SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Merkez İçin Hayati Proje"

0
Güncellendi - 2018-07-28 02:45:33
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Malatya’ya alternatif içmesuyu kaynakları bulma ve bu kaynakları sisteme entegre etme çalışmaları sürüyor. MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarıyla birlikte Hava Lojmanları içerisinde devam eden içmesuyu kaynaklarının sisteme entegresi çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar kapsamında 10 bin 500 metrelik terfi hattı çalışmasının tamamlandığını, Enerji Nakil Hatlarını ve depoları devreye alma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Hava Lojmanları içerisinde devam eden çalışmanın Malatya merkezi için hayati bir proje olduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, “İçmesuyu daire başkanımız ve genel müdür yardımcımızla birlikte hakikaten Malatya merkezi için çok hayati bir projemiz var ve onu yerinde incelemeye geldik. Yaklaşık 30’a yakın önemli jeofizik çalışmaları sonucu belirlenen kaynakların birbiriyle entegrasyonu, terfiler arası bağlantısı ve terfi binalarımızı yerinde inceledik. Özellikle bölgemizde yaşanan kuraklıklar neticesinde yeraltı sularında önemli ölçüde kayıplar görüyoruz. Yer yer yeraltı sularının çok daha derinlere giderek seviye düşürdüğüne şahit oluyoruz. Çok şükür Battalgazi ve Yeşilyurt sınırları içerisinde yaşayan merkez şehir nüfusumuz için olağanüstü bir durum söz konusu değil. Şuan Kaptaj’daki su kaynaklarımız fazlasıyla yeterli. Sadece suyun tüketiminde ve tasarruflu kullanılmasında belki bir çağrıda bulunulabiliriz ama diğer taraftan da olası ihtimale karşı da MASKİ Genel Müdürlüğü olarak şehrin acil su ihtiyacını karşılayacak 30’a yakın kaynak tespit edildi ve şuan bu kaynakların sisteme entegresi anlamındaki hat çalışmalarımız devam ediyor. Bu Malatya il merkezindeki nüfusumuza su tedariki açısından çok önemli bir çalışma. Özellikle İçmesuyu Daire Başkanlığımız, Yatırım Daire Başkanlığımız ve Tesisler Daire Başkanlığımızın üçlü bir çalışmasıyla belirlenen su kaynaklarının entegresi sağlanıyor. Özellikle bu anlamda çalışmalarımıza kolaylık sağlayan Kara Havacılık Üs Komutanlığındaki yetkililere, komutanlara teşekkür ediyorum. Bu kaynaklar Malatya’nın acil su ihtiyacı için önemli kaynaklar. Buranın daha sonra Kuyuönü’nden gelecek hatta bağlanacak şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bu açıdan hayırlı ve uğurlu olur inşallah. Çalışmaların hızla ilerlemesinden dolayı biz de çok mutlu olduk. Burada önemli su kaynaklarımız tespit edildi. Bunların hiçbirini şuan kullanmıyoruz, gerek yok zaten. Uzun yıllar da inşallah gerek duymayız. Ama çok önemli su kaynakları var ve inşallah acil su ihtiyaçlarına karşılık yedek bir rezerv olarak Malatya’mıza hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatya su (6 yıl önce)
    2014 yılında maskı genel müdürlüğü kuruldugunda kaptajda minumum saniyede 2400 lt su vardı ve bütün Malatya ya yetiyordu.2018 yılında yine kaptajda minimum o kadar su var fakat sondajlardan çevre yolu altına su veriliyor çocuklar hasta hastaneler tıklım tıklım 80 milyona yakın yatırım yapıldı DMA lar adı altında sisteme su kazandırdık dendi sonuç ne peki yeni açılan sondajın önünde fotoğraf mı çektirmek ? su böyle yönetilirse biz daha çok sondaj fotoğrafı görecez herhalde SUYU YÖNETEMİYORSUNUZ.lutfen suyu yönetip boşa yatırım yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • demir yürek (6 yıl önce)
    özgür beyin yokluğu belli oluyor işi bilenler fatih bey başka yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (6 yıl önce)
    2000 yaz nüfusuna sahip keklikpınar köyünde hiç su yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Paşa (6 yıl önce)
    Yazıyı baştan sona okudum, Sayın müdür ne demek istemiş anlamadım. Yani Hava lojmanlarının içinde su kaynağımı bulunmuş. Onumu anlatmaya çalışıyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (6 yıl önce)
    Akçadağ keklikpınar köyünün 1500 nüfuslu. İcme şu sorunu ne zaman çözülecek
    0
    0
    Yanıtla