SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Kayısısı" Kitabında Emeği Geçenlere Plaket Verildi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası tarafından Gourmand World Cookbook Awards (Gourmand Dünya Yemek Kitabı Ödülleri) 2023 yarışması "Meyveler ve Tekil Konu" kategorisinde birincilik ödülü alan "Malatya Kayısısı" kitabının hazırlanmasında emeği geçenlere plaket verildi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, borsa binasında düzenlenen programda, bölge Malatya ve ülke ekonomisi için kayısının önemli olduğunu söyledi.

Özcan, Prof. Dr. Bayram Murat Asma'nın öncülüğünde hazırlanan "Malatya Kayısısı" adlı kitabın, kentin reklamı ve kayısının tanıtımı açısından önemli olduğunu belirterek, "Her başarı hikayesinin arkasında gizli kahramanlar vardır. Turgut Özal Üniversitemize çok teşekkür ediyoruz. Bu alanda yıllardır yoğun mücadele veren Prof. Dr. Bayram Murat Asma hocamıza ve 'Malatya Kayısısı' adlı eseri ortaya çıkaran hocalarımıza teşekkür etmek için bir araya geldik. Bu eser, akademik donanım ve görsel bir şölen olarak hazırlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Prof. Dr. Bayram Murat Asma ise 37 yıldır Malatya kayısısı üzerine çalışma yaptığını anlatarak, "Ülke sevgisi insanların hizmetleriyle ölçülür. Bende elimden geldiği kadar Malatya'mızın değeri kayısıya katkıda bulunmaya çalışıyorum. Malatya kayısısı bu şehrin bir başarı öyküsüdür. İçerisinde on binlerce üreticinin, tüccarın ve ihracatçının inşa ettiği bir öykü." diye konuştu.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ise kitabın İsveç'ten sonra Riyad'da düzenlenecek yarışmadan ödülle döneceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Borsa Başkanı Ramazan Özcan, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Recep Bentli ile kitabın hazırlanmasında emekleri olan Prof. Dr. Bayram Murat Asma ile yayın kuruluna plaket ve kalem takdim etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 ay önce)
    Prod Dr Bayram Murat Asma gibi hocalarımız hiç bir karşılık beklemeden Malatya kaysısının tanıtımını yapmak için canla başla çalışıyorlar. Ancak kendini işadamı olarak gören bazı üçkağıtçılar da Malatya kaysısının itabarını yerle bir etmek uğruna ceplerini daha çok doldurmak için yurtdışından kalitesi kaysı ithal edip, Malatya kaysısı diye ihraç ediyorlar. Sonrada bu kaysılar geri iade ediliyor. Olan Malatya kaysısının itibarına, değersizleştirilmesine oluyor. Bu sahtekar adamların tespitinin çok kolay olmasına ve bilinmesine rağmen, Ne yazık ki bu adamları koruyan ve kollayan da bir kesim var. Ne yazık ki hiç bir cumhuriyet savcısı da bu sahtekarlığı yapanlar hakkında hiç bir işlem başlatmıyor. Neden çünkü Malatya sahipsiz. Neden çünkü ülkede yargı kalmamış.
    %100
    %0
    Yanıtla