SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya- Kayseri Karayolu Üzerinde Yangın

Malatya- Kayseri Karayolu Üzerinde Yangın
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ  ilçesinin Aydınlar (Karanlıkdere) Mahallesinde  dağlık alanda saat 18.30 sıralarında çıkan ve geniş bir alana yayılan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi  yangın bölgesine 15  ekip gönderdi. İş makinelerinin de bulunduğu ekipler yangına 8 ayrı noktada  müdahale ederek, önceliği alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşmasına verdi.

Evlere yaklaşmaması için müdahale edilen yangın, rüzgardan dolayı itfaiye ekiplerine zor onlar yaşattı.

Malatya-Kayseri Karayolunda ulaşım yangın nedeniyle güzergahtan kontrollü olarak sağlandı.

-Fendoğlu olay yerinde 
Yangın bölgesine giden MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Akçadağ ilçemizde Sultansuyu mevkiinde akşam saatlerinde başlayan yangına müdahale eden ekiplerimizle birlikte, yangın bölgesindeki söndürme çalışmalarını İl Başkanımız ve Kuluncak Belediye Başkanımız ile yerinde takip ediyoruz. Söndürme çalışmalarına müdahale eden ekiplerimiz yangın bölgesinde özverili bir şekilde çalışmalarına devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Yangın söndürüldü
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine ulaşan yangın ihbarına ekiplerin hızlıca müdahale ettiğini söyledi.

Rüzgarın etkisiyle yangının büyüyerek, geniş bir alana yayıldığını aktaran Katipoğlu, "İtfaiye olarak önceliğimiz yaşam alanları olduğu için o bölgelerde yangının önünü aldık. Sonrasında dağlık alanlarda ve dere yatağındaki yangınları söndürmeye devam ettik. İtfaiye olarak 15 araç, 60 personelle yangına müdahale ettik, orman ekipleri ile İlçe Jandarma Komutanlığından ekipler geldi. Trafik ekipleri yol güvenliğini sağladı. Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmamız devam ediyor." dedi.

Yangının rüzgar nedeniyle büyüdüğünü ifade eden Katipoğlu, "Rüzgarda yangına müdahale etmek risk, dumandan etkilenen arkadaşlarımız oldu. Çok şükür herhangi bir yaralanma söz konusu olmadı. Belediyenin iş makineleri soğutma çalışmalarına devam ediyor. Can kaybının olmaması sevindirici bizim için. Yangın esnasında tedbir amaçlı boşalttığımız evler oldu. Çok şükür alevler evlere ulaşmadı. Ne kadarlık alanın yandığı, hasar gören kayısı bahçeleri, gün aydınlanınca kesin hesap ortaya çıkar." diye konuştu.

Bu arada, Malatya'da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle 24 ayrı noktada yangın çıktığı da belirtildi.

malatyahaber.com- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız