SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya-Kayseri Yolunda Kaza!..

0
Güncellendi - 2019-01-04 19:27:08
Malatya-Kayseri Yolunda Kaza!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya-Kayseri karayolunda kar yağışı sonrası yaşanan buzlanma nedeniyle meydana gelen kazanın ardından can pazarı yaşandı. Emniyet kemeri takılı olan kamyon sürücüsü araçta sıkışırken, emniyet kemeri kullanmadığı tahmin edilen tır sürücüsü ise yola fırladı. Vatandaşlar her iki sürücünün de hayatta kalması için yoğun çaba sarf etti.

Edinilen bilgiye göre, Malatya-Kayseri karayolu Sarıhacı mevkiinde sabah erken saatlerde yaşanan kazada, Ankara istikametinden Malatya'ya giden Murat Biçer yönetimindeki 34 AE 3136 plakalı bir kargo firmasına ait kamyon, yoldaki buzlanma nedeniyle kayarak karşı şeritte ilerleyen Nuh Enes Rutbil yönetimindeki 44 DJ 644 plakalı bir lojistik firmasına ait tır ile çarpıştı.

Emniyet kemeri takmayan sürücü yola fırladı

Çarpışmanın ardından emniyet kemeri takılı olan kamyon sürücüsü Murat Biçer araçta sıkışırken, emniyet kemerinin takılı olmadığı tahmin edilen tır sürücüsü Nuh Enes Rutbil ise ön camdan yola fırladı. Yüzüstü buzlu yola kapaklanan ve yüzü gözü kan içinde kalan tır sürücüsü bir süre hareketsiz şekilde yerde yattı.

Kazanın ardından yol uzun süre trafiğe kapanırken, vatandaşlar ise sürücülere yardım etmek için araçlarından indi. Vatandaşlardan biri 112 sağlık ekiplerini ararken diğerleri de yaralılarla konuşarak yardım etmeye çalıştı.

İnleme sesi ile cevap verebildi

Kamyonda sıkışan sürücü Murat Biçer'in yanına giden vatandaşlar, sürücüyü konuşturarak uyumasını engellemeye çalıştı. Vatandaşlar, "Kaptan. Dayı aman uyumayasın. Uyuma dayı, kendini ayakta tut. Yardım geliyor. Sakın uyuma. Dayı konuşmaya çalış, ismin ne dayı" diyerek, sürücüyü kendinde tutmaya çalıştı.

Hareketsiz bir şekilde duran sürücü Biçer ise sorulara ve konuşmalara inleme sesi ile cevap verebildi.

Kanlar içerisindeki sürücü ayağa kalkmaya çalıştı

Daha sonra yerde yatan tır sürücüsünün yanına giden vatandaşlar, hareket etmemesi konusunda telkinlerde bulundu. Vatandaşlar, ayağa kalkmaya çalışan kanlar içerisindeki sürücüyü, ""Abi yerde kal. Abi kımıldama" diyerek ikna edebildi. Vatandaşlar, sürücünün üşümemesi için ise kolunun altına plastik tampon parçası, kafasının altına ise kulakları soğuktan korumakta kullanan bant koydu.

Ekiplerin çalışması ile kurtuldular

Yaralıların uyumaması için de uğraşan vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen ambulanslarla iki yaralı da Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralı sürücülerinin hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenilirken, kaza karışan iki araç yapılan incelemelerin ardından bölgeden kaldırıldı.  Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Acaba bunlar fetöcü diye yorum yapanlar,söylediklerine kendiler inanıyorlarmı,nedeceksiniz onu bunu,görevinizi yapın konuyu sulanrırmadan yolları açın bi zahmet,,,,,,,,,,,,,,
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Gerçekci olmak lazım kargo firmaları yollarda aşırı süratlı gidiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • H.GÜLTEKİN (5 yıl önce)
    Bugün sabah malatya dan Adana giderken Malatya Cumhuriyet örnek köyü arası tuzlanmış. Örnek köy den Doğanşehir e kadar tuz atılmamış. Kamyonun biri kaymış,Karşıdan gelen kamyonlar bekliyor. Yolda sadece Trafik polisleri yardım ediyor.Karayollarından hiç kimse yok.Doğanşehir den sonra yol tamamen açık. Beli ki çalışma yapılmış.Doğanşehir bölgesinin Karayolları ekibi ile Kaymakamı, Belediye başkanı herhalde uykuda kalmış. Arayan soran da olmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (5 yıl önce)
    Fetö cü bunlar yıllardır bu siteyi takip ederim yorum yapılmazdı fetö dan sonra oturup karamsar yorumlar yapıyorlar , talimat almışlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)Serkan isimli kullanıcı yorumuna
    Yaw he he ....Herşeyi fetoye bağlamak da moda oldu.Adam yollarda çalışma yok diyor kalkmış fetocu diyorsun.Ne istedin de vermedik bitsin bu hasret hocam diyenlerin dışında herkes fetocu oldu bu memlekette Allah akıl versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Toprağım haklısın
    0
    0
    Yanıtla
  • Bakıyoruzda fetö terör örgütüne koruyucu kalkan gibi konuşmuşsun neyin ne olduğundan haberin yok aklınızdan geçen boş hayalleri bırakın gerçeği görün
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısınız Serkan bey katılıyorum size
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (5 yıl önce)Serkan isimli kullanıcı yorumuna
    editörü tebrik ediyorum bu tür yorumları bile yayınlıyorlar.Bir zamanlar koyun bunlar dediklerinde kızardım meğer bende koyunmuşum.
    0
    0
    Yanıtla
  • sergerdan asil (5 yıl önce)
    yolların bakımsız hali ortada... bir türlü ana yollarda bakım temizlik ..küreme ..tuzlama yapılmıyor... resimlere bakınca ...virajı alamayan..kızaklayan kargo kamyonu karşıya geçip tıra vurmuş.. üzüldüm
    0
    0
    Yanıtla
  • Yollarda nerde bakımsız o yolda sürekli biz çalışıyoruz orda ogün yağan tipi şekilindeki karı sende görsen ona ne ekip nede araç yeterli devleti karalamaya yer aramayın
    0
    0
    Yanıtla