SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Duyarsızlık 'Eski' Bakan Diye mi?!

0
Güncellendi - 2018-10-08 02:56:47
Bu Duyarsızlık 'Eski' Bakan Diye mi?!
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya tarihinin dünya çapındaki en büyük etkinliği PICARD Salı günü başlayacak.. Bakanlık da yerel yöneticiler gibi ilgisiz!..

Her yıl dünyanın finans başkentlerinden birinde organize edilen Dünya Gümrük Örgütü PICARD Konferansı’nın 13’üncüsü, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi’nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olduğu dönemdeki çabalarıyla bu yıl, 9-11 Ekim tarihleri arasında Malatya’da yapılacak. Bu arada, Malatya tarihinde de en büyük etkinlik olan dünya çapındaki bu organizasyona Malatya'daki yerel yöneticilerin  gereken ilgiyi ve duyarlılığı göstermediklerine ilişkin eleştirilerin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra adı Ticaret Bakanlığı olarak değişen ilgili bakanlığın internet sitesinde de bu organizasyona ilişkin herhangi bir bilgi ve duyuru yeralmaması dikkat çekti.

Dünyanın en yüksek katılımlı uluslararası organizasyonlarından biri olan Dünya Gümrük Örgütü PICARD Konferansı’na 192 ülkeden, aralarında, DGÖ üyeleri, üst düzey bürokrat, yönetici, akademisyen, stratejist ve özel sektör temsilcisinin bulunduğu yaklaşık 400 konuğun katılacağı bildirildi.

Malatya’nın ve kentin sahip olduğu değerlerin dünyaya tanıtılması yolunda önemli fırsatlar da sunan Dünya Gümrük Örgütü 13. PICARD Konferansı’nın programı ve ayrıntıları Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan imzasıyla ilgililere gönderilen davetiye ekinde açıklandı.

Eski bakan Tüfenkçi ilgisizlik ve duyarsızlığa tepki göstermişti

DGÖ 13. PICARD Konferansı’nın birkaç ay önceden Malatya’da yapılacağının belli olmasına karşın, Malatya il yöneticilerinin, üç günlük toplantının, İstanbul’daki Malatyalılara kayısı dağıtımından öteye gidemeyen Malatya Tanıtım Günleri organizasyonu tarihleri ile çakışması nedeniyle, uluslararası bu toplantıyı engellemeye ve iptal etmeye çalıştığı ileri sürülmüştü.

Bu iddialar üzerine toplantının Malatya’da yapılmasını sağlayan dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, ER TV’de katıldığı bir programda Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarının dünya ölçeğindeki bu toplantıya herhangi bir katkı sunmadığını açıklamıştı.

AKP Malatya Milletvekili Tüfenkci, DGÖ 13. PICARD Konferansı’nın Malatya’da yapılması konusundaki çabalarının arka planını anlatmış, buna karşılık, Malatya il yöneticilerinin toplantının önemine uygun davranmadığını belirtmişti. Tüfenkci “DGÖ 13. PICARD Konferansı çok büyük bir organizasyon. DGÖ Genel Sekreterliği seçiminde Türkiye olarak destek verdiğimiz genel sekreterden 2018 konferansının Türkiye’de yapılmasını istedik. Kabul ettiler. İstanbul veya Antalya’da yapılmasının uygun olacağını söylediler bize. Ben de, “Bu şehirleri zaten tanıyorsunuz. Ben ‘DGÖ açısından size daha önemli bir şehir öneriyorum. Gelin dünyada ilk gümrük uygulamalarının yapıldığı tarihi Aslantepe Höyüğü’nün olduğu Malatya’da yapalım bu toplantıyı’ dedim. DGÖ’ne kabul ettirdik Malatya’yı. Bu organizasyona çok az bir süre var. Ama ne kamuoyunda tartışılıyor, ne basın dile getiriyor, ne de ilin yöneticilerinde bunun heyecanı var mı, bilemiyoruz. Bu ilin valiliğinde, büyükşehir belediyesinde, ilçe belediyelerinde, sivil toplum kuruluşlarında bunun heyecanı ve adını bile duyamıyoruz" şeklindeki sözleri Malatya Valiliği’ni, Malatya Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini ve ilçe belediye başkanlarını eleştirmişti.

Bakanlık da ilgisiz

Bu arada, Malatya'daki yerel yöneticilerin dünya çapındaki bu organizasyona gereken duyarlılığı göstermediklerine ilişkin eleştirilerin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra adı Ticaret Bakanlığı olarak değişen ilgili bakanlığın internet sitesinde de bu organizasyona ilişkin herhangi bir amblem, görsel, bilgi ve duyuru yeralmaması dikkat çekti.

192 ülkeden gümrük temsilcilerinin katılacağı konferansa Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılıp katılmayacağı konusunda bir bilgi yeralmazken, bakanlığın resmi internet sitesindeki etkinlik takviminin 9-11 Ekim günlerine ait bölümünde de, konferansa dair herhangi bir bilgi verilmedi.

DGÖ 13. PICARD Konferansı Programı

İçerisinde ‘Sınır Aşan Ticaretin Kolaylaştırılması’, ‘Veri Analitiği ve Yolsuzluk’ başlıklarının da bulunduğu, 9 Ekim Salı günü Malatya Anemon Otel’de başlayacak Dünya Gümrük Örgütü 13. PICARD Konferansı’nın üç günlük programı ve yapılacak sunumlar şöyle:

9 Ekim Salı

10.00 Açılış töreni ve protokol konuşmaları

11.30 Toplantı Açılış Konuşması

13.30-15.00 Bir Vaka Çalışmasında Kullanılan Veri, Güvenlik ve İstihbarat Ticaretin Kolaylaştırılması: Sınır Aşan Ticaret İçin En Uygun Politika

15.30-17.00 Ticaretin Kolaylaştırılması: Sınır Aşan Ticaret İçin En Uygun Politika (Devam)

10 Ekim Çarşamba

09.00-10.30 Verilerin Yenilikçi Kullanımı Gümrüklerin Ölçülmesi Ticaretin Kolaylaştırılması: DGÖ Üyelerinin Deneyimleri

11.00 -12.30 Gümrüklerde Veri Kullanımında Yenilikçi Yöntemler Ticaretin Kolaylaştırılması: DGÖ Üyelerinin Deneyimleri (Devam)

13.00-15.00 Aslantepe Höyüğü’nü Ziyaret

15.00 -16.30 Veri Analitiği, Yolsuzluk ve Performans Gümrüklerde Bağlantılılık

16.45-18.15 Veriler ve Yasa Dışı Ticaret Gümrüklerde Bağlantılılık

11 Ekim Perşembe

08.30 – 10.30 Gümrük İdareleri ile Akademi Arasında İşbirliğine Dayalı Araştırma ve Geliştirme Projeleri (DGÖ’ye üye tüm gümrük idareleri bu projelerden gelecekte nasıl yararlanabilir?)

Sınır Aşan E-Ticarette Gümrüğün Yeri

10.45-11.30 Ana Konuşma

11.30-12.00 Yuvarlak Masa Toplantısı: INCU Araştırma Projeleri

12.00 -12.30 Yuvarlak Masa Toplantısı: DGÖ PICARD Profesyonel Standartlarının Geleceği

12.30-13.00 Kapanış

14.00 -20.00 Nemrut Gezisi

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Etkinlikle ilgili olarak Perşembe günü Valilik tarafından internet üzerinden basın kuruluşlarına gönderilen PİCARD davetiyesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • turabi (5 yıl önce)
    Sayın yetkililer Bürüksel Lahanası ile vegan Mutfağını tanıtacakalrına bu etkinliğe gerekli desteği verselerdi keşke ama memleketin sahibi yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Bizimkini hesaba almamislarmı acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Semih Kara (5 yıl önce)
    Aman nedem PICARD'ı.. Beleş MOTAŞCARD, KÖMÜRCARD,EKMEKCARD lazım bize!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (5 yıl önce)
    SEÇİMLERE az kaldı. Malatya halkı bunun hesabını sorar. Malatyamızın yararına olacak herşeyin engellenmesini isteyen ya da uğraşanlar Allah katında da öbür taraftada hesap vereceklerdir. ÇIKAR uğruna iş yapanların yatacağı yer olmayacak ahirettede bu dünyada da.
    0
    0
    Yanıtla
  • Her seçim öncesi aynı şeyler söyleniyor ama sonuç yine aynı
    0
    0
    Yanıtla