SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge ve Gölbaşı İle 238 Köy Yolu Kapalı

0
Güncellendi - 2019-01-09 19:57:16
Pütürge ve Gölbaşı İle 238 Köy Yolu Kapalı
A- A+ PAYLAŞ

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Malatya-Pütürge ve Malatya- Gölbaşı karayolu ile 238 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar ve tipi nedeniyle ilçeye gidemeyen Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat ise, "Tamamen iletişim kopuyor ilçeyle. İnsanlar ızdırap çekiyor çile çekiyor” dedi.

Malatya’da Pazartesi gece yarısından sonra başlayan kar yağışı  kent genelinde etkisini hissettiriyor.

Bir çok köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanırken Malatya-Pütürge yolu da öğle saatlerinde kar ve tipi nedeniyle kapatıldı. Bölgede iş makineleri yolu açmaya çalışırken, Kubbe Dağı mevkindeki tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra düşmesi nedeniyle yolun trafiğe kapatıldığı bilgisi verildi.

Malatya Merkezden Pütürge ilçesine gitmek için yola çılan Belediye Başkanı Mehmet Polat’ta, yolun kapalı olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Başkan Polat, şuan itibariyle yoğun bir tipi olduğunu ve araçların bir çoğunun kara saplandığını söyledi.

Yolda kar küreme araçlarının çalıştığını söyleyen Polat, “Rabbim nasip etseydi, şu dağı bir delseydik kurtulsaydık bundan. Büyük bir çile gerçekten. Tamamen iletişim kopuyor ilçeyle. İnsanlar ızdırap çekiyor çile çekiyor” diye konuştu.

Bu arada akşam saatlerinde Malatya-Pütürge karayolunda da mahsur kalan bir minibüste bulunan 14 kişi bölgedeki yol bakım evine sığındı.

MALATYA- GÖLBAŞI YOLU DA..

Malatya’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Malatya-Gölbaşı karayolu aralıklarla ulaşıma kapandı.

Kar yağışı sonrası akşam saatlerinde ulaşıma kapanan Malatya-Gölbaşı karayolunda ekipler yolun açılması için çalışırken, tipi ve fırtına nedeniyle açılan yol kısa sürede tekrar kapanıyor. Buzlanma nedeniyle birçok araç da yolda kayarak mahsur kalırken iş makineleri araçların kurtarılması için yoğun çaba sarf ediyor.

238 KÖY YOLU KAPANDI

Özellikle yüksek bölgelerde 1 metreyi aşan kar ile birlikte 238 mahalle (köy) yolu ulaşıma kapandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezinden alınan bilgiye göre, Akçadağ'da 64, Pütürge'de 63, Doğanşehir'de 24, Arapgir'de 16, Doğanyol'da 13, Darende'de 11, Kale'de 10, Yeşilyurt'ta 8, Hekimhan'da 7, Arguvan, Battalgazi ve Kuluncak'ta 6'şar, Yazıhan ilçesinde ise 4 mahallenin yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Ulaşım sağlanamayan 238 mahallenin toplam 3 bin 85 kilometrelik yolunun açılması için 28 ekip çok sayıda iş makinesiyle çalışma yürütüyor.

Ekipler, açılan yollarda solüsyon ve tuzlama çalışması yaparak buzlanmalara karşı önlem alıyor.

İha- AA- Bülten

Malatya- Pütürge Karayolu

Malatya- Gölbaşı Karayolu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Arıtoprak Gençlik (5 yıl önce)
    Sayın Başkan, sorun sadece kubbe dağına tünel vurulunca bitmeyecektir. Kubbe dağı kullanılarak gidilen köy yolları var. Kış günlerinde sıkıntı yaşanmaması için bu köy yollarının genişletilip, düzgünce dolgularının yapılarak soğuk veya sıcak asfalt yapılması gerekiyor. Kubbe Dağı ile Arıtoprak Köyü - Söğütlü Köyü arası 15 Km dir. Köy yolu kar yağınca hemen kapanıyor. Geçmiş yıllarda yapılan genişletme çalışmaları ve asfaltlama işlemleri yarım bırakıldı. Yetkilileri bu konuda hizmete devam ediyorum. Sadece Tünel vurmak ile hizmet olmuyor. Köy ve mahalelere de hizmet gitmesi gerekmez mi ? soruyorum size.... ARITOPRAK GENÇLİK
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    İcraat Makamları uyuyor sokaklar caddeler hep kapalı ana arterleri bir arabanın geçeçeği kadar yarım açmışlar,kar küreme araçları boş boş geeziyorlar,iş yapıyormuş gibi,bir tek ana cadde üzerinde gezip fotoğraf çektiriyorlar,toplumda çalışıyor algısı yaratmak için,yaktığın mazotla istersen her yeri açarsın,BİR TEK BU YAĞAN 20 cmKAR YALNIZ HERKESİN GÖRDÜĞÜ CADDELEREMİ YAĞIYOR başka yerde mağdur olan insanlar evine nasıl gidecek,hasta var yaşlı var,sakat var yazık bu yağan karın altında kaldınız,inşallah nisana kadar donar,erimezsiniz,yazık oluyor DOĞANŞEHİRE..................
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürge (5 yıl önce)
    Sayın başkanımız malatyada yaşadığı için püturgede ne yaşanıyor bilmiyor haberlerden görüp yorum yapmıştır belediyeyi malatya merkezden yönetiyor kendileri
    0
    0
    Yanıtla
  • ozkan (5 yıl önce)
    kar yağıyor isyan ediyoruz, kar yağmıyor isyan ediyoruz, bu insanoğlu cidden çok nankör. Ayrıca sayın Polat sen icraat makamısın, sende şikayet ediyorsan biz ancak ölelim.
    0
    0
    Yanıtla