Malatya Cevre Düzeni Planı (ÇDP), Belediye Meclisinden sonra İl Genel Meclisi’nde de (İGM) kabul edildi. Meclislerde kabul edilen plan Bakanlığa gönderilecek.
Malatya Valiliği, İl Özel İdaresi ve Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan 1/ 25.000 ölçekli Malatya Çevre Düzeni Planı, İl Genel Meclisi’nin olağanüstü toplantısında görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İGM Başkanı Naci Şavata başkalığında tek maddelik gündemle toplanan İGM, planı görüştü. Görüşmelere başlamadan önce söz alan AKP Grup başkanı Mehmet Ali Doğan “Geçtiğimiz toplantıda yaptığım konuşma, basın tarafından yanlış değerlendirildi. Ben sadece görüşlerimi açıkladım, Müdür beyle tartışmaya girmedim” diye konuştu.
Naci Şavata başkanlığında olağanüstü toplanan İGM, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda rapora bağlanan 1/25.000 ölçekli Malatya Çevre Düzeni Planı’nı görüştü. Plan hakkında özet bilgiler veren İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Cercis Taşdemir, “Yaptığımız inceleme ile Planın merkez ilçeyle birlikte toplam 5 ilçe, 14 belde ve 66 köyü içerisine aldığı ve toplam 145 bin hektar alanı kapsıyor."dedi. Taşdemir, planda, şehrin doğu, batı ve güney yönünde büyümesi öngörülerek tarımsal alanların korunduğu ve şehrin trafik sorununun çözümü için raylı sistemin getirildiğini ifade ederek yapılan planın Malatya için yararlı olduğu belirtti.
Plan üzerinde yaptıkları incelemede gördüğü eksiklikleri ve CHP grubu olarak önerilerini aktaran CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, "Gelişme aksı olarak belirlenen doğu-batı aksı doğru bir karardır. Ancak kent, ağırlıklı olarak batı koridoruna doğru yönlendirilmeli. Mevcut organize sanayi bölgesinin Malatya-Kayseri karayolu ile demiryolu arası tampon yeşil saha olarak bırakılmalı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün planladığı 650 kilometrelik Nevşehir-Diyarbakır otoyolu Malatya’dan geçmektedir. Bu otoyol ile kuzey çevreyolu arasındaki ilişki irdelenmelidir. Kent merkezindeki küçük sanayi sitelerine alternatif yeni sahalar, büyük alışveriş merkezlerin kent dışına taşınması ve sosyal donatıl alanlarının bir milyonun üzerinde ki bir nüfusa oranlanması sağlanmalıdır” diyerek" önerilerini sıraladı
Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Şaban Sağlam da, plan hakkında bilgi verdi.
İGM Başkanı Şavata; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bingöl, Elazığ, Tunceli ve ilimizi kapsayan 1.100.000’lik Bölge Çevre Düzeni Planı bizim hazırladığımız planla çakışmıyordu. Meclisimizde kabul edeceğimiz planı Bakanlığı göndererek çakışmayan yerlerin düzeltilmesini sağlamış olacağız. Bu durum Malatya için büyük bir şans. Malatya bu şansı en iyi kullanan iller arasında birinci sırasında” diyerek planın öneminden bahsetti.
Yapılan konuşmalardan sonra "İlimiz İl Özel İdaresi ve Malatya Belediyesince hazırlanan ve doğuda Kale ilçesi, batıda Akçadağ ilçesi, güneyde Kaptaj bölgesi ve kuzeyde baraj gölü ile birlikte yaklaşık 145 bin hektarlık alanda yapılan 1/25.000 ölçekli Malatya Çevre Düzeni Planı oybirliği ile kabul edildi.
FOTO:İHA
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.