SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya ve Arslantepe' Konulu Posta Sanatı Yarışması Sonuçlandı

'Malatya ve Arslantepe' Konulu Posta Sanatı Yarışması Sonuçlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında başvuruları alınan Geçmişin izleri, “ İnsanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri Malatya ve Arslantepe” konulu 1. Posta Sanatı Yarışmasının sonuçları belli oldu.

Malatya ve Arslantepe’nin tanıtımına katkı sağlamak ve sanatçılara destek olmak amacıyla Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmaya yurt içinden ve yurt dışından 47 sanatçı 62 eser ile katıldı. Yarışmaya katılan sanatçıların eserlerinin değerlendirilmesi sonrasında Hakan Demir birinci, Şahabettin Yıldırım ikinci, Özlem Kum ise üçüncü oldu.

POSTA SANATI

1981 yılında Posta sanatı ve yazışma sanatı olarak da bilinen Posta sanatı, posta servisi aracılığıyla küçük ölçekli eserler göndermeye odaklanan sanatsal bir harekettir. Posta sanatında yaygın olarak kullanılan ortamlar arasında kartpostallar, kağıt, bulunan veya geri dönüştürülmüş görüntü ve nesnelerden oluşan bir kolaj, lastik pullar, sanatçı tarafından oluşturulan pullar (sanatçı damgası denir) ve boya bulunur. Ancak aynı zamanda müzik, ses sanatı, şiir veya herhangi bir şeyi de içerebilir. Bir zarfa konabilir ve posta yoluyla gönderilebilir. Posta resmi, gönderildikten sonra sanat eseri olarak kabul edilir. Posta sanatçıları düzenli olarak (genellikle jürisiz) sergide kullanılmak üzere tematik veya güncel posta sanatına başvururlar. Posta sanatçıları, diğer sanatçılarla ara bağlantılardan hoşlanır. Sanat formu, sanat piyasası, müzeler ve galeriler gibi resmi sanat dağıtım ve onay sistemlerini sıklıkla aşan eşitlikçi bir yaratma yolunu teşvik eder. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız