için çok önemli. Malatya Eğitim vakfı asla ve asla kurulduğundan bugüne kadar hiç bir siyasi ve ideolojinin arkasında durmamıştır, işini yapmıştır. Bizler yandaşlığı ve diyalogu çok iyi ayırıyoruz" dedi.
TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise Malatya'da sivil toplum kuruluşlarını her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin sonucunda sorunların daha iyi çözüleceğine inandıklarını ve bu konuda Malatya'da İş Dünyası Platformunu harekete geçirdiklerini söyledi. Erkoç, birlik ve beraberlik içinde Malatya'nın sorunlarının daha iyi çözüleceğini ifade etti.
ESOB Başkanı Şevket Keskin de, yıllardan beri Şeker Fabrikası'nın Tekel ve Sümer Fabrikasının kapatılması durumunda Malatya ekonomisinin çok zarar göreceğini anlattıklarını ancak kenti yönetenlerden gereken desteği bulamadıklarını söyledi. Keskin, bugün Şeker Fabrikası alanına 850 yataklı hastane yapılmasının da doğru bir karar olmadığını, ancak bu konuda da yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını kaydetti.ESOB Başkanı Şevket Keskin, İstanbul'daki Malatyalı işadamlarından Malatya'daki yeşil alanların dağıtıldığı zaman Malatya'ya gelmesini istemediklerini de söyledi.
Toplantıda görüş alış verişinde bulunuldu.
"KÜME DÜŞMÜŞÜZ.."
Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Genel Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, "Basın şehrin MR'ını çeker, sivil toplum kuruluşları ise tespit edilen sorunları çözmeye çalışır. Malatya olarak küme düşmüşüz, ayağa kaldırmak da bizlere düşer" dedi.
Palancı Otel'de düzenlenen ve basın- medya temsilcileri ile MEV yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısında konuşan MEV başkanı Prof. Dr. Parlak Malatya özelliği olan bir ildir. Ama son dönemlerde sesimiz kısıldı. Sesimizi kesen mi var? Bu sessizlik hayra alamet değil. ? diye başladığı konuşmasını Siyasi bir yandaşlığımız olmadan Atatürkün kurduğu çağdaş, demokratik ve hukuk kurallarının yandaşıyız. Sevginin egemen olduğu bir ülkede yaşamanın yandaşıyız. Malatyamız son dönemlerde büyük bir kasaba görüntüsünde. Bir deyimde olduğu gibi Köpeksiz köy gördüler değneksiz geziyorlar ama Malatya sahipsiz değil. Valiliğiyle, belediyesiyle, üniversitesiyle, basın-medyasıyla meslek örgütleriyle, sivil toplum örgütleriyle bir bütündür. diye konuştu.
Prof.Dr. Parlakın konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularına geçildi. Bir basın mensubunun MEV tarafından Beylerderesi mevkiine yaptırılmasına düşünülen Okulun durumu" ile ilgili soruya Prof. Dr. Parlak; Sevgi Evlerinin arka kısmında yer alan 40 dönümlük arazinin tapusunu, gerek Malatya gerekse de İstanbul ve Ankaradaki arkadaşların özverili çalışmaları sonucunda aldık. En kısa sürede de çalışmalarımıza başlayacağız yanıtını verdi.
Diğer bir basın mensubunun Köpeksiz köyde değneksiz geziyorlar ifadeniz birilerine mesaj mı? sorusuna Prof. Dr. Parlak özetle Kentimiz maalesef uzun yıllardır sahipsiz bir görünümde. Mensucat ve TEKEL Sigara Fabrikası'nın kapatıldı, sıra Şeker Fabrikası'na geldi. Vagon Onarım, Malatyaspor'da 2.Lig'e düştü. Kısacası Malatya her alanda küme düştü. Küme düşen bir ili nasıl ayağa kaldıracağız. Kastettiğimiz buydu. Ama Kentin sahipleri var. Kent sahipsiz değildir, en basiti Basın-Medya kentin MRını en iyi bilen kesim. Kentimizin yararı için sesimizi gür çıkaracağız. Sivil toplum ve meslek örgütleri, yöneticiler bu kentin sahipleridir. Korkunun ecele faydası yok. Kentin sahipleri ile birlikte artık sesimizi gür çıkaracağız ve kentimizi ayağa kaldıracağız diye yanıtladı.
MEVin verdiği öğrenci bursları" hakkında bir soruya da Parlak Verilen bursların sayısal olarak önemli değil. Önemli olan hak edene vermektir. Yeter ki güven verin. Malatyalı yeterki güvensin ceketini bile çıkarır verir. Bu konuda da Vakfımız Türkiyenin önde gelen vakıfları arasındadır. MEV artık kurumsallaşmıştır. Bir çok Vakıf ve Birlik vakfımızın tüzüğü ve çalışmaları hakkında bilgi istemektedir. Burslarda MEV artık kurumsallaşmış bir kurum." yanıtını verdi.
Öğrenci burslarının sayısı konusunda 1985 yılında kurulan MEV'in artık kurumsallaştığına dikkat çeken Parlak, "Aldığımız emaneti aynı hizmetler doğrultusunda devam ettirmek için çaba göstereceğiz" dedi.