SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Türküleri' Albümleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:42:43
'Malatya Türküleri' Albümleri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından, üniversitenin kuruluşunun 40. yıldönümü dolayısıyla 'Malatya Türküleri' albümü çıkartıldı. Albümler, İnönü Üniversitesi'nin stüdyolarında hazırlandı. 

1975 yılında kurulan Malatya İnönü Üniversitesi, kuruluşunun 40. yılı kapsamında bir dizi etkinlik ve çalışmalara imza atıyor. Üniversitenin 40. kuruluşu yıldönümü dolayısıyla 'Malatya Türküleri' albümü çıkartıldı.

Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (BAP) tarafından desteklenen proje kapsamında, öğretim üyeleri ve İnönü Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nde bulunan stüdyoda Malatya türkülerini seslendirdi.

Toplam 21 Malatya türküsünün yer aldığı 2 albümle ilgili bilgiler veren Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi eski Dekanı ve Malatya Türküleri 2 çalışmasının proje yürütücüsü Prof. Dr. Turan Sağer, Malatya türkülerini bir araya getirerek, kalıcı bir eser oluşturduklarını ifade etti.

Malatya'nın halk müziğinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Sağer, "Malatya, şehir merkezi ve özellikle Arguvan yöresinin Türk müzik kültüründe önemli bir yeri var. Biz de üniversite olarak şehrin sadece bilimsel değil, sanatsal kalkınmışlığına da katkımız olsun diye Malatya türkülerini bir araya getirdik. Kalıcı bir eser oluşturduk. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in önerisi ve Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi'nin desteğiyle önce birinci albümü yaptık. Geçtiğimiz günlerde de ikinci albümü çıkarttık" dedi.

"TÜRKÜLERİ, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ VE ÖĞRETİM ÜYELERİ SESLENDİRDİ"

Sağer, albümlerin İnönü Üniversitesi stüdyolarında yapıldığını kaydederek, "Birçok şehrin, kendi türkülerinin yapıldığı albümler vardır. İster üniversite, ister valilik ya da belediye çıkarsın, şehirlerin albümleri vardır. Ama bizim yaptığımız Malatya Türküleri albümlerinin özelliği; albümün tamamının üniversitenin stüdyolarında, üniversite öğrencileri ve hocalarının çalıp, söylediği bir albümdür" ifadelerini kullandı.

Albümlerin A'dan Z'ye İnönü Üniversitesi'nde yapıldığına dikkat çeken Sağer, "İlk albümde 11, ikinci albümde ise 10 türkü var. Bu türkülerin sadece birkaç tanesinin bestecisi belli diğerleri ise anonim. İlk albümde de Malatya türküleri var ama ikinci albümün özelliği; biraz daha fazla bilinen Malatya türkülerine yer verildi" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız