SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Muhtarlar Çalıştayı' Yapıldı

0
Güncellendi - 2019-06-27 02:12:20
'Malatya Muhtarlar Çalıştayı' Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafında organize edilen “Malatya Muhtarlar Çalıştayı” programı gerçekleştirildi.

26 Haziran Çarşamba günü Ramada Otel Toplantı Salonunda gerçekleşen “Malatya Muhtarlar Çalıştayı” programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Ankara Ofisi Temsilcisi Akif Atlı, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Programın açılış konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bugün burada düzenlenen Malatya Muhtarlar Çalıştayı programının Malatya’mız ve komşu illerimiz açısından, mülteciler ile ilgili sorunların çözümü noktasında bir sonuç bildirgesi çıkacağı kanaatindeyim. Dünyanın en fazla mülteci ağırlayan ülkesi Türkiye’dir. Dünyadaki birçok ülke nüfusundan daha fazla mülteci Türkiye’de yaşamaktadır. Bu da Türkiye’nin işinin ne kadar zor olduğunun göstergesidir.” dedi.

Başkan Gürkan, Malatya ölçeğinde değerlendirildiği zaman özellikle Ramazan programlarında iftar çadırlarında misafir edilen Suriye, Afganistan, Kazakistan, Özbekistan, Doğu Türkistanlı ve Iraklı mültecilerin yoğun bir şekilde olduğunu gördüklerini ifade etti.

Başkan Gürkan, “Yerel yönetimler olarak gerekli tedbirleri almamız gerekir. Özellikle Yamaç Mahallesi, Taştepe, Melekbaba, Hanımın Çiftliği, Eski Malatya, Topsöğüt ve diğer ilçelere de sirayet eden bir dağılım eğilimi gördüm. Dolayısıyla burada bizlerin alacağı tedbirler bunların adaptasyon noktasında, uyumlaştırılma noktasında ve memleketin birlik, beraberlik huzuru noktasında, katkı sağlama, ekonomiye katkı sağlama noktasında yerel yöneticiler, genel idareciler olarak çalışma yapmak durumundayız.” dedi.

Malatya’da böyle bir programın yapılmasının güzel bir şey olduğunu ve çalıştay sonucunda yapılacak değerlendirmelerin bir sonuç bildirgesi olarak düzenleneceğini ve bu bildirgenin ilgili yerlere iletileceğini, neticede olumlu sonuçların çıkacağını düşündüklerini söyledi.

Bu çalıştayın muhtarlar ile birlikte yapılmasının önemli olduğuna da değinen Başkan Gürkan, “Demokrasi bir nehirse kolları muhtarlardır. Mahallenin teveccühünü, halkın güvenini sağlayan, objektif olan muhtarlarımızdır. Bulunmuş oldukları mahallelerinde oturan komşular ve mültecileri en iyi bilen muhtarlarımızdır. Bugün burada Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) yetkilileri, ülkemizdeki mülteci sorunlarını ve çözümleri için buradalar. Bu çalıştay inşallah güzel ve verimli geçecektir. Bu ülkenin birlik, beraberlik ve huzurunu korumak vatandaş olarak hepimizin görevidir. Seçilmiş muhtarlar olarak sizlere de bu konuda önemli görevler düşmektedir.” şeklinde konuştu.

“Malatya Muhtarlar Çalıştayı” programı muhtarların değerlendirmeleri ve Malatya’daki kamu kurum ve kuruşlarının mülteciler ile ilgili yaptıkları sunumların ardından sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • orhan ince (5 yıl önce)
    suriyelilerin başta türkiye sonra malatyamıza adaptasyonunu istemiyorum bunlar bayramlarda suriyeye gidip bayramlaşıp geliyorsa demekki sorun yok ekonomiye katkıymış şimdiye kadar suriyelilere harcanan para 40 milyar dolar bu parayla6360 adet altay tankı veya milli uçaktan 350 adet yapılabilirdi vs. örnek daha çok şimdi kalkmış uyum katkı denilyor orduza bakın suriyeli 15 . 30 yaş arası gençleri dolu hepsininde eli silah tutuyor burada bizleri rahatsız edeceklerine gidip ülkelerini savunsunlar
    0
    0
    Yanıtla