SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya İdare Mahkemesi 1302 Karar Verdi

0
Güncellendi - 2020-09-14 08:36:05
Malatya İdare Mahkemesi 1302 Karar Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İdare Mahkemesi’ne 2019 yılında 1413 dosya geldiği, bir önceki yıldan devreden dosya sayısının 579, verilen karar sayısının ise 1302 olduğu, verilen karar sayısı bakımından dosya temizlenme oranının % 92 olarak gerçekleştiği açıklandı.

Malatya İdare ve Vergi Mahkemesi’nin de yargı çevresi içinde kaldığı Gaziantep Bölge Mahkemesi Adalet Komisyonu tarafından yayımlanan 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nda, Bölgeye bağlı 14 ildeki İdare ve Vergi Mahkemelerinin performanslarına yer verildi.

Söz konusu Rapora göre, davaların görülme süresinin; idare mahkemelerinde ortalama 209 gün, vergi mahkemelerinde ise ortalama 123 gün olduğu belirtilerek, 14 ildeki idare ve vergi mahkemelerinin 354 personel ile hizmet sunduğu kaydedildi.

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yüksel Navdar imzası ile yayımlanan 2019 Yılı Raporu’na göre, Malatya İdare Mahkemesi, 2018 yılından devredilen dosyalarla birlikte değerlendirildiğinde, 2019 yılını, dosya temizlenme oranını % 92 ile gibi yüksek bir düzeyle kapattı.

Gaziantep Bölge Mahkemesi Adalet Komisyonu 2019 Yılı Faaliyet Raporu’na göre, geçtiğimiz yıl, Malatya İdare Mahkemesi’ne 1413 dosya geldi. Bir önceki yıldan devreden dosya sayısı ise 579 olarak gerçekleşirken, Mahkeme, 2019 yılında 1302 dosyayı karara bağladı ve elindeki dosyaların % 92’sini temizlemiş oldu.

Vergi Mahkemesi % 115 performansla çalıştı

Raporda Malatya Vergi Mahkemesi’nin dosya temizleme performansına da yer verildi. Malatya Vergi Mahkemesi’ne geçtiğimiz yıl 682 dosya geldi; bir önceki yıldan da 270 dosya devretti. Vergi Mahkemesi bu dosyalardan 785’i hakkında karar verdi ve dosya temizlenmesi bakımından % 115 düzeyinde bir performans gösterdi.

AYM’ye taşınan 71 Vergi Mahkemesi Kararından 64’ünde ihlal tespit edildi

Gaziantep Bölge Mahkemesi Adalet Komisyonu 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nun ilginç verilerinden birini, Anayasa Mahkemesi’nin Malatya Veri Mahkemesi kararlarında yoğun bir ihlal tespiti yapmış olması oluşturuyor.

Buna göre, Malatya Vergi Mahkemesi’nin hakkında karar verdiği 71 dosya için Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurular sonucunda, bu dosyaların 64’ünde ihlal tespiti yapıldı.

Malatya İdare Mahkemesi’nin Anayasa Mahkemesi’ne götürülen 31 dosyası hakkında ise sadece 3 ihlal tespiti yapıldığı belirtilen Raporda, Malatya Vergi Mahkemesi’nin, ‘kanun yararına bozma yoluna giden’ 1 dosyasının ise Danıştay’da olduğu belirtildi.

Malatya İdare Mahkemesi’nin verdiği kararlarla ilgili olarak yapılan 5 ‘yeniden yargılama’ talebinin ise reddedildiği gösterilirken, Malatya İdare Mahkemesi’nin verdiği 5 kararın temyiz incelemesinde bozulduğu kaydedildi.

İstinafa giden dosyaların durumu

Malatya İdare Mahkemesi’nin istinafa giden 531 dosyasından 1’inin incelenmeksizin reddedildiği, 112 dosyasının onama aldığı, 19 dosyasının bozma ile sonuçlandığı, 12’sinin gerekçeli onama aldığı, 379’unun ise raporun hazırlandığı tarih itibariyle halen incelemede olduğu belirtildi.

Raporda, Malatya Vergi Mahkemesi’nin 208 dosyasının istinafa taşındığı, bu dosyalardan 113 onama aldığı, 32’sinin bozma ile sonuçlandığı, 1’inin gerekçeli onama adlığı, 62’sinin de raporun hazırlandığı tarih itibariyle halen incelemede olduğu gösterildi.

Rapora göre, Malatya İdare Mahkemesi, yapılan başvurular hakkında, 54 görevsizlik, 66 yetkisizlik, Malatya Vergi Mahkemesi ise 28 görevsizlik, 1 yetkisizlik kararı verdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız