SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya İçin de Çok Konuşulanlar AKP Gaziantep'te Patladı!.

Malatya İçin de Çok Konuşulanlar AKP Gaziantep'te Patladı!.
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin genel ve yerel seçimlerdeki aday belirleme sürecinde yapılan kamuoyu yoklamalarının, adayı belirleyecek makama, sonuçlarının değiştirilerek iletildiği yolunda Malatya için de tüm seçimlerde sıkça gündeme gelen iddialar, AKP'nin yerel seçim yenilgisinin ardından bazı il ve ilçeleriyle ilgili tasfiye kararlarının uygulamaya konulduğu Gaziantep'teki yapılan bir açıklama ile yeni bir boyuta büründü. AKP'nin Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz'ın, aday belirlemede en önde gelen isimlerden olan genel başkan yardımcısı Erkan Kandemir'in yanı sıra Gaziantep Koordinatörü olan Malatya eski milletvekili Hakan Kahtalı'ya da eleştiriler getirdi.

Partinin ,genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı olan ve Malatya'nın milletvekili- belediye başkan adaylarının belirlenmesinde ilk sırada adı geçen, Malatya eski milletvekili Öznur Çalık'a da çok yakın olduğu bilinen, hatta 5 dönem kuralına takılan Öznur Çalık'ın ricası üzerine, adaylık başvurusu dahi yapmamış olan dönemin il başkanı İhsan Koca'nın, sürenin bitimine rağmen istifa ettirilip başvuru yaptırıldıktan sonra 2. sırada aday gösterilmesini ve seçilmesini sağlayan isim olarak bilinen Erkan Kandemir'e yönelik diğer iddiaların da dile getirildiği bir haber, Artı Gerçek kaynak gösterilerek Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlandı.

Cumhuriyet'te "AKP'li Başkan İsim İsim Açıklayarak İstifa Etti!" başlığıyla yayınlanan söz konusu haber özetle şöyle:

"..AKP Gaziantep Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ve ilçe teşkilatı istifa etti. İstifasını yaptığı basın toplantısı ile duyuran Yılmaz, "Sayın Cumhurbaşkanımıza doğru aktarmayarak en büyük kötülüğü yapıyorlar. Partiyi dizayn etmeye halen devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

AKP Gaziantep İl Başkanlığı için ismi anılan ve eski İl Başkan Yardımcısı Fatih Fedaioğlu'nun İl Başkanlığına getirilmesinin ardından dün akşam istifa edeceğini duyuran AKP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, bugün ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenledi.

'YEREL YÖNETİMLER BAŞKANI GERÇEK ANKETİ SUNMADI'
Artı Gerçek'in aktardığı habere göre, Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız başkanlığında yapılan üst kurul toplantısında Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Erkan Kandemir, aday ile ilgili gerçek anketi değil de kendi belirledikleri yüksek oranlı anketi Sayın Cumhurbaşkanımıza sundular. Bu sürece rağmen teşkilat olarak genel merkezimizin son kararını saygıyla karşılayıp, seçim sürecinde gece gündüz demeden saha da olduk. Çok gayretli bir seçim kampanyası yürüttük. Tüm çalışmalarımız gerek partimiz, gerekse adaylarımızın sosyal medya hesaplarında mevcuttur. Parti arşivimizde de yer almaktadır" dedi.

'PARTİYİ DİZAYN EDİYORLAR'
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğru bilgilendirilmediğini savunan Yılmaz, "Dün yapılan il başkanlığı mülakatında bir kere daha gördüm ki Cumhurbaşkanımıza, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Koordinatör vekil Hakan Kahtalı hâlâ Gaziantep ile ilgili gerçekleri söylemiyorlar. Gaziantep'te birçok ilçenin kaybedilmesine neden olan yanlış aday belirleme sürecinin baş aktörleri olduklarını kabul dahi etmiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızı doğru bilgilendirmek yerine, partiyi dizayn etmeye halen devam ediyorlar" dedi.

'GENEL MERKEZ ERDOĞAN'I DOĞRU BİLGİLENDİRMİYOR'
Parti Genel Merkezi’ndeki bazı yetkilerin Erdoğan'ı doğru bilgilendirmediklerini iddia eden Yılmaz, "Gelinen noktayı kabullenemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, ülke içinde ve dışında bu kadar sorunla mücadele ederken, bazı genel merkez yetkilileri hâlâ saha ve parti tabanı ile ilgili gerçekleri Sayın Cumhurbaşkanımıza doğru ve olduğu gibi aktarmayarak en büyük kötülüğü yapıyorlar. Bunu dün yapılan mülakatta çok daha net gördüm. Parti tabanının hızla kaymasına bile bile müsade ediyorlar" diye konuştu.

‘DEĞİŞİM HAREKETİNİ BAŞLATMAK ADINA...'
"Tabanın sesi olarak istifa kararını aldım" diyen Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

"Umarım bu istifam 31 Mart Yerel Seçimlerindeki kayıplarımızın ana sorumluları olan Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanına örnek olur da onlar da Cumhurbaşkanımızın elini güçlendirmek adına gereğini yapıp, görevlerinden istifa ederler. Partimden istifa etmiyorum. Sadece partideki görevimden, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elini güçlendirmek ve partimizde değişim hareketini ilçemizden başlatmak adına, kendi isteğim ve irademle istifa ediyorum. Hiçbir bahaneye de sığınmıyorum. Temennim odur ki genel merkez yetkililerimiz ve üst kurul üyelerimiz de kendi makamlarını kaybetmeyi dahi göze alarak, samimiyetle bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanımıza artık parti tabanı ve saha gerçeklerini doğru iletirler. Böylelikle bu davanın daha da güçlenmesine katkıda bulunurlar inşallah."

cumhuriyet.com.tr- artigercek.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Başkan (2 gün önce)
    Aynısını Malatya da yaptılar.halkın anketini yok sayıp kendi kafalarına uyanı birinci gösterdiler.Reis ide kandırdılar.Ama millet netti güzel bir tokat attı.Aslında daha Osmanlı tokatı daha gelmedi millet fırsatını bekliyor.işte o zaman görecez bu teşkilatı.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Yani anketle aday çıksa yine akp ye verecektiniz öyle mi. Valla bu halka müstahak her şey. Reisini yine mi yanıltmaışlar :) Ülkeyi bu hale CAHAPE getirmedi sanırım. Ekônômistim ben ekonomist diyodu. Mülteciler. Adalet. Eğitim . Hukuk. Liyakatsizlik. Kural kanun tanımama. Rant.. tabi sizin için önemsiz konular bunlar
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 gün önce)Başkan isimli kullanıcı yorumuna
    Yine mi kandırıldı hahaha. Böyle düşünüyorsun ya vay haline senin.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Orhan (2 gün önce)
    Yine kendi takımlarından birini getirmeye çalışırlar. Bunlar için bilim değil filim önemli. Filim çevirirler ASLAN diye
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (2 gün önce)
    Temiz eller operasyonu en son malatyaya gelir halkının tapısından dolayı güç sevicileri
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Orhan (2 gün önce)
    Malatya'dakiler kendilerini başarılı görüyorlar. Hemen bir derece bulup birincilik ilan ediyorlar. Deprem illerinde birinci olmuşlarmış. Biri diyor ki başkanı ben getirdim. O diyor ki ben geldim. Kendim seçildim. İlçesinde seçim alamayan başkan. Öbürü diyor ki büyükşehir malatya müjde 3 tane kavşak yapılacak. Birisi herkese evet deyip işlerini yürütüyor. Diğeri telefona dahi bakmıyor. Çifte maaş alıp geziyor.Her biri kendini dev aynasında görüyor. Dini alet ediyorlar bir de. Memleket bitmiş. 120 bin insan bu sıcakta konteynerda yaşam mücadelesi içinde. Bunlar da kira yardımını kes. Esenkartı kaldır. Böyle mi tasarruf olacak ta ekonomi düzelecek.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Ahmet (2 gün önce)
    AKP = Türkiye'yi bitirme projesidir. "BİZ GEREKİYORSA ŞU MÜCADELEYİ VERİRKEN EĞER BENİM EMİR KOMUTA MERKEZİM BANA PAPAZ ELBİSESİ GİYİYECEKSİN DİYORSA, PAPAZ ELBİSEMİ GİYER BU ŞEKİLDE GÖREVİMİ YAPARIM. NİYE? ÇÜNKÜ BİZİM MÜCADELEMİZ, SIRADAN BİR MÜCADELE DEĞİLDE ONUN İÇİN." (RTE-BOP EŞBAŞKANI)
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Haklı Malatyalı (2 gün önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yahudi cesaret madalyasını geri iade etti mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (2 gün önce)
    Hiç akp ye oy vermeyen biri olarak gururluyum. İleride bunu gogsumu gere gere anlatacağım. Sizler çok kandiriliyosunuz ama..
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Malatyali4444 (2 gün önce)
    Antep küçük Suriye oldu. Bir şey olmaz Allah'ın izni ile %90 oy ile alır akp yine. Hey gidi hey uzun insan ekonomist, sosyolog,psikolog,doktor,avukat,hakim, mühendis... Allah 1000 insanın ozelligini 1 insanda toplamış maşallah.
    %72
    %28
    Yanıtla