SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya Kültür Miras Okulu'nda İlk Ders

Malatya Kültür Miras Okulu'nda İlk Ders
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu, Malatya’nın tarihsel birikimi konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı “Malatya Kültür Miras Okulu” Projesinin ilk dersi verildi.  

Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca (fotoğrafta soldaki), Kültür Mirası Okulu’na kayıt yaptıran tarihseverler ve “Din ve Arkeoloji bağlamında Malatya” konulu ilk dersi sunmak üzere Fırat Üniversitesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Yüksel Aslantaş (fotoğrafta sağdaki) katıldı. 

 Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, Malatya tarihini yakından tanımak ve tanıtmak amacıyla başlatmış oldukları ve yaklaşık bir yıl boyunca sürecek olan “Malatya Kültür Mirası Okulu” projesi ile Malatya’nın tarih ve kültür zenginliğine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.  

Prof. Dr. Yüksel Aslantaş Dinin insana güç veren bir olgu olduğunu ve birey ile çevre üzerinde bir bilinç geliştirdiğini belirterek,  din olgusunun bireyleri anarşi ve haksızlığa karşı koruduğunu da vurguladı.

 Son yıllarda şehirleşmenin artması ile birlikte çok ciddi sosyal, kültürel ve psikolojik sorunlar ile karşılaşıldığını, modernlik ve teknolojinin ilerlemesi ile birlikte birçok değerin kaybedildiğini dile getiren Arslantaş, ``Dinimize ve tarihi değerlerimize sahip çıkmak için yerel değerlerimizi bir arada tutmalıyız. Bunun için de kişi olarak değil şehir olarak bu sorumluluğu almamız gerekmektedir” dedi. Malatya bölgesinde dini hayat ile ilgili birçok arkeolojik verinin bulunduğunu ifade eden Arslantaş, gün yüzüne çıkmayan daha birçok verinin de bulunduğunu ifade etti. 

Program sonunda katılımcılar Prof. Dr. Yüksel Aslantaş’a konu ile ilgili sorular yönelttiler. 

Genel Sekreterlikten alınan bilgiye göre 21 Ocak Cumartesi günü “Aslantepe Mühürleri ve Devlet” konusu ile ikinci dersin verileceği belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Necip KATI (2 yıl önce)
    Orhan TUĞRULCA Hocam yaptığınız güzel ve anlamlı çalışmalar için çok teşekkür ederim.
    %0
    %100
    Yanıtla