SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Öyle Bir Destek Verecek ki.."

0
Güncellendi - 2019-09-06 04:24:17
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, mahalle ziyaretlerinde kendisine iletilen sulama suyu, içmesuyu ve kanalizasyon ile ilgili sorunların çözümü için Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve DSİ yöneticilerini düzenlenen toplantılarda 37 mahalle muhtarı ile bir araya getirdi. Toplantılarda mahalle muhtarlarının dile getirdiği sorunlara çözüm önerileri sunuldu.

-Battalgazi’de 27 mahalle muhtarı

Milletvekili Çalık, Battalgazi bölgesindeki sorunların çözümü için beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, DSİ Bölge ve Malatya Şube yöneticileri ile AKP ilçe yöneticileriyle birlikte Battalgazi ilçesine bağlı 27 mahalle muhtarı ile 2 ayrı toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya; Beydağı, Çolaklı, Hacıhaliloğlu Çiftliği, Hacı Yusuflar, Karakaş Çiftliği, Karaköy, Üzümlü, Yeniköy, Yenice, Göller, Bağtepe, Fırıncı, Bulgurlu, Bulutlu ve Karatepe Mahallesi muhtarları ile sulama suyu konusunda, yine Battalgazi ilçesine bağlı Serintepe, Kadıçayırı, Bahçelievler, Meydanbaşı, Alacakapı, Kemerköprü, Alişar, Boran, Karahan ve Toygar Mahallesi Muhtarları ile de sulama birliği konusunda sıkıntılar hakkında katıldılar.

Toplantının açılışında konuşan Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e sorunların çözümü için gösterdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederek, DSİ’inin de sorun ve sıkıntıların her zaman takipçisi olduğunu ve buna yönelik projeler gerçekleştirdiğini kaydetti.

Milletvekili Çalık, DSİ’nin 17 yılda baraj, gölet, içmesuyu, sulama suyu gibi projelere yaklaşık 2.5 katrilyon lira tutarında yatırım yaptığını söyledi.

Battalgazi ilçesindeki bazı mahallelerin Kapıkaya Barajı’nın sulama suyu sahasına eklenmek istediklerini belirten Çalık, bölgedeki ikinci talebin Yenice Mahallesi bölgesine yeni bir göletin yapılması, üçüncü talebin ise Yaygın Göleti sulama suyu sahasına yine bazı mahallelerin eklenmesi olduğunu kaydetti.

-Yeşilyurt’ta 10 mahalle muhtarı ile

Milletvekili Çalık, Battalgazi bölgesi muhtarlarından sonra Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey, Dilek, Ortaköy, Gözene, Çayırköy, Kozluk, Samanköy, Yaka, Topsöğüt ve Sütlüce Mahallesi muhtarları ile birlikte Yeşilyurt Ziraat Odası Yönetiminin katıldığı toplantıda sulama suyu, içme suyu, kanalizasyon ve yol sorunlarının konuşulduğu toplantıyı gerçekleştirdi. Toplantıya Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediyesi yöneticileri, DSİ Bölge ve Malatya Şube yöneticileri ile AKP ilçe yöneticileri de katıldı.

Çalık, Yeşilyurt ilçesinde sulama ve içme suyu ile kanalizasyon sorunlarının çözümü için büyükşehir, ilçe belediyesi ve DSİ’nin kendi sorumluluk bölgelerinde gereken çözümleri bulacaklarını ifade ederek, konunun her zaman takipçisi olduğunu kaydetti.

Çalık, Malatya’daki sulama suyu konusundaki önemli sorunların Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ilettiklerini ve Bakan Pakdemirli’nin de projeleri yakından takip ettiğini kaydetti.

Milletvekili Çalık, 8 Ağustos Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saat 16.00’da Hükümet Meydanında olacağını ve Malatyalıların çok güçlü bir destek vereceğini ifade ederek, “Malatya öyle bir destek verecek ki, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlar bayram edecek.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Madem Malatya ya çok hizmetler yaptınız mitinge adam toplamak için bu ne telaş Öznur hanım. Zaten gelmek isteyen gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (5 yıl önce)
    Her konuda öne çıkan Öznur hanım güzel konuşuyor,toplumu etkiliyor vaatlerin ardı arkası kesilmiyor.Peki gerçekleşme oranı nedir.Buna bakmak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • halk (5 yıl önce)
    sayın maski genel müdürü belediye ve maskideki müdür ve başkanlara verilen kiralık araçları toplattınız için size minnetarı bizler gibi müdürler kamudayken araç verilmiyorsa bu arkadşların ne özelliği varki hepsi araç filosu altlarına sunulmuştu maskide 10larca müdür vardı hergün kendi babalarının malı olsa bile okadar kilometreyi yakıt yakarak gidip gelmezlerdi bu israfa dur dediğiniz için teşekkür ederiz bir halk olarak
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim sevim (5 yıl önce)
    Öznur Hanım ile Selahattin Bey ayrı gayrı değiller hiç, bunu fark eden ben miyim sadece ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammet (5 yıl önce)
    Bu sadece bir temenni olsa gerek.Bu güne kadar verilen destekler için ne yapıldı sormak lazım.Gerçekten Malatya ve Malatya halkı sahipsiz.Kaç il müdürü bu memleketin evladı sormak lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Her zaman en üst seviyede destek veren Malatya malesef sadece oy potansiyeli olarak görüldü. Tarım arazilerini imara açmaktan başka benim aklıma gelen bir tek yatırım yok. Mevcut fabrikaların hepsi kapatıldı. Tüm müdürlükleri başka illere dağıttılar. Organize tamamen distiribitör firmaların toptancıların deposu haline geldi. Hızlı tren yok. Özel yatırım yok. Teşvik yok. Kayısı üreticisi kan ağlıyor. Kaç dönemdir seçip gönderdiğimiz sayın vekillerimiz ve her seçimde her halk oylamasında en büyük desteği verdiğimiz hükümetimiz... NEDİR MALATYALININ SUÇU... NİYE BU KADAR İLGİSİZ ALAKASIZ DURMUMDAYIZ. Sayın Öznur Ablamızne zaman malatya için bişey yapılacak. Bir yirmi sene daha mı bekleyeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Yok artık eski şevk. Malatya lı da bıktı artık. Nedenide oy ver ama hiçbişey yok. İnsanlarımız nefret etti. Ama istenmeyen vekillere göre herşey güllük gülüstanlık. İlk şeçimde sıfır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yine silme oy alır bu defa yüzde 90 alır
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (5 yıl önce)
    Millet Kafayı Yemiş Başka Söze Gerek Yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Malatyamiz güzel ama millet vekilleri yakışmıyor şehrimize. Sayın selattin Gürkan onay verdiği bilmiyom ama önceki başkanı ve sehiri .fırıncılar odası .ve servisciler odası yönetiyordu heralde simdide o şekil okul servisleri 2018 okul tatil oadan son servis ücreti 80tl verdim okul tatil oldu .2019da. Okullar basladi 130tl yaptılar aynı okulu sebebi dolar yükseldi .girdiler arttı .dolar 7tl civarı iken böyle verdik buyil aciklama yapiyolar 2yildir zam yapmadık şimdi zam yapiyoz 40tl birden artırdılar .yav siz ne yapıyorsunuz sebebi bu kez söylemiyorlar da bir servisçi diyo .okullar sabah ve ogleciydi .şimdi .tam gün olunca 1ogrenciye mecbur yüklediler .adalete bak 70tl lık yer .160tl .yapanlarlat onay verenler uygulayanlar .parayı yiyenler bu şekil giderse ülke gelissede insanlar yok olur acllik hırsızlık gasp .herşey artar .her. Geri 2017seviywsinde kalması lazım .Ekmekçiler odası servisciler .zam berberler gıdalar Zam olamz akıllıca adım atın yoksa ülke .batıyor ekonomik olarak .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mırro (5 yıl önce)
    Malatyalı Malatya’ya hizmet edilmeyişin tepkisini vermeli hava alanı olmayan çevre yolu olmayan hızlı tttene falan gerek yok adliyesi bile 4 parça olan büyük ilçeye dönüştürülmüş yer tepki vermeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Malatya hep destek verdi cumhurbaşkanımıza..ama kendileri hızlı treni Malatya ya çok görmüştür..kesinlikle destek vermeyeceğim bir sonraki seçime..en önemli nedeni ise içimize yerleştirdiği vasıfsız ve kendi vatanlarına hayrı olmayan milyonlarca mülteci
    0
    0
    Yanıtla
  • Haşmet (5 yıl önce)
    Kayısıyı konuşmak yasak. Malatya köylüsünün kayısı ve kayisinın Taban Fiyati haricinde hiç bir ciddi sorunu yoktur. Onu da konuşmak yasak.... Çiftçiler şire pazarında sifırla çarpıldı. Kayısı stokcunun elinde. Lisanslı Depo stokculara yetişmeyecek.... Köyleri gezip sorunları dinlemenize gerek yoktur. KA-YI-SI. ... Sorun tek. Hadi taban fiyat açıklayın ve sorunu çözün. Bari stokculara yarasın. Nam-ı diğer YATIRIMCIYA yarasın ...
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (5 yıl önce)
    15 temmuz meydanını dolduramayacaklarını anlayınca, mitingi hükümet meydanına almışlar. nede olsa orası daha küçük, hazır bir kitlede orada var. birazda kendileri insan taşırsa rahatlıkla dolar... ahhh ahhhh... son çırpınışlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (5 yıl önce)
    Üniversite ovasında bulunan köyler (Bulgurlu, Bağtepe, H.H.Çiftlik, Fırıncı, Yeniköy, Yenice, Hacyusuflar VS) sulama suyu hususunda yıllardır çok ciddi sıkıntılar çekmektedirler Vekilimiz Öznur hanım özelikle her seçim döneminde gelip söz vermesine rağmen bugüne kadar arpa boyu kadar bir yol alınamadı Her seçim döneminde Ak Partiye tam destek veren civar köyler galiba büyük bir hata yapıyor. Yani Ak Parti civar köyleri çantada keklik olarak görüyorlar. Ama yetti artık Söz değil icraat istiyoruz. Artık somut adımların atılması gerekiyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaygın sulama barajı inşaatı neden durduruldu?Aynı günlerde Beylerderesinde ki UCUBE BARAJIN inşaatı başlamıştı. Bir kaç ayda da bitirildi. Yaygın in parasıyla mi yapıldı diye sormak geliyor içimden.
    0
    0
    Yanıtla