Pankobirlik Malatya Şubesi Başkanı Mustafa Balaban, Malatya Şeker Fabrikası'nın bölgede önemli ihtiyacı karşılayıp, istihdam sağladığını belirterek, fabrikanın kapatılmasının şehrin ekonomisine son derece olumsuz etkileyeceğini söyledi.
Pankobirlik Malatya binasında düzenlediği basın toplantısında Malatya Şeker Fabrikası'nın kapatılacak olan fabrikalar arasında bulunduğunun dedikodularının yapıldığını dile getiren Pancar Kooperatifi Malatya Başkanı Mustafa Balaban, "Malatya ve bölge ekonomisi için son derece gerekli olan Şeker Fabrikası kapatılmamalı. Mesela bu sezon 327 bin ton pancar işlenip üreticiye 40 trilyon para ödenecek. 71 trilyonluk şeker üretilecek. 100 bin ton küspe üretilip, hayvancılığın ihtiyacı karşılanacak. 2 trilyon liralık melas üretilecek. Pancar kampanyası döneminde kamyonlar 5 trilyon liralık iş yapıyor. Şeker Fabrikası çalışanlarına 2.6 trilyon ödeniyor. Bu rakamlar da gösteriyor ki, Malatya Şeker Fabrikası, ekonomi çarkında önemli görevler görüp, birçok kişiye ekmek sağlıyor" dedi.
Balaban, Malatya'daki fabrikanın kapatılmasıyla pancar üreticilerinin ürünlerine komşu illerdeki fabrikalara götürmek zorunda kalacağını, bunun da zaman ve nakliye masrafının artacağını, dolayısıyla verimli olmayacağını ifade etti.
Bunların yanı sıra pancar ile tarım sektöründe birçok kişiye istihdam sağlanmış olduğuna dikkat çeken Balaban, "Şeker fabrikasının kapatılmasına karşıyız. Neden karşı çıktığımızı da rakamlarla gösterdik. Bu konuda yetkililer duyarlı olmalı ve şeker fabrikası kapatılması konusu gündeme gelmemeli" şeklinde konuştu.