SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Konut Piyasasında Hareketlilik Yaşanıyor'

'Malatya Konut Piyasasında Hareketlilik Yaşanıyor'
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya’da satılık konutlara talep artarken kira fiyatları ise düşüşe geçti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşanan Malatya’da, zor günler yaşayan emlak sektöründe son haftalarda konut satışlarına artan talep yüzleri güldürüyor. Yaklaşık 2 bin kiralık konutun bulunduğu kentte kira fiyatlarında ise her geçen gün düşüş yaşanıyor.

“Piyasada sevindirici bir hareketlilik yaşanıyor”
Son haftalarda emlak sektöründe hareketlilik yaşandığını kaydeden Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, “6 Şubat depremleri sonrası büyük bir durağanlık yaşayan gayri menkul sektöründe son haftalarda bir hareketlilik var. Vatandaş sahaya inmiş, konut arayışına başlamış durumda. TOKİ tarafından kurası çekilen 6-7 bin konut hak sahiplerine teslim edilmesi, yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşüm projeleri vatandaşı da hareketlendirdi. Piyasada bir hareketlilik gözlenmekte bu da sektör için sevindirici bir durum“ dedi.

“Kira fiyatlarında düşüşler sürüyor”
Kent genelinde kira fiyatlarının düştüğünü belirten Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, geçen yıl yüksek fiyatlara kiralanan konutların boşaltıldığını ifade ederek, "Kira fiyatlarında düşüş devam ediyor. Güvensizlikten dolayı kiralık daireler ilgili görmüyor. Şu an yaklaşık bin 800 ila 2 bin kiralık daire stoku mevcut. Halihazırdaki kiralık konutlara talep bulunmuyor. 2023 yılında yüksek fiyatlara kiralanan daireler boşaltılmaya başlandı. Böyle giderse kira fiyatları düşecektir. Geçen yıl ile kıyaslayacak olursak bu yıl kira fiyatlarında çok büyük bir düşüş var. Kira fiyatları an itibariyle 6 ila 12 bin TL civarında seyrediyor” diye konuştu

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Mahallemde (1 ay önce)
    Mahallemde bir evin satılma süresi ortalama 5-6 gündü. Şimdi üst katımdaki ev 4 aydır satılmıyor. Üstelik doldu zemin üzerine sağlam temel üzerine atılmış 4 katlı ev. Üstelik 990.000 tl. .. 80-100 bin bile olmayacak keyfi masrafı var hepsi bu.Hala satılmadı aylarca
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu işte gariplik olmasın hasarlıdan döndüyse tabi ki satılmaz artık millet ince eleyip sık dokuyor, adresiniz neresi onu da yazsaydınız belki buradan müşteri çıkardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (1 ay önce)
    Deprem bölgelerinde geçici süreyle emlakcılık yapanların görevleri durdurulmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakkı (1 ay önce)
    emlakçıları aradan çıkarın hem ucuzlar evler hemde hiçbir sıkıntı kalmaz ev sahibi ile kiracı arasında. komisyonları için fiyat arttırır ev sahibi ile sıkıntı olduğunda ortada görülmez çekilir aradan.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Kiracı (1 ay önce)
    Bu aç gözlü doyumsuz emlakçılar ve esnaf olduğu sürece ne kira fiyatları düşer nede diğer fiyatlar. Olması gerekenin kat kat üzerinde fiyatlar isteniyor. Vatandaş artık il dışından alış veriş yapmaya başladı. Birde utanmadan deprem bölgesindeyiz diye esnaf devletten destek istiyor. Bir kanımız emmedikleri kaldı onu da yakında yapmaya başlayacaklar. Devlet bir kuruş yardım yaparsa bunlara bana düşen kısımda hakkımı helal etmiyorum.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • cabbar (1 ay önce)
    Ne satılması 6 aydır evim ilanda ne arayan var ne soran tamamen algı üzerine yapılmış bir haber
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mlx (1 ay önce)
    Tamamen algı üzerine yapılmış bir haber.konutu kim nede. Durumu olan zaten bağına bahçesine evini yaptı,yada başka ile yerleşti. Durumu olmayanda konteyner kentlerde sürünüyor.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Kira fiyatları düşmüyor. 6-12 bin tl kiraya uygun denilebilir mi? Kira vergisi ve emlakçılardan gelir vergisinin hakkı ile alınması lazım. Ancak o zaman konut piyasasına denge ve adalet gelir. İnsan başını sokacak konteyner bulmaya şükrediyor. Tamamlanan dediğiniz evler TOKİ evleri. Yani en güvenilir evler. Çevre düzenlemesi yapılmamış etapta 12binden aşağı ağzını açan yok.
    %79
    %21
    Yanıtla