SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Turizminin Gözde Mekanlarından Biri..'

'Malatya Turizminin Gözde Mekanlarından Biri..'
A- A+ PAYLAŞ

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Malatya’nın Darende ilçesine gezi yapıldı. Gezinin ardından Darende konulu bir sunum yapıldı.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Temsilcisi Bekir Sözen eşliğinde Somuncu Baba ve çevresinde yapılan gezinin ardından, Darende Belediyesi Sosyal Tesislerindeki etkinliğe geçildi. Darende’nin Malatya turizminin gözde mekanlarından biri olduğuna dikkat çeken İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ali Cengiz, ilçenin her yıl binlerce turisti ağırladığını söyledi. Malatya’nın tarihi ve turistik yerleriyle ilgili farkındalık oluşturmak için her yıl turizm haftasında merkez ilçenin yanı sıra ilçelerde de etkinlik yapıldığını belirtti. Cengiz, yeni belediye başkanlığına seçilen Alican Bozkurt’u da kutladı, başarı dileğinde bulundu.

Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Darende’nin tarihi, doğal güzelliklere sahip olduğunu belirterek, haftayı kutladı. Gülyer “ insanlar ne kadar geriye giderse kültürümüze ne kadar vakıf olursa o kadar da ileriyi görecektir. Ben Somuncu Baba yurdundan, Abdurrahman Erzincani yurdundan, Hasan Gazi Hazretleri yurdundan, Medişeh Hazretleri yurdundan sizlere selam ediyorum.

Seçim öncesi turizmle ilgili vaatleri yapmaya hazır olduklarını belirten Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, “Turizm Haftası açılışı Darende’ye hayırlı olsun. Darende’de başlatılması bizim için bir gurur oldu. Darende Belediyesi olarak her zaman sizlere kapımız açık. Sizleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Bizim seçim öncesi de turizmimle ilgili vadelerimiz vardı, bu vaatlerimizi yapmaya hazırız” dedi.

Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, haftanın Darende’ye hayırlı olmasını diledi. Bozkurt, Darende Belediyesi olarak ilçe turizminin gelişmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Turizm Araştırmacısı Bülent Korkmaz Darende turizmi üzerine bir Darende Destinasyonları başlıklı bir sunum yaptı.

Hafta Boyunca başka etkinlikler de gerçekleştirilecek. 19 Nisan’da Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksek Okulunda Dünya Mutfakları Yemek Yarışması düzenlenecek. 20 Nisan Cumartesi günü ise Malatya’ya uğrayacak olan Mezopotamya Treni karşılanıp ziyaretçiler gezdirilecek. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız