SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya, Kaza Sayısında Bölgede İlk Sırada

0
Güncellendi - 2021-11-17 16:38:21
Malatya, Kaza Sayısında Bölgede İlk Sırada
A- A+ PAYLAŞ

TÜİK verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın 10 ayında 8 bin 180 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 10 bin 139 maddi hasarlı trafik kazası tespit edildi. Bölgede yaşanan kazalarda 149 kişi yaşamına veda etti, 14 bin 335 kişi yaralandı. Bölgede kaydedilen ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası sayısı ülke toplamında yüzde 5,29’luk oran gösterdi.

Trafik istatistik Bülteni Ocak - Ekim 2021 sonuçları itibariyle Ağrı’da 560, Bingöl’de 501, Bitlis’te 560, Elazığ’da 891, Erzincan’da 655, Erzurum’da 986, Hakkari’de 255, Kars’ta 255, Malatya’da bin 433, Muş’ta 368, Tunceli’de 148, Van’da bin 171, Ardahan’da 121, Iğdır’da 276 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası tespit edildi.

Erzurum, Elazığ, Malatya ve Van bölge illeri içinde en fazla sayıda trafik kazası kaybı yaşayan iller oldu. TÜİK verilerine göre, bu yılın Ocak - Ekim ayları arasında meydana gelen trafik kazalarında Doğu Anadolu Bölgesi illeri Ağrı’da 8, Bingöl’de 14, Bitlis’te 10, Elazığ’da 20, Erzurum’da 19, Erzincan’da 13, Hakkari’de 3, Malatya’da 27, Muş’ta 2, Tunceli’de 4, Van’da 22, Iğdır’da 3 kazazede yaşamını yitirdi.

Bu yılın 10 ayında meydana gelen trafik kazalarında, Bölge illeri olan Ağrı’da bin 22, Bingöl’de 851, Bitlis’te bin 28, Elazığ’da bin 557, Erzincan’da bin 128, Erzurum’da bin 705, Hakkari’de 470, Kars’ta 405, Malatya’da 2 bin 398, Muş’ta 691, Tunceli’de 263, Van’da 2 bin 134, Ardahan’da 234 ve Iğdır’da ise 446 kişi yaralanarak tedavi altına alındı.

ERZURUM (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Mikail (2 yıl önce)
    Bugün alt geçitte 3 ayrı kaza vardı akşamüstü
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    Böyyükşarımızın hepi topu bir dane yolu var onda da seyrüseferin yalınız seyür kısmı olmakta. herhalim gaza da olur cefa da. şaharın içi de dışı da aynı derde musdarip.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (2 yıl önce)
    Malatyada trafik yıllardır çözülemedi çözemiyor kimse belediye çok pasif bu konuda İstanbul trafiği daha iyidir Malatyadan.çözülmez zaten bu gidişle
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (2 yıl önce)
    bu rakamları nüfusa ve araç sayısına oranlayarak yazmak lazım. O zaman belli olur sıralama.
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (2 yıl önce)
    Trafik Denilen bir kurum yok ortada denetim yok herkes keyfine göre hareket ediyor bir minimüs 15 kişiyse 30 kişi alıyor otobüs yine aynı kaza olamayıpta ne olacak 50 km giden sürücü 150-200 km gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit (2 yıl önce)
    Bunun en önemli sebebi bölgede çevre yolu bulunmayan ve bundan dolayı günün en sakin saatlerinde bile trafik yoğunluğu yaşayan tek ilin malatya olması. Ortalamayı yükselten diğer bir sebep ise çiftçilikle uğraşan insanlarımızın traktör, çapa makinesi tarzında tarım makinelerini dikkatsiz kullanmaları. Örneğin Kale ilçesinde, kırsal bölgelerde sürekli buna benzer haberler okuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kilicci (2 yıl önce)
    Şoförler trafiğe çıkınca başkaların hakkına saygı göstermediği sürece, bütün kuralların yalnız kendine ait olduğunu düşündüğü sürece, sürat yapmadan vazgeçmediği sürece, akıllı kavşak denilen döner kavşaklarda, yol hakkının kimde olduğunu bilmeyen ve döner kavşağa girerken yola bakmayan ve ayağını gaz dan çekmeyen, daha hangisini sayayım, kural tanımayan bütün trafik kurallarının yalnız kendi hakkı olduğunu düşünen, aşırı sürat yapmaktan vazgeçmeyen cahil eğitim yoksunu şoforlerimiz olduğu müddetçe biz daha çok birinci oluruz, daha çok kazalara maruz kalırız, nüfus la, araç sayısı ile ne alakası var
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    Malatyanın nüfusu 850 bin olursa malatyada 200. Binden fazla araç olursa . yollar ve caddeler yerinde sayarsa araç sayısı da hızla artarsa bu sonuç normal
    0
    0
    Yanıtla