SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

0
Güncellendi - 2018-02-04 01:26:01
Malatya Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı
A- A+ PAYLAŞ

Hakkari’nin Çukurca İlçesi Güvendağı üs bölgesine Irak tarafındaki PKK’lı teröristlerce düzenlenen güdümlü füze saldırısında şehit düşen Sözleşmeli Er Miraç Gürhan (23) memleketi Malatya’da son yolculuğuna uğurlandı.

7 Ağustos 2016’da Hakkari’de göreve başlayan ve bekar olan şehit Miraç Gürhan’ın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Son kez ayrı yaşayan baba ve annesinin evine götürülerek, helallik alınan şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu. Şehir Mezarlığı Cami'sinde İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre top arabasında ve omuzlarda taşınan şehidin naaşı, Malatya Şehitliğinde toprağa verildi.  Vatandaşlar, şehidin naaşı top arabasıyla taşınırken, tekbir getirerek, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ diye slogan attı.

Rahatsızlığı nedeniyle ayakta durmakta güçlük çeken anne Serpil Canbay, sedyeyle cenaze törenine katıldı. Gözyaşlarına boğulan şehidin annesi, “Beni oğluma götürün’ diyerek, ağıt yaktı. Metanetini koruyan baba Yasin Gürhan ise oğlunun naaşına son kez dokundu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, acılı anne be babaya taziyelerini iletti.

Cenaze törenine; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, siyasi partilerin temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇALIK'TAN MESAJ..

Bu arada AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Miraç Gürhan'ın şahadeti nedeniyle yayınladığı mesajda, "Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda hemşehrimiz  Piyade Sözleşmeli Er Miraç Gürhan şehit düşmüştür.

Aziz Şehidimize Allah’tan rahmet dilerim. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim şehidimizin mekanını cennet, makamını âli eylesin.

Bu kahraman milleti yıldırabileceklerini sanan hainler hiç bir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızın topraklarından bu hainleri silinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.

Rabbim vatan toprağında ve sınırlarımızın güvenliğini korumak amacıyla başlattığımız sınır ötesi harekatlarda terörle mücadele eden kahramanlarımızın yardımcısı olsun, teröristleri ve destekçilerini kahreylesin."dedi.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Süleyman (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin ailesine sabır ihsan etsin mekanı cennetin en güzel yeri olsun inş MALATYA NIN BAŞI SAĞOLSUN ALLAH TÜRKÜ KORUSUN...
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (6 yıl önce)
    Aziz Şehidimize Allah’tan rahmet,kederli ailesine ve Yüce Türk milletine sabırlar dilerim Rabbim şehidimizin mekanını cennet, makamını âli eylesin.Başımız sağolsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Ailesine.sabirlar.allahtan.rahmet.diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar GÜZEL (6 yıl önce)
    Kocaeli Çayırovadan Selam ve Dualarımla Şehidimin Makamı Kutlu , Mekanı Cennet Olsun. Ailesine Sabırlar Diliyorum. Türkiyeme , Hemşerilerime Başsağlığı Diliyorum Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (6 yıl önce)
    Rabbim mekanını cennet eylesin O zaten peygamberlikten sonraki en büyük mertebeye ulaşmıştır tekrar anasına babasına yakınlarına sabır diliyorum Türk Milletinin başı sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ABDURRAHMAN TAŞ (6 yıl önce)
    RABBİM AİLESİNE SABIRLAR VERSİN Aziz Şehidimize Allah’tan rahmet dilerim Rabbim şehidimizin mekanını cennet, makamını âli eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇETİN (6 yıl önce)
    MEKANI CENNET OLSUN ŞEHİDİMİZİN RABBİM AİLESİNE SABRI CEMİL NİYAZ EYLESİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • amin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet genc (6 yıl önce)
    Amin amin binlerce kez amin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    MEKANIN CENET OLSUN ASKERE KURSUN ATANIN SU MÜBAREK GÜNÜ INSAĹAH SOYLARI KURUR
    0
    0
    Yanıtla
  • amin
    0
    0
    Yanıtla