SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Valiliğinden Orman ve Mangal Yasağı

0
Güncellendi - 2021-08-06 15:21:25
Malatya Valiliğinden Orman ve Mangal Yasağı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, ormanları yangınlarına karşı korumak amacıyla 31 Ağustos'a kadar ormanlarda ve orman içi yollarda mola vermeyi, piknik yapmayı, mangal ve semaver gibi ateş yakmayı yasakladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporlarına göre bölgede mevsimsel sıcaklık değerlerinin ağustos ayı boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, buna bağlı olarak oluşabilecek olağanüstü hava durumları nedeniyle kentte orman yangınlarının artabileceği değerlendirilerek, ormanları yangınlara karşı korumak amacıyla kararlar alındığı bildirildi.

Bu kapsamda Malatya il sınırları içerisinde orman yangınlarıyla mücadele amacıyla 06-31 Ağustos tarihleri arasında ormanlarda ve orman içi yollarda, ve yetkili idarelerin gözetim ile denetimindeki izinli park, piknik ve mesire alanlarıyla tabiat parklarında mangal ateşi, piknik tüpü ve semaver yakmak yasaklandı.

Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımıyla ilgili kuruluşların (TEİAŞ, FEDAŞ), hatların özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirmesi, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak gerektiğinde enerji kesintisi uygulamasına karar verildi.

Tüm belediyelerin, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturması ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (dozer, loder, kepçe) hazır bulundurması kararlaştırıldı.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ali Kaya (2 yıl önce)
    Sayın Vali, Sayın BŞ Belediye Başkanı ve Sayın Battalgazi Belediye Başkanı, Orduzu Pınarbaşında bulunan Orman Īşletmeye ait itfaiye şefliğinin yolu senelerdir bir türlü asfaltlanmıyor? Topu topu 100 metre bile değil. Her yangın çıktığında iki arazöz arka arkaya yola çıkamıyor. Tozun, dumanın dinmesini bekliyor da ondan. İşletmenin tam bitişiğinde gurbetçi hir yurttaş var. Devletin yapması gereken işi yapmış ,havuz, çok amaçlı toplantı eğlence salonu ve öğrenci yurdu inşaa etmiş. Havuz 10 yıldır faaliyette ve rağbet görüyor. Tozum dumanın içinde kamu hizmeti vermeye çalışıyor. Bu gurbetçi havuz işletmecisinin, Orduzu Muhtarının ve Orman işletme Şefliğinin Battalgazi Belediyesine resmi müraacatı olmasına rağmen, şifai onlarca ricaya ve minnete rağmen neden yolu asfaltlamıyorsunuz? Oy çıkmaz diye mi? Battalgazi Belediye Başkanı değerli okul arkadaşımın da bir gün makam arabası ile o yolu kullanmasını ve takım elbisesinin komple toprak olmasını tavsiye ederim.Leblebi tozu yutuyorsun resmen.Hepimiz topraktan yaratıldık toprağa geri döneceğiz. Vebal altnda kalmamak için işimizi daha dikkatli yapmamız icap eder. Bu anlamda kamu yöneticisinin işi de zor. Hatırlatmak ve ricada bulunmak hakkımız var. Büyükşehir de o noktaya derhal behemehal bir trambüs durağı eklemelidir. Tehlikenin boyutunu anlaması için de Sevgili Selahattin Başkanı o bölgeye davet ediyorum. Yasaklamaların dışında tehlikeyi görerek daha reel ve ucuz çözümler mümküm.Tüm medeni ülkelerin yaptįğį gibi. Saygıyla ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen hocam o yolu hemen asfaltlamak gerekiyor. Çevre yolluna.da trambüs durağı şart. İlla bürileri ölecek ki durak yapalat
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer kirteke (2 yıl önce)
    Malatya da orman varmi arkadaşlar hayret
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürge nin güney kesimleri, Yeşilyurt un güney batısı tamamen orman
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğanşehir, pütürge, arapgir, kale
    0
    0
    Yanıtla