SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya- Şehrin Serüveni' Kitabı Yayınlandı

0
Güncellendi - 2017-07-02 18:19:22
'Malatya- Şehrin Serüveni' Kitabı Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından “Malatya, Geçmişten Günümüze Şehrin Serüveni” kitabı yayınlandı. 455 sayfalık kitapta, Hz. Adem’le başlayan İnsanlık Tarihi boyunca Malatya’nın geçirdiği evreler aktarılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yayınları’nın 28. eseri olarak yayınlanan kitap, Orhan Tuğrulca tarafından hazırlandı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kitabın takdim yazısında; “Şehirler, insanoğlunun tarihsel yürüyüşü içerisinde ortaya çıkmış muhteşem yapılardır” ifadesini kullanarak şunlara yer verdi:

“Şehir ile insan arasındaki etkileşimin en iyi izlenebildiği yerlerin başında şüphesiz ki Malatya gelmektedir. Yaklaşık 10 bin yıllık geçmişinde Malatya’nın ilk dikkat çeken yönü şehir-medeniyet birikimidir. Veriler dikkate alındığında Malatya son 7 bin yıldan bu yana kente dair tecrübi bir birikime sahiptir. Malatya’da son 7 bin yıldan bu yana yaşanan kentsel gelişim tarihini konu edinen bu eserin, şehrin bu coğrafyadaki serüvenine dair önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyorum.”

Malatya’nın yakın tarih bilgilerinin de derlendiği ve arşiv niteliğinde verilerin toplandığı kitapta çeşitli örneklerle şiir-şehir ilişkisi de işleniyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • sinan solmaz (7 yıl önce)
    Maşallah gardaşıma.Allah hayırlı etsin.inşallah daha nice yeni çalışmalarda görürüm ismini.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyüp (7 yıl önce)
    orhan hocamı tebrik ederim malatyamıza degerli bir eser kazandırdıgı icin .
    0
    0
    Yanıtla
  • Hosrof Köletavitoğlu (7 yıl önce)
    Sevgili Malatya sevdalısı Hocam kutlarım... En kısa zamanda kitabı edinmek istiyorum. Sizin gibi ön yargılardan arınmış bir filtreden geçmiş bilgiler, inanıyorum ki güzel ve kavrayıcı şehrinizin gerçeklerini yanstıyordur. Başarılı çalışmalarınızın devamı dileklerimi sunarım.... Hosrof Köletavitoğlu
    0
    0
    Yanıtla