SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Merkezinde Büyük Bir Camiye İhtiyaç Var"

0
Güncellendi - 2018-03-25 02:26:46
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Malatya Valiliği'ni ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ZİYARETİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarete Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Milletvekili Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte kalabalık bir heyet eşlik etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ziyaretinden dolayı onur duyduklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bazı çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi.

Ana planlar üzerindeki çalışmaların büyük oranda tamamlandığını ve şehir genelinde büyük bir değişim başlattıklarını kaydeden Başkan Çakır, merkez ilçelerin yanı sıra 11 kırsal ilçenin tamamına yakınında altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Yenilenebilir enerji alanında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin örnek çalışmalar yaptığını kaydeden Çakır, çöpgaz enerji santralinde 2.2 megavat, güneş enerji sisteminden 3 megavat elektrik enerjisi ürettiklerini, yakın bir zamanda tam kapasite üretime geçecek olan çevre entegre tesisinde de üretilecek olan 10 megavatlık elektrikle toplamda 15-16 megavat elektrik enerjisi üreteceklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sosyal ve kültürel hizmetlere de değinen Çakır, yapılan semt konakları, çok amaçlı sosyal tesisler, sanat merkezi, sanat sokağı, Kernek Külliyesi gibi yatırımlarla Malatya’nın bir kültür şehrine dönüştüğünü sözlerine ekledi.

Malatya’da Cuma, dini bayram ve diğer özel günlerde büyük bir cami eksikliği olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu konuda bir proje hazırladıklarını kaydederek, projenin hayata geçirilmesi için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan destek talep etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın şehrin emini olarak Malatya’ya yakışır güzellikte çok büyük hizmetlerin altına imza attığını belirten Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise bu hizmetlerinden dolayı Başkan Çakır’a teşekkür etti. Malatya’ya her gelişinde Malatya’da büyük bir değişim ve gelişimi gördüğünü kaydeden Bozdağ, “Onun için Başkanımı yaptığı başarılı hizmetlerden dolayı gönülden tebrik ediyorum. Esasında cami konusu Başkanımızın açtığı bir konuydu. Ben şimdi bunu kamuoyunun önünde dile getirerek alenileştirdim. Başkanın fikrini çalmış olmayalım. Bu bizim Başkanımıza ait bir fikir. Ben sadece Başkanı suya ittim. İnşallah bundan sonra Başkanımız bunun gereğini yapacak. Malatya’ya hakikaten büyükşehir olmanın gereği, bir ulu mabet yakışır. İnşallah o da Malatya’ya kazandırılacaktır. Belediye Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum, tebrik ediyorum. Malatya’nın büyükşehir olmasından sonraki dönemde yeni bir anlayışla Malatya’nın tamamını kucaklayan güzel işler yaptılar. Allah yardımcıları olsun. Bundan sonra da başarılar diliyorum. 2019’da da Malatyalılar eminim ki bu başarıyı takdir edeceklerdir” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Çakır, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan cami projesinin dosyasını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a sundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a; kayısı kristali, kuru kayısı ile el işlemeli bakır semaver takımı hediye etti.

VALİLİK ZİYARETİ

Bozdağ, beraberindeki Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve diğer ilgililerle, Büyükşehir Belediyesi'nden sonra Malatya Valisi Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti.

Şeref defterini imzalayan Bozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni dönemde Türkiye'de din eğitimi ve öğretimi yapan ilahiyat fakülteleriyle din hizmetlerini sunan ve toplumu din konusunda aydınlatma görevini yerine getiren Diyanet İşleri Başkanlığı arasında birlikte çalışma, iş birliği ve dayanışma sürekli ve sürdürülebilir olması noktasında önemli bir adım atıldığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, üniversitelerin ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinin birlikte daha fazla çalışacağını belirten Bozdağ, "Daha fazla üretmek, daha fazla toplumumuzu din konusunda aydınlatma görevini inşallah yerine getireceklerdir. Bugün bunun Malatya'da bir ön çalışması oldu." diye konuştu.

İnönü Üniversitesi'nin Merkez Camisi'nin temelini attıklarını anımsatan Bozdağ, üniversitenin nüfus bakımından Türkiye'nin en büyükleri arasında yer aldığını ifade etti.

Üniversitenin kendine yakışır bir ibadet yerine ihtiyacı olduğuna değinen Bozdağ, şunları söyledi:

"Bunun resmi temelini attık. Bir katkı geçmişte vermiştik, inşallah Diyanet İşleri Başkanlığı bundan sonra da buna katkısını devam ettirecektir. Aynı zamanda Malatyamız'da çok hayırsever iş adamlarımızın olduğunu biliyorum. Ben buradan Malatya'nın yetiştirdiği başarılı ve hayırsever iş adamlarımıza çağrıda bulunuyorum. Malatya'da gerçekten bu kültür ve medeniyetteki yerine uygun mabetlerin yapılmasına ihtiyaç var. Malatya merkezde bir ulu camimiz, cuma camimiz yani Ankara, İstanbul Bursa'da olduğu gibi yok.  Bu büyük bir ihtiyaç. Üniversitemiz şimdi muhteşem bir ibadet merkezi yapıyor ama Malatya'nın merkezine de ihtiyaç var."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın bu konuda çalışma yapılacağını kendisine aktardığını dile getiren Bozdağ, Malatya Müftülüğü'nün de bu işe öncülük edeceğini vurguladı.

Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı, Malatya Valiliği ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile kenttin başarılı ve hayırsever iş adamlarının şehre yakışır bir ulu camiyi kazandıracaklarını kaydetti.

AA- Bülten- malatyahaber.com-Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • yavuz (6 yıl önce)
    millet aç aç, insanların gözünü boyamayın artık yeter Malatya'nın her yerinde cami var, dini kullanıp insanları sömürdüğünüz yetmedi mi? insanlar evine 1 ekmek götürmenin derdinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Argali (6 yıl önce)
    Bekir Bozdağ Diyanet işlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı. Başkanımızın cami istemesi kadar normal bir şey yok. Diyanet isleri den sorum Başbakan yardımcısından kavşak istemek, çevreyolu istemek çok komik...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 yıl önce)
    Malatya 'nın acilen iş sahalarına ihtiyacı var. Çocuklarımız ileride aç mı kalsın? Ulaşıma yatırım yapmayan Malatya 'da trafik birkaç sene sonra kilitlendigi zaman bizi kim kurtaracak? Gerçekçi olmayan yatirimlara tahammülümüz kalmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 yıl önce)
    Malatya 'nın acilen iş sahalarına ihtiyacı var. Çocuklarımız ileride aç mı kalsın? Ulaşıma yatırım yapmayan Malatya 'da trafik birkaç sene sonra kilitlendigi zaman ulaşım düzelsin diye artık namaza dururuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Malatya'nın acilen iş sahalarına ihtiyacı var. Ulaşım problemlerinin devasa boyutlara cikmadan halledilmesi gerekiyor. Cevre yoluna 10 kadar alt/üst geçit yapılması gerekiyor.Uzun vadeli düşünerek hareket edilmezse Malatya çok şey kaybedecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun Cengiz (6 yıl önce)
    Kimse ruha kültüre yatırım yapmıyor. Bep beton hep beton. Bir gün bu beton yığınlarının altında kalacağız
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadik (6 yıl önce)
    Cehalette, geri kalmislikta hızla ilerliyoruz. Bu iktidar ilimde ve fende tam bir çağ geriletti bizi. Millet uzaya araba gönderiyor, bunlar cami yapıyor. Papaz eriğini imam eriğine çeviren büyük icadı buluyor. Yıllardır yerli ve milli uçaklarımız göklerde, yerli arabalarimiz duble yollarimizda. Teknolojide o kadar ileriyiz ki Avrupa bizi kiskana kiskana bir hal oldu(!). TÜBİTAK mühendisleri çay kahve içerek 25 bin maaş alarak okey oynayarak milli roketimizi yapıyor. Dolar 4, Euro 5, benzin 6 oldu. Ekonomi şaha kalktı. Bizi cekemiyorlar. Büyük oyunu gördük hemen. Demokrasisi ve hukuku yok olan biz, Afrine demokrasi götürmek için Suriye'ye girdik. Her şey Türkiye için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu arada TUBİTAK roket, ASELSAN catal-bicak, HAVELSAN da hava cıva ureterek 2023'e daha güçlü girmemiz için katkı sunuyorlar. Din adamlarımız da sağ olsunlar bol bol fetva vererek asansörlü ibadetler tavsiye ediyorlar. Bu biçare kulun da cami talebini hoş görmek gerekmez mi ey cemaat?
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (6 yıl önce)
    Cami ve imam sayısı ile ülkedeki hırsızlık uğursuzluk kul hakkı yemek arasında bağlantı kurmak saçma ve çok ağır bir ifade. Din, namaz kulluk görevidir. Karakteri düzeltmez. Kısaca maya iyi ise isterse hiç namaz kılmasın, sabah akşam içsin kul hakkı da yemez, karıncayı da incitmez. Karakter bozuksa, açgözlü ise isterse alnı secdeden kalmasın her şeyi yapar. Malatya’nın pek çok ihtiyacı var. Öncelik kişiden kişiye değişir. Mademki cami ihtiyacı tartışılıyor: Mahalle camilerinde sorun olduğunu sanmıyorum. Merkezdeki camiye gelince Camiye gitmeyen burada camiye ihtiyaç olup olmadığını bilemez. Merkezde özellikle yeni cami civarında çok esnaf var. Bura da bırakın cumayı normal vakit namazlarında bile yer bulmak zordur.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    burada yorum yazan arkadaşların büyük çoğunluğu cami konusunun gündeme getirilmesinin gereksiz olduğuna haklı olarak dem vurmuşlar.ne yazık ki siyasiler için önemli olan oydur.aklı selim insanların düşüncelerine bakmazlar.malatya nın genelinin eğitim ve kültür seviyesi büyük bir cami projesini her zaman destekler.türkiye genel yapıda böyledir.erdoğanın bakın projelerine çamlıca cami,taksim cami bunlara sadece cami olarak bakmayın ,bu tip projeler ihtiyaç için yapılmaz.halkı algı noktasında etkilemek için yapılır.sana ne biçerlerse onu giyersin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Ülkenin kaynaklarını camiye inşaata yatırıp durmayın, .gidip bakın her camide namaz vakti maksimum 20-30 kişi var. yazıktır günahtır bu ülkenin bilim teknoloji üretmeye ihtiyacı var!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin yaşar (6 yıl önce)
    Önce şu trafik işini,çevre yolu olmayan şehirlerden biri olan bu kente çevre yolunu hallet,birde arada bir kenti dolaş kentin sorunları yerinde gör,yaptığın tek şey dar gelirlinin otobüs indirimini kaldırmak,bu memleketin kaderi böyle,geçmişte bir reis gider merhum özaldan çöp kamyonu ister bir proje yok,buda gider cami ister,kader
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevko (6 yıl önce)
    Malatyalılar artık gerçekleri görmeye başlamıs bu çok ömlnemli bir sey tabi ki camiye ihtiyac vardır cami konusunda eksikleri olan yada yoğunluk olan bölgeler vardır fakat sayın baskan basbakan yardımcısı sayın bozdağ geliyor talep edecek ilk eksik olarak gercekten büyük bir cami mi istiyorsunuz vizyonunuza hasta oldum gercekten önce su istasyon kavsagı sacmalıgı yerine oraya alt gecitli köprülü kavsak istesene otopark sorununu gündeme getirsene hafif raylı sistem lazm ödenek konusunda bize yardımcı olurmusunuz desene bunlar elestiri degil malatya halkının istekleridir sayın baskan biraz cık malatya turu at sayamadıgım bin bir cesit eksigi kendin göreceksin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Ulusoy (6 yıl önce)
    Sanayii şehir içinden kalkmalı. Şehir imar projeleri sadece bir yöne değil dört bir yandan ilerlemeli Kuzey ve Güney çevre yolları açılmalı ve bağlantı yolları açılmalı ayrıca metro hattı çalışmaları üniveristeden organize ye kadar olmak üzere başlatılmalı şehir planı yapılırken en az 100 yıllık yatırımlar yapılmalı bir kaç yıllık geçici değil..
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertlidayi (6 yıl önce)
    Zamanın birinde belediye başkanının çöp kamyonu istesi gibi bir şey.Allah yardım etsin bende Allah kabul etsin beş vakit namaz kılıyorum yeni cami merkezli 200m çaplı bir daire ciz kaç cami var.din üzerinden siyaseti bırak
    0
    0
    Yanıtla
  • 4444mltu (6 yıl önce)
    Arkadaslar birinin yapılması diğerlerine engel değil. Cami de olsun diğer yatirimlarda
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    malatyanın herşeyini hallettiniz de bir tek camimi kaldı sayın başkan tek sorununuz bu mu trafik berbat alt yapı berbat halen elektrik su kesintisini önleyemediniz siz gidin cami yapın hizmet yapın malatyamıza
    0
    0
    Yanıtla
  • Eroll (6 yıl önce)
    Başka sorun yokmu konuştukları konulara bak ya dini heryerde alet etmek yazıktır günahtır bunun vebali ağırdır.Sırf basında yer alsın diye sevimli görünmek başkada birşey değil.Bozdağ bunun için Malatyaya gelmişsen gelmene gerek yoktu.Sanki heryerde sorunlar yokmuş sadece dini konularda eksiklik varmış seninde tahtın sona erecek bunu bilesin birde toplumun gerçek ihtiyaçlarına çözüm arasanız diyecem ama kime..
    0
    0
    Yanıtla
  • Eroll (6 yıl önce)
    Malatyanın birsürü eksikliği dururken güzel görünmek için cami yapılsın diyor camiler yeterli sorun yok birde eğitim,tarım,fabrika issizlik sorunu ,geçim,altyapı,Malatyanın kıvrımlı köprüsü ulaşım sorunu trafik park sorunu sağlıksız gıda sorununu dile getirseniz yok bunların hepsinin görevine son vereceksin sadece kendi yaşamlarını devam için var olanlar bunlar...Birazda bilimle uğraşsanız ölürmüsünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (6 yıl önce)
    AKP Malatya Milletin Vekili Yok AKP Genel Başkan Yağcıları var Bu güne kadar Malatya Hangi Proje ürettiler söyliyeni çıkarmı.Yok Malatya Büyük Bir Merkez Caimiye İhtaç varmış Müslünam Cami Halktan Alkış alacaklar.Lütfen Merkez Yeni Cami-Söğütlü caami Kığıllı cami arada dalan ufak camiler arasında kaçar metre mesafe ile en az 10 yakın cami mevcut bunlar merkez cami değilşde ne Hani çecre yolları Haniya oto parkınız anacade oto park yapmışsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacer (6 yıl önce)
    Günaydın. Sene 2018 olmuş. Yeni mi anlamışlar. Bütün camilerde namazlar sokaklarda!
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Büyükşehir olmanın karşılığı büyük cami imiş sayın bakanımızdan öğrenmiş olduk. Bizde sanıyorduk ki büyük şehir olmanın karşılığı sanayii, bilim, teknik, ulaşım, yeşil alan, huzur, eğitim, öğretim, sağlık vb. alanlarda ileri gitmiş bir örnek şehir olmak. Yanlış anlamışız vesselam. Bence bir yetmez. Şehrin bir tane merkezine, birer tane de giriş ve çıkışına, en önemlisi de şöyle beydağının en yüksek yerine altı minareli Türkiye nin en büyük camisini konduralım. Ha diyeceksiniz ki cemaat beydağına nasıl çıkıp inecek. Kolayı var teleferik yapılır. Çünkü İstanbul da da Çamlıca nın tepesine cami yapıldı ve ulaşım için önce teleferik düşünüldü, sonra metro ya karar verildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bemre (6 yıl önce)
    Allah aşkına malatya 2011 yılında büyükşehir oldu kahramanmaraş 2014 de oldu ikiside akp den ama arasında dağlar kadar fark var. Malatyada doğru düzgün bir tane mesire alanı bulamazsınız orduzu var pislik ve çamur içinde trafik deseniz çile esnafına yönelik denetim yok bir tane vatandaş alışveriş yaparken hiç zabıtayla karşılaşıyormu sebzeyi meyveyi kendin seçemezsin malatyada merkezdeki halde rezillik bir tane meyveye sebzeye dokun seni döverler. fırınlarına git adam önce parmağını yalar yaladığı elle poşet açar sana ekmek verir kasaba eldiven neden kullanmıyon de satırı daha sert vurur ete sayın başkan sen önce maraşa gel kayak merkezini gez mesire alanlarını dolaş bisiklet yolunda bir tur at yeni yapılan çevre yoluna bak kavşaklara bak lütfen sonrada abdulhamithan camiyi gez sonra cami yaparsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Bence her sokakta bir cami olsun yerel yönetimlerin başka icraatları olmaz zaten elhamdulillah muslumaniz ve ibadetlerimizi yerine getiriyoruz Malatya'mızda camiler yeterli zaten eğitim ve ekonomi üzerine eğilsek vsiyasetimiz sadece bu olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET ÇELİK (6 yıl önce)
    Malatyanın acil ihtiyaçları -Şehir içinde araç otoparkı 15 yıldır aynı otoparklar var ek otopark yapılmadı yılda 10 bin araç trafiğimize katılıyor, tek yön yaparak trafik sorunu çözülmez, parkmetre yaparak hiç çözülmez -şehrin düzene ihtiyacı var şehrimizi yeni hastane ve avm civarına kilitlediniz şehrin yeni alt merkezlere ihtiyacı var - bu şehrin camiye ihtiyacı yok üniversiteye ihtiyacı var(5 vakit namaz kılan biri olarak söylüyorum) -bu şehirdeki yöneticilere vizyon lazım satılıyorsa alalım, köy garajını sanayiye götürmek büyük bir ayıp oldu maştiyi köy garajına çevirip malatyaya yeni otogar yapılabilinirdi -malatyanın en az 3 bin kapasiteli konferans salonuna ihtiyacı vardı malesef 800 kişilik kibrit kutusuna bizi mahkum ettiniz, eğer büyük bir kongre salonumuz olsa, tesisimiz olsa büyük toplantılara ev sahipliği yapabilirdik - malatya ile karakaya barajını buluşturmanız lazım bu büyük turizm zenginliğini malatya kullanamıyor her alanda mükemmel bir fırsattır orası - malatyaya acil ve çok acil sivil bir havalimanı lazım baraj kenarında hemde - malatyanın kayısısını bedavaya ( 2017 de 0.40 krş a sattırdınız) alan meyvesuyu firmalarını 2018 de malatyaya almayacaksınız alırsanızda fiyatı sizler belirleyeceksiniz kg ı 1 tl den aşağıya aldırtmamalısınız bunu ancak yönetenler yaptırtabilir - malatyaya yapacağınız en iyi şeylerden bi tanesi yeni belediye binamızın çevresine daha fazla bina yapmamak olacaktır, çünki o alanlar 2 sene sonra yetmeyecektir araç parkı olarak insanlar nereye gidebilecekler.? - malatyamızı lütfen sık sık gezin sn. Büyükşehir başkanım sık sık esnafla oturun hatta hiç belediyeye gitmeyin sürekli milletle beraber olun, gece gündüz sahada çalışan ekipleri denetleyin, sivil araçla sokakları turlayın işte o zaman harbi başkan olursunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET ÇELİK (6 yıl önce)AHMET ÇELİK isimli kullanıcı yorumuna
    Ekstra olarak şunu ekliyeyim malatya beylerderesi viyadüğümü köprümü herneyse o çökmeden lütfen baktırtın uzman bir ekibe VEBAL e girmeyin basite almayın orası çökse belki sizler düşeceksiniz belki çocuklarınız
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    İnsanı dinden imandan soğutuyolar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (6 yıl önce)
    Merkezi bilmem ama 2 yıldır hava lojmanlarında oturuyorum Ramazan'da teravih için bile lojman dışına çıkıyorum lojmanda bir mescit var ama yetersiz geliyor hem malatya'nın her Mahallesi'nde en az iki cami var Koskoca Cevatpaşa Mahallesi'nde cami yok yapılacaksa lojmanların içersine yapılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Ayni zaman da Malatyanin bir universiteye daha, araştırma merkezlerine, insanların calisacagi fabrikaya da ihtiyacı var...Hepsinden onemli acil Malatyanin metroya ihtiyacı var...Ulasim sıfır
    0
    0
    Yanıtla
  • İlk defa bir yorumunuza katildim güzel özetlemişsiniz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Herseyin bir ilki vardır derler Tesekkurler :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (6 yıl önce)
    Şehir merkezinde Yeni cami ve söğütlü cami var vakit namazlarında 5 saf bile olmuyor geçen yıl ramazanda teravi namazların da en çok 8 saf oluyordu. İslam dininde mabetin değil ibadetin büyüklüğü önemli Türkiye de 120 bin cami ve 250 bin cami imamı var ama hala bu ülkeden hırsızlık uğursuzluk kul hakkı yemek had safada
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)Selim isimli kullanıcı yorumuna
    Öğlen ve ikindi namazlarını Yeni (Teze) camii nde kılan biri olarak 15 saftan az olduğu günü hatırlamıyorum.Ezanda kulağı olmayanın namazda gözü olmaz derler bilmediğin konu hakkında konuşma istersen
    0
    0
    Yanıtla
  • ama dolmuyor da kardesim...yani yeni cami gereksiz..
    0
    0
    Yanıtla
  • 15 saf o caminin kapasitesinin %5 i etmez Malatyanin acil ihtiyacı büyük bir cami değil Metro hafif raylı sistem geniş bulvarlar insanlara istihdam sağlayacak tesislerdir Cuma ve bayram namazları hariç full çeken camimiz maalesef yok Bu arada bizler bir yerlerde çalışan insanlariz sen büyük ihtimal bir esnafsın o civarda kendi dükkanımız yok bizim mesai saatinde camiye gidemiyoruz kimin ezanda kulağı var kimin namazda gözü yok bilemezsin kalplerin içini ancak Allah bilir......
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan bu kadar sorun varken cami mi gerekli elbetteki ibadetler yapılmalı camiler dolup taşmalı 15 saf diyorsun 200 saflık camide 15 saf hakketen haklısın.şov bunlar şov
    0
    0
    Yanıtla
  • Saf diyince camin bir uçundan bir diğer uçana kadar olan dizilişi ifade eder 150 kişi ard arda 10 kişilik 15 saf oluyorsa ona diyecek bir şey tok ayrıca ezan ve namaz senin tekelinde mi Serdar bey çok yanlış konuşmussun
    0
    0
    Yanıtla
  • Aras Ata (6 yıl önce)Selim isimli kullanıcı yorumuna
    Bu yorumu yapan kişi sanırım yazdığı yalanı desteklemek için hırsızlıktan kul hakkından dem vurmuş. Ben tüccar pazarında esnafım her iki camiye de gidiyorum sürekli dolu sabah namazında bile ciddi kalabalık var. Büyük bir merkezi camii ihtiyacı olduğu gerçeğini camii cemaati biliyor ve istiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (6 yıl önce)
    Merkezin ihtiyacı olan tek şey çok katlı otopark.sokaklarin rahatlatılması ve park ücretlerinin daha ekonomik olması lazım.sozde düzenleme yapılıyor yollar genişletiliyor sonrada sağlı sollu , şirketlere veriliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    teknokent , bilim merkezi ,.üniversite ar ge merkezleri lazım değil aman ha!!!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla