SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Ne Yapsak Azdır"

0
Güncellendi - 2019-02-28 17:50:29
A- A+ PAYLAŞ

AKP heyeti, Malatya Kanatlı Hayvan Üreticileri Birliği'nin organize ettiği "Proje Tanıtım Toplantısı"na katıldı. Toplantıya, telefonla bağlanan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, "Malatya için ne yapsak azdır" dedi.

AKP MKYK Üyeleri ve Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar, Malatya Kanatlı Hayvan Üreticileri Birliği'nin organize ettiği "Proje Tanıtım Toplantısı"na katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Böyle üretici birliklerinin olmasından yanayım. Böyle üretici birliklerinin düzenli çalışmasından yanayım" dedi.

Gürkan, siyasiler olarak amaçlarının şehirdeki müteşebbislerin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu ifade ederek, "Önlerinde bürokratik veya farklı engeller varsa, bu engellerin kaldırılmasından yanayız. Sosyal sermayeyi kullanmamız lazım. Ekonomik sermayenin yanında sosyal sermayelerimizi de kullanmalıyız. Bakanımızın, milletvekillerimizin, birliklerimizin problemleri ilgili mercilere götürmesi sosyal sermayenin getirisidir. Sosyal sermayeyi doğru, dürüst ve o potansiyeli enerjiye dönüştürebilecek bir yapı formatını oluşturduğumuz zaman diğer sektörlerle ilgili sorunlarımızın da daha hızlı ve pratik bir şekilde çözülür" diye konuştu.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise "Tarımda, ticarette en önemli husus olaya üreticilerin sahip çıkmasıdır. Türkiye'de maalesef üreticiler kendilerinin gücünün farkına varmadıkları için araya bir türlü aracılar girerek, emeklerinin yeteri kadar değerlendirilmediğini görüyoruz. Aynı zamanda da tüketicinin daha yüksek oranlarda ücret ödeyerek, bu malı satın aldığını görüyoruz. Tıpkı burada yaptığımız gibi bunu kayısıda da yapabiliriz. Bunun altyapısı var, her zaman şunu ifade ediyorum, 'Malatya'da kayısının sahibi yok' diye. Malatya'da kayısının sahibi üreticilerdir. Kooperatif ve birliklerin yeniden yapılandırılmaları noktasında bakanlıklar çalışmalara başladılar. İnşallah kooperatifleşmenin ve birliklerin yeniden yapılandırılması noktasında adımlarda atılacak çünkü biz istiyoruz ki, üreticilerinde emekleri değerlensin ve insanlar tarımdan kopmasın. AK Parti olarak, Türkiye'de gerçekten her yıl 16 milyarın üzerinde tarıma destek veriyoruz" dedi.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Malatya'mız, şehrimize kurulacak Hayvancılık İhtisas OSB ve üreticilerimizin projeleri ile hayvancılığın merkezlerinden biri olacak dedi.

Çalık, Malatya Kanatlı Hayvan Üreticileri Birliğine, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  50 Milyon TL destek sağlandığını kaydederek, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile telefonda görüşerek, teşekkür etti.

Bakan Pakdemirli, telefonda yaptığı konuşmada, "Malatya için ne yapsak azdır" ifadesini kullandı.

Milletvekili Çalık, daha sonra konuşmasında, "Malatya, bütün sivil toplum örgütleriyle, belediye başkanlarıyla ve siyasileriyle birlikte güçlü. Birlikte Malatya'yız, beraberce güçlüyüz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ülkeye hiç kimse ekonomik darbe yapamayacak. Hiç kimse yıkamayacak, Türkiye'miz emin adımlarla ilerleyecek. Malatya'mız emin adımlarla ilerleyecek" ifadelerine yer verdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Ahmet (5 yıl önce)
    Birlik başkanı konuşmasına neden yer vermediniz.Projeyi yapan kişi başkan lütfen ekleyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı (5 yıl önce)
    Biz size hiç oy vermedik hep Cuhurbaşkanımıza oy verdik ..Biz oy verirken sizden de birşey ummadık zaten... Ama sayın Başkanım hakkını hela etsin kusurumuza bakmasın bu kadroyla gitmeye devan ederse daha da oy vermeyeceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Faik (5 yıl önce)
    Güzel malatyam kimlere kaldı?
    0
    0
    Yanıtla
  • suat (5 yıl önce)
    vay vay vay bakan geldiğinde bakanın yanına oturup vekilleri boncuk dizer gibi dizmişti işe yaramış gene ordalar
    0
    0
    Yanıtla
  • BONCUK BONCUK GÖZLERİ ŞEKER GİBİ SÖZLERİ
    0
    0
    Yanıtla
  • KIL BAYRO (5 yıl önce)
    Malatya için ne yapmışlar çok merak ettim gerçi sizde haklısınız böyle saça böyle tarak .Sorgulamayan düşünmeyen bir seçmen kitlesi var sualsiz reyini akp ye veriyor sonra da serzenişte bulunuyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    kayısı lisanslı depo işi ne oldu?Kayısı ne oldu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Baytar (5 yıl önce)
    Asıl Malatya sizin için ne yapsa az
    0
    0
    Yanıtla