SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya I.OSB'deki İddialar İçin Müfettiş Geldi

0
Güncellendi - 2021-08-13 14:34:32
Malatya I.OSB'deki İddialar İçin Müfettiş Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya I. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 'paralel yönetim' oluşturulduğu, usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişin Malatya'ya gelerek incelemelerine başladığı öğrenildi.

Malatya I. OSB'nin yönetimindeki bazı isimlerin yasa ve yönetmeliklere aykırı karar aldıkları, yakın oldukları şirketler lehine menfaat temin etme girişiminde bulunduklarına ilişkin iddiaların, bu kararlardan haberdar edilmeyen ve aynı zamanda I. OSB'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Vali Aydın Baruş'u da oldukça rahatsız ettiği ve bakanlıktan müfettiş talebinde bulunduğu öğrenildi. Aynı konuda, OSB yönetiminde yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın da rahatsız olduğu ifade ediliyor.

İDDİALAR..

Vali Baruş'un büyük rahatsızlık duyduğu, bakanlığın müfettiş incelemesi başlatmasına yol açan iddialardan bazılarının, “Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesinde olmayan yönetim kurulu kararı gerekçe gösterilerek üst yazı yazılarak yönetimdeki birinin şirketine usulsüz hibe istenmesi, yönetim kurulu kararı olmadan iki imza ile yönetimdeki bir ismin şirketine ve yakın arkadaşına arsa tahsisi yapılacakmış gibi işlemde bulunma, Yönetim Kurulu Başkanı olan Vali Aydın Baruş’un katılmadığı ve karar imzalamadığı yönetim kuruluna Vali Baruş katılmış gibi gösterilerek bakanlığa usulsüz yazı gönderilmesi, daha önce I. Organize Sanayi Bölgesinde alınan bir arsanın satılması, satanın yeniden arsa alma hakkı olmadığı halde yine yönetim kurulu kararı olmadan arsa tahsisi yapılmış gibi işlemde bulunulması,  bazı usulsüz harcamalar, yönetim kurulu gündeminde bulunmayan iş ve işlemlerin paralel yönetim oluşturularak Yönetim Kurulu Başkanı Vali ve Yönetim Kurulu Üyesi Büyükşehir Belediye Başkanından habersiz işlem yapılması” olduğu ve iddiaların baş muhatabının I.OSB yönetiminde Başkan Vekili olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu olduğu belirtiliyor.

I. Organize Sanayi Bölgesi'nin Yönetim Kurulu'nda Vali Aydın Baruş 'başkan', Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 'üye' olarak görev alırken, yönetimde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu 'başkan vekili', Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminden Özcan Dündar ile I. OSB Sanayiciler Derneği Başkanı Ramazan Babacan ise 'üye' sıfatıyla görev yapıyorlar.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • Vatandaş 44 (2 yıl önce)
    Bunların karnı doymadı doymayacakta evrakta sahtecilik adam kayırma fesat karıştırma ne ararsan var
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet akif (2 yıl önce)
    Müfettiş raporlarinin sonuclari Organizedeki sanayicilere bilgilendirilsin....
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Devlet otoritesi olmadığını, yasa ve kuralları çiğneseler de ceza almayacaklarını düşünen/bilen bemmmbeyazz ak gibi AK Parti'den olanların ilk icraati değil. Memleket panayıra döndü, AKP'liysen valiyi bile malamat edebilirsin yani. Zaten daha geçtiğimiz gün AKP Elazığ il başkanı da kendi valisinin açıklamasına "akıl dışı" diyerek demeç vermişti. 1. OSB'de Allah'tan il teşkilatı yok, olsaydı soruşturma falan da olmazdı. Şimdi oldu ama "cezalar" ya akp'lilik derecesine göre çıkar ya da hiç çıkmaz. Devlet senin benim gibi namuslu vatandaşa ceberrut kesiliyor, diğerlerine ne yaptığını görüyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Ortada belge var Evrakta sahtecilik, Haksız kazanç oluşturmuş Paralel yönetim kurulu oluşturmuş Vali bey müfettiş istemiş Malatya nın imajı yerle bir olmuş hala birilerini aklama peşinde olanlara gerçeği görmeyenlere ne denebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyit (2 yıl önce)
    Bu dinciler harika dostum.. ellerini attıkları herşeyde mutlaka bir kul hakkı.. din elden gidecek sanıp komünistler Moskova’ya diyenlerin devamı olan bu nesil milleti toptan deist yapacaklar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (2 yıl önce)
    Bu memlekete bir çivi çakanın yatırım yapıp istihdam yaratanın önünde saygıyla eğilirim. Arsa şuna tahsis edilmiş buna tahsis edilmiş hiç fark etmez. Yeterki yatırım yapılsın. Bu içi boş haberler ile gündem yaratmaya çalışanlar boşa kürek sallamayın. Geçmişte o koltukta oturanların neler yaptıklarını bu millet unutmadı. Önceki yönetimin dünya turları ile sosyal medyada ki paylaşımları sayesinde ülkeleri tanıdık. O harcamalarıda bu millet unutmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saygıyla eğilmeye devam et.. belki bir gün sana da bişey düşer.. ama söyleyeyim mi sana bana bizler gibi ekonomisi cılız insanlara eti ilini sıyrılmış saf kemik kalır ancak..
    0
    0
    Yanıtla
  • Fehmi Yıldız (2 yıl önce)
    Malatyada skandalların ardı arkası kesilmiyor. Valinin şehirde söz sahibi olmadığı kanaati oluşmuştur. Şehrin selamti ve makamın saygınlığı gereği valinin görevi bırakması elzemdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Malatya da tüm haber sitelerinin gündemi tüm iş adamlarının gün boyu konuştuğu konu maddesi oldu.Beklenmeyen bir organizasyon var hazırlık var belge var. Güzel çalışılmış dürüst çalışılmış belden aşağı vuran da yok özel hayatı ihlal eden de yok.Ortada bir çok usulsüzlük var ifşa edilmiş. Bu işin Sedat abisi kim ☺️
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayşe Güler (2 yıl önce)
    TSO Başkanı işi yürütememiştir. Bu işin sorumlusu kimse umarım sorumlularına gereken yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Bu yapılanların asılsız olmadığı ortada peki sonuç ne olacak merakla bekliyoruz. Tso biraz başkan için taşıyamayacağı yük olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    bence bu işte bir şeyler var.sadıkoğlu akp ve malatyada kök salmış bir yapıyı devirerek başkan oldu.şu güne kadar da eyvallah etmedi.kendine arsa tahsisi gözüküyor.yasal mı?ona bakmak lazım.vali ve bel başkanının osb de yönetimde başkan olmalarının işlevsel bir anlam ifade ettiğini sanmıyorum.ne işi var valinin neye karar verir.bence sadıkoğlunun mevzuatta bir açık bularak zor duruma düşmesini sağlamak.valinin müfettiş istemesi kolay birşey değil sorumluluğundaki bir yapıya müfettiş istemiş ilginç bir durum.sadıkoğlu şu anki yönetime muhalif tavrı ile meydanda,bu tavır vali ve bel başkanını çok daha eylem yapmaya müfettiş istemeye sevk etmiş olmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıl tutulması.... Adam olmayan karar ile kendi şirketine usulsüz bir şekilde hibe istemiş, bunu adı sahteciliktir. Olmayan karar ile iş ve işlem yapmış. Bunun hukuktaki anlamı şudur; belgede sahtecilik... Bu adam muhalif felan değildi, kendisini bizzat TOBB yönetimine yerleştirerek referans olan Bülent Tüfekci'dir. çünkü Tüfenkci o dönem Ticaret bakanıydı. Bülent Tüfenkci olmasaydı, değil TOBB yönetimine girmek, TOBB'nin ikinci katına çıkamazdı. Ayrıyeten bu adam daha önce 1. OSB'deki hiç bir üretim yapmadan 2 liraya aldığı arsasını 6 liraya sattı, 3 katı para kazandı arsa satışından.. Yasal olarak organizede var olan arsasını satanlar, ikinci kez arsa satın alamıyor, çünkü sırada yatırım için bekleyen başka insanlar var.
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    Bazı ata sözleri var o sözleri ata sözü olmadığını gençlere söylemeliyiz 1 devlet malı deniz yemeyen D 2 bal tutan parmağını yal... Böyle sözler her nesii etkiliyor Temiz dürüst iş yapanları mühetişler araştırsa işleri daha az olur Kendi adamı seçilmesi için o kadar para ve emek harcayanlar bunun bir karşılığı olduğunu biliyorlar Her taşın altında mutlaka bir yolsusluk var
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Geçtiğimiz yıllarda Malatya ihracatta Doğu Anadolu Bölgesinde açık ara birinci olurken son 1-2 yıldır Elazığ bizi yakalamış durumda. Kayısı ve tekstil farkımıza rağmen nasıl böyle oluyor? Böyle devam ederse bizi geçecekler acil toparlanmalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Yav zerre kadar ALLAH korkusu olan söylesin.... bu şehrin ekonomisini nasıl bunlara teslim edersiniz nasıl....
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman1453 (2 yıl önce)
    18 aydır Toplantıya Gitmeyen Huzur Hakkı alan Belediye Başkanını neden bildirmemiş enteresan bu işin içinde bir film var izleyip görecez
    0
    0
    Yanıtla
  • Asil (2 yıl önce)
    Bu nasıl bir düzen böyle bişey yok kim yönetici olursa hep aynı yöntem hısım akraba işe alır,devletin arazisine çöker en iyi yerleri parseller,üst düzey yaşam.ye kürkün ye
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat Kaya (2 yıl önce)
    Şehre karşı umudum başlıyor. hayret kamunun malına sahip çıkılmaya çalışılıyor. Yazık . şehre yazık oldu. Bu TSO yönetimi sözde malatyada malum bir STK ya karşı durarak seçimi kazanmıştı. Hepsi algı imiş. Kendimiz ettik kendimiz buluyoruz. Dibe battıkça dipten çıkacağız çıkıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (2 yıl önce)
    Belgeye bak, Resmen şahsıma, şahsım adına şahsımın yetkisiyle arsa tahsis ediyorum olmuş :)) O zaman bende şahsım adına şahsınızı tebrik ediyorum hayırlı olsun şahsınızın şirketine tahsis edilen 13 dönüm
    0
    0
    Yanıtla
  • Maarif (2 yıl önce)
    Bu olayları birde Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'ndan dinleyin. Büyük büyük adamları, Bir vekilin yardımcısı gibi çalışan devleti temsil eden kişileri.... Dudaklarınız uçuklar. Oğuzhan Bey Kurumunu peşkeş çekmediği için saldırı altında...
    0
    0
    Yanıtla
  • Belge ortada neyin saldırısı gozmu yummak lazımdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Maarif biraz arif ol belgeyi oku kim ne yapıyorsa çıkar
    0
    0
    Yanıtla
  • utanmadan burda yalakalık yapıyorsnuz herşey ortada belgeler ortada koskoca vali müfettiş çağırmış sen ne anlatıyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı Salih Demir (2 yıl önce)
    Başkanlık kendisine bi numara büyük gelmiştir. Kendisi böyle işlerle uğraşacağına memlekete yatırım getirmek isteyenlerin önünü açsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • kamil yılmaz (2 yıl önce)
    iddalar inşallah asılsızdır.Malatya Belediye başkanları milletvekilleri oda başkanları hergün haber oluyor üsülsüz işlerle pasaportlarla fetöyle
    0
    0
    Yanıtla
  • hamza (2 yıl önce)
    sanayi esnafı olarak çok iyi bildiğimiz ve şahit olduğumuz bir durum var ki oda şu, 1.organizenin müdürü, çok çalışkan,dürüst ve özverili bir arkadaş, bunun üzerinden, yine çalışmalarını ve dürüstlüğünü takdirle karşıladığım oğuzhan beyi, malum yapı, yani gürkan ve ekibi, bunları devre dışı bırakıp orayıda ele geçirmeyi kafaya koymuşlar. İYİ SEYİRLER MALATYA
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer balci (2 yıl önce)hamza isimli kullanıcı yorumuna
    Yav belgeye bak belgeye sonra yorum yap yada savun belgeye bak gözlüğünü tak
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)hamza isimli kullanıcı yorumuna
    İddianızı biraz açın ki ciddiye alalım. Vali şikayet etmiş, evrak var, dürüst adamlar valiyi mi kandırmış?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus (2 yıl önce)
    Adam olmayan arsa, parselizasyonu yapılmayan yeri kendine tahsis ediyor. Yatırımcılar yer bulabilmek için kendini yırtıyor. Birde olmayan parsel ile TKDK dan hibe başvurusunda bulunuyor, bu nasıl bir düzen Allah ıslah etsin. Millet hibe için bütün şartları sağlıyor yinede çıkmıyor ama adam olmayan arsa üzerinden destek alabiliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Bunları Valinin katılmadığı toplantıya vali katılmış gibi gösterip usulsüzlük yapacak kadar cesaretlendiren nedir? Umarım devlet gereğini yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mücahit (2 yıl önce)
    Vay be adam kendine arsa tahsis ettirip sanayi odası üzerinden kendini zengin etmeye çalışmış aylardır malatya siyaseti bunun elinde kalmıştı sonunda foyası ortaya çıkmış. Millet güvenip oy veriyor bunlar yolsuzluk yapıp kul hakkı yiyor vali beyi tebrik ediyorum bu işin üzerine gidilip sorumlular cezalandırılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak E (2 yıl önce)
    Aferin başkana bal tutmuş omuzuna kadar yalamış.:) Vali beye ve Belediye Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (2 yıl önce)
    Bu ülkede gerçek devlet adamı görmek bile insanı umutlandırıyor. Vali beyi ayakta alkışlıyorum saygılarımı sunuyorum helal olsun. Devletin valisi müfettiş istemişse demek ki gerçekten sıkıntı var ve haber de ıslak imzalı belge var. Yani savunma yorumuna kapalı Sadıkoğlunun ve imzası olan Dündar ın her ortamda söylediği beytülmal sözü kendilerine rant sağlarken geçersiz demek. Bu saatten sonra seçmenin insanların yüzüne nasıl bakacaksınız gerçekten merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)MESUT isimli kullanıcı yorumuna
    Sanayi Bakanı onay vermiş gardaş. Bakanda mı yolsuzluk yapmış? Vay bee
    0
    0
    Yanıtla
  • Bakan yolsuzluk ortaya çıksın diye müfettiş göndermiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (2 yıl önce)
    Yazık günah değil mi yetim hakkı hiç mi içiniz sızlamadı.Bu işin içindeki herkes cezalandırılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan4434 (2 yıl önce)
    Malatya ekonomisi önemli bir kısmı kayısıya dayalı,son 4 senedir organize sanayi bölgesine kayısı fabrikası yapmak için arsa tahsis başvurusunda bulunuluyor,OSB yönetimi ve Malatya ticaret odası kayısı fabrikası için arsa vermediklerini kesin dille belirtiyorlar,Fakat ne hikmetse soğuk depo adı altında kılıf değişikliği yapılarak adamı olan birçok kişi yine kayısı fabrikalarını yaptılar,biz yapılmasın demiyoruz takiki yapılsın,fakat sadece yönetime yakın adamı olanlar değil,Ahmet'e tanınan hak Mehmetede tanınsın,kesinlikle kayısı üzerine arsa vermediklerini söyleyerek,ardından kendi adamlarına hertürlü teşvik ve hibeden yararlandırarak arsa tahsis etmeleri haksızlıktır, inanmayan varsa 2021 senesine bakılsın,3.organizede kaç tane kayısı firmasına arsa tahsisi yapılmış ? bu firma sahipleri tic.odası yönetiminde mi ? Ticaret odası başkanına yakınlıkları nedir ? Neden onca firmaya kayısı için arsa vermiyoruz derken bazı kişilere arsa verildi 3. Organize de ? Bence haksızlığa uğramış olan kişiler bu haberi okuyup geçmesin burada düzeyli bir şekilde bildiklerini yorum olarak paylaşmalı
    0
    0
    Yanıtla