Malatya İli Kırmızı Et Üretici Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Ankara’da yapılan Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği genel kurulunda 7 kişilik yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Taneli düzenlediği basın toplantısında bu göreve seçilmelerinin Malatya açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “ Bizleri bu göreve seçilmemizde desteklerini gördüğümüz AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Milletvekili Mustafa Şahin’e teşekkür ederiz” dedi.
Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Birlik yöneticileriyle birlikte Dede Korkut Restaurant’ta dün sabah basın toplantısı düzenledi. Taneli basın toplantısında 2 Nisan tarihinde Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği’nin genel kurul yaptığını ve bu kurulda Bülent Tunç’un yeniden merkez birliği başkanlığına seçildiğini, 7 kişilik yönetim kurulunda kendisinin de görev aldığını kaydetti.
Taneli, görev dağılımında kendisine Doğu Anadolu’nun yanı sıra Ege Bölgesi’nin sorumluluğunun verildiğini belirterek, “ Bizlerin ülke genelinde 110 birlik başkanı arasında yönetime alınmamız, Malatya için sevindirici olmuştur. Tabii bizlerin bu yönetimde göreve seçilmemizde Malatya Milletvekillerimiz Öznur Çalık ve Mustafa Şahin’in de desteklerini gördük. Onlara teşekkür ediyoruz” dedi.
Taneli, Merkez Birliği’nin destekleri ile Malatya’da Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin daha da geliştirilmesi ve üretici ile hayvan varlığı sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını kaydetti.
Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Malatya’da birliklerine bağlı 800 üye bulunduğunu , Malatya’da erkek sığır varlığının yaklaşık 20 bin civarında olduğunu değerlendirmelerine rağmen kendi üyelerine ait 14 bininin kayıt altında bulunduğunu ifade etti.
Birlik olarak Malatya Tarım Fuarı’nda yaklaşık 1 ton kavurma dağıtımı yaparak ta fuara gelen misafirler ve vatandaşlara ikram edildiğini de belirtti.
ARPA UYARISI
Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, basın toplantısında besicilere Arpa uyarısında da bulundu. Taneli, Birlik olarak yapılan girişimler sonrasında 2014 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından Malatya ’daki besicilerin yararlanması için 6 bin ton arpa getirildiğini bunun yaklaşık 4 bin tonunun besiciler tarafından alındığını söyledi. Taneli, kalan yaklaşık bin 600 ton arpanın besicilere değil 3. şahıslara satılması konusunun gündeme geldiğini belirterek, “ Bu durumdan haberdar olduğumuzda girişimlere başladık. Toprak Mahsulleri Ofisi Malatya Ajans Amirliği ile yaptığımız görüşmede, konunun Diyarbakır Bölge Müdürlüğü ile görüşülmesi gerektiğini söylediler. Biz de Diyarbakır ile yaptığımız görüşmede Genel Müdürlüğün bilgisinde satış yapıldığını belirttiler. Bu konuda birlik olarak Malatya'daki besicilerin yararlanması için tutulan arpaları ucuz fiyattan alıp tekrar piyasaya daha yüksek bedelle satmak istendiği yolundaki bilgiler sonrasında durumu Malatya Milletvekilimiz Mustafa Şahin’e ilettik. Sağ olsunlar durumla ilgilendiler ve besiciler dışındakilere arpa satışı yapılmayacağı kararı alındı. Besicilerimizin arpa ihtiyaçlarını Toprak Mahsulleri Ofisi’nden almalarını bekliyoruz” dedi.