SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya ve Elazığ’da 20 Tarihi Yapı Hasar Gördü

0
Güncellendi - 2020-02-08 03:02:56
Malatya ve Elazığ’da 20 Tarihi Yapı Hasar Gördü
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Malatya ve Elazığ’da bulunan 20 tarihi yapı ağır hasar gördü. Yapılan incelemelerin ardından çoğu cami olan yapılar restore edilecek.

24 Ocak Cuma günü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 şiddetindeki depremde binlerce bina ağır hasar alırken, yıkılan binaların enkazında 41 vatandaş hayatını kaybetmişti. Şiddetli depremde Malatya ve Elazığ’da bulunan tarihi yapılar da ağır hasar aldı.

Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan, depremin hemen ardından müdürlüklerine bağlı Malatya, Elazığ ve Tunceli’deki yapıları kontrol ettiklerini belirterek, 8 cami ile 10’u tescilli 12 yapıda da ağır ve orta hasar tespit ettiklerini söyledi. Toplamda 20 yapıda hasar oluştuğunu ifade eden Doğan, ilk yapılan tespitte ise yapıların onarım maliyetinin 17 milyon TL olarak hesaplandığını dile getirdi. Ekiplerin detaylı incelemelerinin sürdüğünü belirten Doğan, “Malatya merkezde Hacı Yusuf Taş Cami, Battalgazi ilçesi Ulu Cami, Alacakapı Camii ve Şahabiyye-i Kübra Medresesi Elazığ’da Hasan Tahsin Paşa Camii, Kesrik Yukarı Camii, Sultan 4. Murat Cami'nde ağır ve orta hasar oluştu. Yine Battalgazi’de Sütlü Minare, Ak Minare, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Pütürge Yukarı Cami, Elazığ’da Harput Ağa Camii, Sarahatun Cami’nde de hafif hasar tespiti yapıldı” ifadelerine yer verdi.

Ağır hasar oluşan 6 caminin ibadete kapatıldığını ve önlem alındığını kaydeden Doğan, özellikle devam eden artçı sarsıntılarda yapıların daha fazla zarar görmemesi adına bazı önlemler aldıklarını da söyledi. Bu süreçte yapılan restorasyon projelerinin de hazırlanacağını kaydeden Bölge Müdürü Doğan, Elazığ ve Malatya’daki eserlerin bağlı olduğu koruma kurullarının da onay vermesi ile restorasyon sürecine başlayacaklarını ifade etti.

İha

Fotoğraflar : Depremden hasar gören Malatya merkezdeki Hacı Yusuf Taş Cami (Yeni Cami)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MALATYAPLATFORMU (4 yıl önce)
    O Camimizin Halılarınıda Yenisiyle Değiştirin Depremden Sonra Tüm Tozu Toprağı Çamuru İçine İşlemiştir Halıların Yıkandasa Temizlendese Daha İflah Olmaz O Halılar...
    0
    0
    Yanıtla
  • yorumcu (4 yıl önce)
    ikinci fotoğraftaki ablamız camiye saçı açık şekilde girmiş biraz saygı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saygısızlıkla ne alakası var. Kadıncağız oraya ibadete gelmemiş. Depremden hasar gören bir yapıda inceleme, yani işini yapmaya gelmiş. Ha başında niye baret yok deseniz onu anlarım. Ama sizin aklınız nerede? Allah ıslah etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yıldırım (4 yıl önce)Celal isimli kullanıcı yorumuna
    Kesinlikle katılıyorum. Üstteki yorumu yapan ile youtube'de Allah diyen pense videosu çeken zat'ın kafası aynı. Mubarek Dinimizi böyleleri kötü tanıtıyor. Yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)yorumcu isimli kullanıcı yorumuna
    yorumu yapan arkadaş orta veya genç biri ise üzülmek ve düşünmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin erdem (4 yıl önce)yorumcu isimli kullanıcı yorumuna
    Yorumcu adındaki (ismini bile yazmaya aciz ) geri kafalı köhnemiş zihniyet yeter artık bu ülkenin yakasından düşün..insanlar orada bir keşif yapıyor senin aklın başka yerlerde ..sana çok şey yazarımda neyse çünkü sen esasında cevap verecek bir insan değilsin. Diyeceksinki niye yazdın bilki sana cevap vermiyor yalnızca uyarıyorum ....
    0
    0
    Yanıtla