SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Kayısısı' Kitabı Yayınlandı

0
Güncellendi - 2021-09-16 03:38:47
'Malatya Kayısısı' Kitabı Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, Prof.Dr. Bayram Murat Asma tarafından hazırlanan "Malatya Kayısısı" kitabını, 'Malatya Kitaplığı'nın 40. kitabı olarak yayınladı.

Kitapla ilgili olarak Valilik'ten şu bilgi verildi:

"İlimizin köklü geçmişini günümüze taşımak, sanatsal ve kültürel değerlerini yaşatmak, sosyo-ekonomik potansiyelini ortaya koymak, tüm yönleriyle ilimizin zaman içerisinde yaşadığı dönüşüm ve değişimi anlaşılır kılmak, bu amaçla bilgi-belgelerin kayıt altına alınıp korunarak öğrenci, araştırmacı ve okulların kullanımına sunulması amacıyla Malatya Valiliği tarafından 2011 yılında Malatya Kitaplığı Projesi başlatılmıştır.

Günümüze kadar bu proje kapsamında 39 adet kitap yayımlanmıştır. Malatya Kitaplığı’nın 40. kitabı olan Malatya Kayısısı kitabı Prof. Dr. Bayram Murat Asma tarafından hazırlanarak Malatya Kitaplığı Projesi kapsamında yayımlandı.

Malatya Valiliği’nin öncülüğü ve destekleriyle hazırlanan kitabın baskıya hazırlık süreci İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütüldü. Kayısı ile ilgili günümüze kadar hazırlanmış en kapsamlı kaynak özelliği taşıyan kitabın İngilizce baskısının da hazırlık süreci devam etmektedir.

“Kayısının Tarihçesi, Kayısının Anavatanı, Kayısının Dünyaya Yayılışı, Kayısı Üretim Tarihi, Günümüzde Kayısı Üretimi, Malatya Kayısısının Tarihçesi, Tarihi Kaynaklarda Kayısı, Kayısıda Kükürtleme, Tarihi İki Rapor, Bahçe Tesisi ve Kayısı Yetiştiriciliği, Kayısı Çeşitleri, Kayısı Ekonomisi ve Endüstrisi, Coğrafi İşaret ve Malatya Kayısısı, Malatya Kayısısının Faydaları, Kayısılı Yemek ve Tatlılar” başlıklarından oluşan kitap, Asma’nın yıllar içerisinde kayısı alanında yapmış olduğu araştırma, inceleme ve çalışmalara dayanıyor.

Alanında birçok bilimsel makalesi ve kitabı da bulunan Prof. Dr. Asma’nın yazdığı, birçok güncel ve tarihi fotoğrafın yer aldığı 224 sayfalık kitap, Malatya kayısısını her yönüyle anlatırken, kayısının şehir ekonomisine katkısının yanı sıra tarihsel süreç içerisinde üretiminin nasıl bir seyir izlediğini, kültürüne ve sosyal yaşantısına katkısını ayrıntılı biçimde işliyor."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Halit (3 yıl önce)
    Valiliğin Malatya Kütüphanesi çok güzel fikir. Bu kitapların birçoğu kütüphanemde olsun isterim. Ama maalesef kitaplar sınırlı sayıda basılıyor ve şehir dışından temin edemiyoruz. Bana ilgili kişi denilen kişilere attığım maillere de geri dönüş alamıyorum. Bu kitapları şehir dışından temin etmenin yolunu da söyleseler keşke!
    0
    0
    Yanıtla
  • metin ulubaba (3 yıl önce)
    Sayın hocamı tebrik ediyorum. Kalıcı ve referans bir eser olacağına eminim.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın Prof.Dr. Bayram Murat Asma Malatya kaysısı kaysı için yaptığı büyük hizmetlere bir kitap ile değerli bir ekleme yapmış. Malatya ya katkılarından dolayı kendisine teşekkür ederiz. Eline emeğine sağlık. Prof.Dr. Bayram Murat Asma gibi hocalarımızın değerini bilmeliyiz. Onları oure etmeliyiz. Liyakatlerine uygun görevler verilmeli bilgi ve tecrübelerinden faydalanmalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    100'den fazla çalışanı olan, adı Kayısı Araştırma Enstitüsü olan bir kurumun yapamadığını tek başına Bayram Murat Asma hocam yapıyor. Hocamı tebrik ediyorum. Bu enstitüye devletin verdiği paraya yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin sezer (3 yıl önce)Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Bayram hocam çok tebrik ederim.kitaplarından herzaman istifade ediyoruz..H.sezer
    0
    0
    Yanıtla