SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Efsane Özel Harekatçı'nın Memleketine Anlamlı Merkez

0
Güncellendi - 2019-03-21 06:49:03
'Efsane Özel Harekatçı'nın Memleketine Anlamlı Merkez
A- A+ PAYLAŞ

8 ÖZEL HAREKAT BÖLGE MERKEZİNDEN BİRİ MALATYA'YA.. AKP Milletvekili Hakan Kahtalı,  İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığına bağlı olarak görev yapacak 8 Özel Harekat Bölge Müdürlüğü’nden birinin Malatya’ya kurulacağını, 2500 -3000 polisin görev yapacağı merkezin kuruluş çalışmalarının başladığını bildirdi. Özel Harekat Polislerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yanı sıra ihtiyaç halinde Türkiye’nin bir çok bölgesine görevlendirileceğini kaydeden Milletvekili Kahtalı, Bölge Müdürlüğü için yer tahsisinin de yapıldığını belirtti. Bu arada, Emniyet Özel Harekat Dairesi'nin 12 yıl başkanlığını yapan ve 2009'da esrarengiz bir şekilde yaşamını yitiren, FETÖ terör örgütü tarafından katledildiği öne sürülen 1. Sınıf Emniyet Müdürü hemşehrimiz Behçet Oktay'ın memleketinin, yeni düzenlemenin merkezlerinden biri olarak seçilmesinin de bu açıdan anlamlı olduğu değerlendiriliyor.

Bulgurlu Bölgesine konuşlandırılacak

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Harekat Merkezi’nin en fazla saldırı alan merkez olmasıyla birlikte Olağanüstü Hâl uygulaması kapsamında yayımlanan 693 ve 694 sayılı kanun hükmünde kararnamelerle Emniyet Özel Harekât Daire Başkanlığı'nın örgütlenmesinde de değişikliğe gidilmiş, Özel Harekât biriminin statüsü, bu KHK’lar kapsamında "daire başkanlığı"ndan "başkanlık"a çıkarılmıştı.

Söz konusu bu değişiklikle birlikte Merkezi Gölbaşı'nda bulunan Özel Harekât Başkanlığı'na bağlı sekiz "bölge müdürlüğü" kurulması kararlaştırmıştı.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya için ciddi bir istihdam kaynağı anlamına da gelecek olan Özel Harekat Bölge Müdürlüğü’nün kurulum çalışmalarına başlandığını ve yer tahsisinin yapıldığını söyledi. Bulgurlu Mevkiinde konuşlandırılacak Özel Harekat Bölge Müdürlüğü’nde 2500 civarında polisin Malatya’da ikamet edeceğini, idari ve diğer personellerle birlikte ciddi bir istihdam alanı da olacağını kaydetti.

Hükümetin terörle mücadelede ciddi adımlar attığını ve Özel Harekat Bölge Müdürlüğü yapılanmasının da bu mücadelede önemli bir görev üstleneceğine dikkat çeken Kahtalı, “Bu konuda terörle mücadele konseptine uygun bir düzenleme yapıldı. Özel Harekat eğitim merkezinde polislerimiz eğitilecek ve ihtiyaç duyulan bölgelere sevk ve idaresi Malatya’dan yapılacak” diye konuştu.

OPERASYONCU POLİSLER..

Şu anda şark görevini yapan özel harekatçı polisler, batıya dönüşlerinde bölge başkanlıklarına tayin edilecekler. Bölge başkanlığı kadrosundaki özel harekatçılar sadece kendi işlerini yapacaklar. Gerektiğinde operasyon için, kimi zaman da devlet büyüklerini korumak amacıyla başka kentlere göreve gidebilecekler.

İhtiyaç halinde daha canlı ve aktif operasyoncu polisler hazır olacak.

8 BÖLGEDEN 1'İNİN MALATYA OLMASI ANLAMLI..

Öte yandan,  Polis Özel Harekat biriminin  efsane başkanlarından olan, 2009'da Ankara'da aracının içerisinde vurulmuş olarak bulunan, intihar ettiği öne sürülen, FETÖ terör örgütünün Emniyet içerisinde etkin olduğu dönemde meydana gelen bu ölümün FETÖ terör örgütü yapılanmasını Özel Harekat'a sokmadığı için bu örgütle ilişkili bir infaz-cinayet olduğu tartışmaları hala süren hemşehrimiz Behçet Oktay'ın memleketinin, Polis Özel Harekat yeni örgütlenmesi içerisinde 8 bölgeden biri olarak seçilmesinin anlamlı olduğu ifade ediliyor.

ÖZEL HAREKATIN EFSANESİ BEHÇET OKTAY..

Esrarengiz ölümünün ardından doğum yeri olan Hekimhan'da toprağa verilen Behçet Oktay, 1957 yılında Malatya'nın Hekimhan ilçesinde doğdu. 1978 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu. Erzincan, Kars, İstanbul, Afyon ve Bingöl'de görev yaptı. 1994- 1997 yılları arasında Diyarbakır'da Özel Harekat Müdürü olarak görevini sürdürdü. 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı'na atandı ve bu görevi hayatını kaybettiği tarihe kadar 12 yıl sürdürdü. Evli ve 3 çocuk babası olan Oktay, "Türk Silahlı Kuvvetleri Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası" sahibiydi. 25 Şubat 2009'da Ankara'da otomobilinin içerisinde silahla başından vurulmuş halde bulundu ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Behçet Oktay'ın ailesi, Oktay’ın ölümünde, ‘Fethullahçı Terör Örgütü'nün parmağının olduğuna ilişkin kanaatlerini basınla paylaşmıştı. Oktay'ın kız kardeşi Şule Oktay, "Ağabeyimin ölümünde çok ciddi bir FETÖ parmağı var. O dönemde çok ciddi şeylerini yakaladı" demişti.

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin, 26 Şubat 2019'da gazetede yayınlanan "Behçet Oktay, kumpası çözdü ve 2009'da öldürüldü" başlığıyla yazdığı hazıda, Oktay'ın FETÖ'nün kumpas operasyonları için gömdüğü silahları tespit ettikten sonra FETÖ tarafından izlenmesinin ardından ölümüne dikkat çekti.

Erkin yazısında, Ergenekon Kumpası'ndan yargılanan Yarbay Mustafa Dönmez'in 2010 yılında yaptığı açıklamada, Behçet Oktay'ın Zir Vadisi'nde bulunduğu bildirilen mühimmatlarla ilgili soruşturma yaptırdığı sırada ölmüş olmasının normal görünmediğini söylediğine, ayrıca solak olan Oktay'ın sağ elini kullanarak silahla intihar etmesine ilişkin sorular başta olmak üzere şüpheli noktalara dikkat çekmişti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Hekimhan'da defnedilen Behçet Oktay'ın mezar taşı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • MALATYALI (5 yıl önce)
    BEHÇET MÜDÜR GİBİ PIRLANTA GİBİ BİR ADAMI KATLEDEN ,BİR ÇOK SUBAYIN DA KUMPASLARLA CEZA EVLERİNDE ÇÜRÜMESİNE NEDEN OLAN BU FETÖCULARIN ALLAH BİN BELASINI VERSİN
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    Rabbim mekanını cennet eylesin malatyanın yiğit evladı Seni şehit eden köpekler iki cihanda da perişan olsun inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş rıza (5 yıl önce)
    Kesinlikle yanlış bir karar, devletini seven bir malatyalı olarak bu bölge doğu illerinden biri olmalıydı, buradan doğuya personel nakli çok zor ve meşakatli olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (5 yıl önce)
    Memleket adına sevindirici, ancak tüm hizmetleri ankara 'dan beklemek yanlış. Sayın vekiller bir zahmet şehir içindeki ulaşım ve toplu ulaşım konularına değinirlerse bu da memleket için sevindirici olur. Otobüslerle sadece 1 gün yolculuk yapsınlar. Tabi görmek istemezlerse farklı bir konu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Aman ha bunu da Elazığ'a kaptırmayın şimdi girişimlere başlamışlardır ya Elazığa da bitane isterler ya da Malatya ya değil de Elazığ'a yapılsın derler
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen aynı düşünce bende de oluştu. Daha sonradan bölge müdürlükleri bir bir gitmişti inşallah ona benzemez. Malatya'ya bir yatırım yapıldığında adamlar rahatsız oluyorlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen öyle kardeşim. Malatyamıza ne düşünülüyorsa bizden önce davranıyorlar. Tüm bölge kurumları orda zaten.
    0
    0
    Yanıtla