SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Otobüsü Kaza Yaptı, 4 Kişi Öldü

Malatya Otobüsü Kaza Yaptı, 4 Kişi Öldü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya- İstanbul seferini yapmakta olan Malatya firmasına ait yolcu otobüsü Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi yakınlarında devrildi. İlk belirlemelere göre kazada 4 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı.

Malatya'dan İstanbul istikametine giden Mehmet K. yönetimindeki 44 NK 222 plakalı yolcu otobüsü karşı şeride geçerek şarampole devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis, jandarma, sağlık, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi.

Kazada Cemil Özhan, Mustafa Özdoğan ve Abdulvahap Batan olay yerinde, bir kişi de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kentteki hastanelerde tedavileri süren 24 kişiden 3'nün ise sağlık durumun ağır olduğu öğrenildi.

Otobüs şoförü M.K. gözaltına alındı.

3 cenaze Malatya'ya getirildi
Trafik kazasında hayatını kaybeden 49 yaşındaki Cemil Özhan, 41 yaşındaki Mustafa Özdoğan ve 40 yaşındaki Abdulvahap Batan'ın cenazeleri Pazar günü akşam saatlerine doğru Malatya'ya getirilerek, Şehir Mezarlığı morguna konuldu.

Kale nüfusuna kayıtlı olan Cemil Özhan ile Pütürgeli olan Mustafa Özdoğan ve Abdulvahap Batan'ın cenazelerinin, 30 Ocak Pazartesi günü Malatya Şehir Mezarlığı camisinde kılınacak cenaze namazının ardından, Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilecekleri öğrenildi.

Kazada ölen Özhan'ın Zafer Mahallesi'nde, Özdoğan'ın Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde, Batan'ın ise Çöşnük Mahallesi Eşref Bitlis Caddesinde ikamet ettikleri bildirildii

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Pınarbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kazayla ilgili soruşturma başlatılmış ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülüyor." ifadelerine yer verildi.

Kolluk kuvvetleri yol üzerinde güvenlik önlemi alırken kurtarma ekipleri ise otobüsteki yaralıları kurtarmak için çalışma başlattı. Yaralı olarak çıkartılan vatandaşlar ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.

Ekiplerin kaza alanındaki çalışmaları devam ederken kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kayseri, iha- AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • Serkan Ali Akarsu (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ölenlerden birisi komşum abim çok sevdiğim biriydi çok üzüldüm Allah çocuklarını muhafaza eylesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zorba (1 yıl önce)
    Herkese geçmiş olsun. Bu tür kazalar ne ilk nede son olacak, kazanın nasıl olduğu bu trajedileri hiç değiştirmeyecek.Olan masum vatandaşa ve heba olan milli servete. 1700 km otobüsle seyahat olmaz? Ne şoför nede yolcu dinlenebiliyor. Otobüsle taşımacılık yerini artık süratle YHT yada Uçaklara bırakması lazım. Siz YHT 'ni Erzincan,Sivas' a yaparsanız Yılda 10 milyon turistin gittiği sahil yollarında mutlaka buna benzer kazaların devam edecektir..
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Ali aslan (1 yıl önce)
    Bütün herkesin korkulu yolu düz görünüyor ama lastiklerin altında her mevsimde kayan yol. Keşke başka bir güzergah olsa
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Erhacli (1 yıl önce)
    Türkiye'nin bence en tehlikeli yolu kış aylarında usta şoför filan dinlemeyen yol, bu güzergah keşke değiştirilse, yağmur da, karda, buzda araç kayarda yazın eriyen asfaltta birde soğuk asfalt taşından araba kayar mı ya Pınarbaşı ve Darende arası gerçekten çok kötü. Bütün doğu ileri bu güzergahı kullanıyor.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Fikret (1 yıl önce)
    Muhtemelen ölenler kemer taksaydı hayatta kalabilirlerdi. Allah Rahmet eylesin.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • onlar kemer taksa da ölecekti sadece sebep değişirdi kemer takmayarak azraile bahane çıkartmayalım KEMER ŞART bilinçli sürücü yolcu kemerini takar ölenlere rahmet diliyorum
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Allah'tan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun diyorum değerli ailelerine başsağlığı ve sabır dileriz, yaralılara Rabb'im acil şifalar versin diyorum.ulkemizde neden, niçin bu kadar fazla trafik kazası oluyor ,mutlaka sürücüler biraz daha dikkatli olmalıyız devletten beklentimiz gerekli kontrollerin sürekli yapılması ve önleyici tedbirlerin alınmasıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • deniz ışık (1 yıl önce)
    ALLAH rahmet eylesin göçmüşlere gece haberi duydum çok üzüldüm :(
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Şu yorumun neyini beğenmediniz merak ettim.Hastalıklı bir toplum olduk.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet genc (1 yıl önce)
    4 kişi deyil 3 kişi yeğenimde suan yoğun bakımda dua bekleriz inşallah bide şöfürün sucu yokmuş
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Rabbim acil şifalar versin inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Allah yardımcınız olsun ,Allah şifa versin inşallah..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Rabbim yar ve yardımcınız olsun şifa versin inşallah
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yavuz (1 yıl önce)
    Bazı kişiler kaza sebebiyetini bilmeden yorum yapmış. Kaza olan yolu çok iyi biliyorum. Kayseri istikametinden gelen doğu firmasına ait bir otobüs viraja girerken karşı şeride geçmiş ve şeridi kapatmış. Malatya otobüsü ise rampa bitiminde aşağı inerken kendi şeridine geçen otobusu görmüş ve rotardar ve fren yapıp duramayacagini anlayınca karşı şeride geçmiş ve malesef orda da duramamis şarampole devrilmis. Benim duyumum bu sekilde Rabbim kimsenin başına vermesin kazanın her türlüsünü. Ölenlere rahmet kalanlara sabır yaralananlara acil şifalar diliyorum
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Duyduğun kişilere sorar mısın (1 yıl önce)Yavuz isimli kullanıcı yorumuna
    Yolcu otobüsü virajlı rampadan aşağı kaçla gidiyormuş ki hem aracı görmemiş hem de son anda görünce uçmuş
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Rampa bitimi ve viraj arasi çok kısa mesafe hızlı gitmesi mümkün değil ama Kayseri yönünden gelipde karşı şeride geçen otobüs rampa ile virajın arasını ortalamis.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • bülent (1 yıl önce)Yavuz isimli kullanıcı yorumuna
    Yavuz Bey yolu bence çok iyi bilmiyorsunuz. Bu yol duble yol olmasına rağmen iki yolun arasında çukur vardır. Malatya-Elazığ yolu gibi değil. Diğer istikametin tarafına geçilmez. Pınarbaşı-Gürün-Darende yolu kışın berbattır. Bu yolun Kayseri Bölge Müdürlüğüne bağlı olan kısmı iyileştirilmelidir.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bülent bey evet iki yolun arasında çukur var doğru. Karşı istikamete Malatya'dan giden otobüs gecmeseydi daha vahim birşey olup önünde yolunu tamamen kapatan otobüse vuracakmış. Evet Kayseri bölge müdürlüğüne olan kısmı iyilestirilmelidir. Ayrıca o yoldan da sayısız gelip gectim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orada bende kaza yaptım. Yolun orta anlamadığım bir nedenle çukur var. Bende yolda durmuş bir arabayı son anda farkettigim için belki de uyuduğum için o çukura doğru kırınca direksiyonu takla attim. Allah kimseye yaşatmasın bir daha. Allah ölenlere rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çuval sayısına (1 yıl önce)
    Sınırlama getirilmeli, mal mı taşıyor insan mı taşıyor belli değil, kimlik kontrolüyle bagaj kontrolü de yapılmalı aksi halde sonuç kaçınılmaz
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ömer (1 yıl önce)
    Akşam aynı yolu kullanarak arabamla malatyaya geldim yağış çok şiddetliydi Rabbim muhafaza etti. Rabbim vefat edenlere Rahmet eylesin,acılı ailelerine sabırlar versin,yaralılara da acil şifalar versin inşaallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ufuk K. (1 yıl önce)
    Vefat edenlere allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Mustafa kardesim unutmayacagiz seni...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    Mustafa kardeşim mekanın cennet olsun. Seni unutmayacağız
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya haber müdavimi (1 yıl önce)
    Gece seferlerini kaldırmak lazım kışın
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Celal (1 yıl önce)
    Hemen şoför demeyin hemen soföre suç bulmayın onlarda insanlar sonuçta..kimse belediyelerin yada karayollarının suçu oldıgınu yazmamış, yollar neden tuzlanmıyor karayolları neden önlem almıyo gece o yolda tipi ve buzlanma oldıgunu herkes bilir uzunyayla pınarbaşı sıkıntılı bir yol..savcılık önce karayollarını ve pınarbaşı belediyesini bir sorgulamalı
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Abi akşam aynı yoldan geçerek malatyaya geldim karayolları harıl harıl çalışıyordu gözümle gördüm ama yağış çok şiddetliydi onların da yapabileceği bir yere kadar gerisi kaderi ilahi
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Kardes sen anlık gördügüm olay gece o yolda uzun yola gidip gelenler bilir uzunyayla pınarbaşı kayseri ye kadar azrailll beklıyor yani şoför neyapsın kayan arabayı aşagı inip eliyle durduracak degıl ya..zaten çagdaş karakoçan firmasının kayıp yolu kapatmasından dolayı bu firmanın şöforu karşı şeride geçmiş..yani ona vursaydı katliam olurdu ..ölenlere allah rahmet eylesın yakınlarına sabır versin..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hayatını kaybedenlere Allah Rahmet Eylesin, yaralılara acil şifalar, katılıyorum size, suçu kendimize de bulmalıyız, hani bir türlü taktığımız da rahat edemediğimiz sıkıyor diye takmadığımız emniyet kemeri varya hiç kimse bunu yazmıyor, kaçımız takıyor acaba birde bakıyorum yine klavye başı uzman bilirkişileri görev başında bilmişliği bırakında konunun muhattabı kurumlar karar versin, illaki kazazade yakınları da okuyor görüyor bu yorumları, bir rahmet dileyin, bir geçmiş olsun bu kadar yeter diye düşünüyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Celal (1 yıl önce)
    20.30 malatya - istanbul seferini yapan araba olay gece 12 gibi oluyor yani şoförün uyuması imkansız kar ve buzlanma dan dolayı oldugunu düşünüyorum..kış şartlarında soför arkadaşların daha dikkatlı olması lazım
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sıhahmet (1 yıl önce)
    Allah vefat edenler Allah'ın rahmeti etsin yaralananlar Allah sağlık sıhhat versin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Allah Cellecelaluhu Vefat Edenlere Rahmet Etsin İnşAllah Kederli Ailelerinin Başı Sağolsun Rabbimiz Cellecelaluhu Şafi İsmi Şerifi Hürmetine Yaralılarada Acil Şifa Versin Firamayada geçmiş olsun
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Türkçe ifade etsen biz de anlarız.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Abdullah isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet Bey'in söylediklerinden birşey anlamaman senin kapasitesini gösteriyor
    %87
    %13
    Yanıtla
  • MALATYA (1 yıl önce)
    Vefat edenlerin isimleri nedir
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ali joca (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ümit (1 yıl önce)
    Rabbim geride kalanlara sabır versin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yavuz (1 yıl önce)
    Zor bir durum. Allah rahmet eylesin. Rabbim kimseye kaza bela vermesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ömür (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin gerçekten zor bir durum kış günü mümkün olmadıkça uzun yolculuktan kaçınmak gerek hava şartları sefer güvenliğini ciddi yönde etkilemekte yarılı vatandaşlara acil şifalar dikiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Vefat edenlere Allah rahmet eylesin, yaralılara acil şifalar versin. Keşke otobüsler içi dışı süslü herbiri birbirinden farklı denetimsiz şahıs araçları olmasa da tek düze disiplinli kontrollü şirket araçları olsa. Tedbiri arttırmak gerek. Yine de kaza olursa Allah'tandır...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ne kadar kötü olay varsa Allaha bağlıyorlar, insanlar piru pak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin çok geçmiş olsun otobüs firma şoförlerinin çoğu Eğitimsiz adamlar dolmuş förörünü getirip uzun yol şoförü yapıyor ucuz maliyet sadece.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • .Yolcu (1 yıl önce)
    Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Otobüsün karşı şeride geçip şarampole yuvarlanması şoförün uyuduğu izlenimini oluşturuyor. Can taşıyan bu araçların şoförlerinin tecrübeli ve denetimde olmaları şart. Güzel ülkemde yine can pazarı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Özcan (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Rabb'im yakınlarına sabırlar versin.
    %100
    %0
    Yanıtla