SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Lezzetleri 'Görevimiz Yemek'te Tanıtılacak

0
Güncellendi - 2017-11-22 03:36:04
Malatya Lezzetleri 'Görevimiz Yemek'te Tanıtılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya yemeklerinin ve yemek kültürünün tanıtımı amacıyla, Digitürk Bein Gurme TV kanalındaki "Görevimiz Yemek" programı çekimleri için Türkiye'nin önde gelen yemek kültürü yazarı Mehmet Yaşin ile yapımcı Teoman Hünal Malatya'ya geldiler.

Kendisi de gurme olan ve Malatya yemek kültürüyle ilgili kitabı da bulunan Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç'ın rehberliğinde, Malatya'nın geçmiş kahvaltı kültürünün önemli tadlarından olan ve unutulmaya yüz tutulmuş Doğrama ile kahvaltı yaparak güne başlayan ekip, Malatya fırın yemeklerinin en iyi yanı sıra lezzet duraklarının yeraldığı Malatya çarşılarında, Şire Pazarı'nda, Kadayıfçılar Çarşısı'nda, Yoğurtçular ve Peynirciler Çarşısı'nda yoğun bir gün geçirdiler. Bakırcılar Çarşısı'ndaki ünlü zırh kebabının tadına bakan Yaşin ve Hünal, Malatya fırın yemeklerinin yanı sıra, kiraz yaprağı köftesi ve bulgurlu yöresel yemekler yapılan mekanlarda Malatya lezzetlerini tattılar.

Malatya kurabiyesi ve son zamanlarda kayısı çekirdeği unundan yapılan kurabiye hakkında bilgi alan Yaşin ve Hünal, kaldıkları otelin şefinin hazırladığı yöresel yemeklerden oluşan sofraya konuk oldular, Malatya yemek kültürü üzerine söyleşi yaptılar.

Malatya yemeklerinin ve yemek kültürünün çeşitliliği ve lezzeti karşısında takdirlerini dile getiren Mehmet Yaşin ve Teoman Hünal, izlenimlerini televizyon programı hakkında, yazılı basın organlarında da dile getireceklerini belirttiler.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Sayın H ,İbrahim bey ,Malatyamıza ,çok büyük emekleriniz var helal olsun size ,
    0
    0
    Yanıtla
  • şorikli (6 yıl önce)
    ye mamo ye
    0
    0
    Yanıtla