SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya İle Birlikte Türkiye Mersedes Kadir'i Sevdi"

0
Güncellendi - 2020-04-19 21:54:21
A- A+ PAYLAŞ

KORONAVİRÜS TESTİ YAPILDI.. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iki yıl önce açılan Kent Müzesi’nde Mersedes Kadir’in balmumu heykelinin yer aldığını kaydederek, “Malatya renkli bir simasını kaybetmiştir. Malatya’nın başı sağ olsun. Malatya ile birlikte Türkiye’de Mersedes Kadir’i sevdi. Türkiye’nin de başı sağ olsun” dedi.

Malatya'da akli dengesi yerinde olmayan, araba zannettiği sopasıyla gezen ve "Mersedes Kadir" olarak tanınan Fatih Kaydı, 18 Nisan Cumartesi akşamı hayatını kaybetti.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi'nde ikamet eden ve solunum yetmezliği rahatsızlığı bulunan Fatih Kaydı (Mersedes Kadir), durumunun ağırlaşması üzerine ambulansla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Mersedes Kadir, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

"PAZARTESİ ÖĞLE NAMAZI SONRASI UĞURLAYACAĞIZ"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mersedes Kadir’in ikamet ettiği Tecde Mahallesi’nin muhtarı Ali Yiğit ile birlikte Kent Müzesi’nde Mercedes Kadir’in balmumu heykelinin önünde gazetecilere açıklama yaptı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Malatya’nın gülen yüzlerinden bir evladımızı daha kaybettik. Onun teessürü içerisindeyiz. Allah, Mersedes Kadir’e rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Gürkan, insanların yaşadığı süreç içerisinde kıymetlerinin bilinmesi ve takdir edilmesi noktasındaki düşüncelerini her zaman icraata geçirdiklerini kaydederek, “Kent Müzemiz iki yıl önce yapıldı. Bu müzede, Malatya’nın gülen yüzlerinin fotoğrafları ve hayat hikayelerini de duvarda gördüğünüz gibi ifade ettik. Mersedes Kadir de Malatya’nın gülen yüzlerinden önemli simalarından bir tanesiydi. Mersedes Kadir’i kaybetti, Pazartesi öğlen namazı sonrası uğurlayacağız. Mersedes Kadir’e Allah’tan rahmet dilerken, Malatya’nın ve Malatyalıların başı sağ olsun diyorum. İnsanların yaşadığı süre içerisinde kıymetlerinin takdir edilmesinden yanayız. Bu anlamda yaşayan insanlarımızın da Kent Müzesi’nde yerini bulması, onların bu şehre sağlamış olduğu katma değerlerin anılması noktasında çalışmaları burada görüyoruz. En güzel örneği de Mersedes Kadir’dir. İki yıl önce burada Mersedes Kadir’in balmumu heykeli yapılarak, kendi arabasıyla buraya taşınmış. Mersedes Kadir de haftada üç gün bu müzeyi ziyaret ederek ‘evimi ziyarete geldim’ diyerek, kendi fotoğrafına bakıp sevinerek gittiğini biliyoruz” şeklinde konuştu.

Gürkan, bir gazetecinin ‘Sosyal medyada bazı kişiler Mersedes Kadir’in koronavirüsten öldüğü iddia ediliyor. Size gelen bilgi nedir?’ sorusuna, “Nefes darlığı problemiyle hastaneye kaldırıldığı, orada kalp yetmezliği nedeniyle vefat ettiği bize gelen bilgi. Biz, her nedenle vefat etmişse etmiş olsun Malatya renkli bir simasını kaybetmiştir. Malatya’nın başı sağ olsun. Malatya ile birlikte Türkiye’de Mersedes Kadir’i sevdi. Türkiye’nin de başı sağ olsun” cevabını verdi. 

"'KADİR BAYILDI, KALKMIYOR' DEDİ.."

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ise Mersedes Kadir ile vefatından önce son kez göz göze geldiğini ifade ederek, “Dün akşam 20.30’da ağabeyi Mehmet Kaydı beni aradı, ‘Muhtarım Kadir bayıldı, kalkmıyor’ dedi. Ben evlerine gittim, ambulansta gelmişti. Kendisini içeriden çıkarttığımızda baygın vaziyetteydi. Hatta kardeşi de ‘öldü’ diye bağırıyordu, ‘ölmedi’ dedim. Ambulansa koyduk, oksijen verir vermez gözlerini açtı. Gözlerini açıp baktığında gerçekten içim çok burkuldu. Çünkü son bakışı gibiydi. 21.00’da kardeşi aradı ‘Kadir vefat etti’ dedi. Kendisini sevdiren bir Kadir’imiz vardı. Malatya’mız seviyordu, bir semboldü” dedi.

Yiğit, Mercedes Kadir’in isminin kentte bir sokak ya da caddeye verileceğini belirterek, “Belediye başkanlarımız sağ olsunlar aradılar, Malatya’da güzel bir caddeye veya sokağa, özellikle kendi evinin bulunduğu sokağa ‘Mersedes Kadir’ ismini vereceklerini beyan ettiler. Belki bir kavşağa da ismi verilebilir. Kalan eşyalarını da temin ettikten sonra Kent Müzesi’nde sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS TESTİ NEGATİF

Yiğit, bir gazetecinin ‘Mersedes Kadir’in koronavirüsten dolayı öldüğü iddiaları var. Size bu konuda bir bilgi geldi mi?’ sorusuna, “Koronavirüs tespiti değil KOAH hastalığından dolayı hastaneye kaldırıldı. Koronavirüs testinin negatif çıktığı bildirildi. Solunum yetmezliğinden vefat ettiği bilgisi var” cevabını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • murathan (4 yıl önce)
    Çok çok alakasız bir heykel. Derhal değişmesi lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıhtı liseli (4 yıl önce)
    Allah Rahmet eylesin. Heykelin güncellenmesi (revize) edilmesi gerek. Alakasız olmuş kendi hariç diğerleri (Odun, vs) tam olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (4 yıl önce)
    Haklısın Ahmet Polat gardaş bu heykel in Kadir le hiç bir alakası yok. Daha önce de bu heykele tepkiler çok olmuştu. Değiştirilmesi lazım. Kulağında kulaklığı yok, ağzında sigarası yok, bunlar kadir in aksesuarı idi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Polat (4 yıl önce)
    O heykel kadirimize hiç benzemiyor , bence yenisi yapılsın ve tam MERSEDES KADİR olsun. Allah mekanını cennet eylesin yüreği güzel insan
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzi Şahin (4 yıl önce)
    Malatyanın renkli siması güzel insan sensiz bu güzel şehir öksüz kalacak, seni kaybetmek büyük acı Malatya için. Allah rahmet eylesin ruhun şad olsun.
    0
    0
    Yanıtla